Etter jobb i går var jeg sååå sulten, men lite motivert for kjøkkentjeneste.
Jeg hadde fått nytt Hageblad i posten og var mest lysten på god plassering i sofan med pledd, nytt blad, et glass vin og smågodt.
Men mat må man jo ha. Nå er påskehandelen unnagjort og jeg tror ikke vi skal sulte denne påsken heller.
Det er bare det at jeg har handla etter huskelapp på hva jeg vet jeg skal bruke og glemt å handle inn det jeg kanskje skal bruke.
Da er det bare å ta fram basisvarer som jeg alltid har nok av og en kylling og lage noe godt på den.
Følte det nesten ble som å “koke suppe på en spiker”
Så har du de fleste av disse varene så er det bare å sette igang.
Den hele kyllingen kan selvfølgelig byttes ut med kyllingfileter og har du ikke HP saus, så kan du bruke litt tomatpure og sukker (gjerne brunt sukker)
Del kyllingen og stek den godt i en stekepanne med salt, pepper og paprikakrydder.
I kjelen steker du litt løk og hvitløk.
Heller over 2 bokser hermetiske tomater, Har i ferske tomater, saften av en appelsin, HP saus og kanskje litt hønsebuljong (eller annen buljong om du har)
Del potetene i pene biter og ha de oppi kjelen. Jeg bruker små Amadinepoteter som jeg deler i 2.
Legg de stekte kyllingbitene på toppen av sausen, sett på lokket og la det koke til kyllingen er gjennomkokt.
Min stod å småputret i 1,5 time. Imens fikk jeg tid til å lese hagebladet mitt og senke skuldrene etter en hektisk dag 🙂
Etter 1,5 time løftet jeg ut kyllingstykkene og brukte stavmikseren litt innimellom potetene. Da blir bitene av løk, hvitløk og tomatene moset og fungerer som en sausetykner. Du slipper å bruke meljevning eller maizena.
Smak på sausen om du trenger mer krydder eller litt sukker.
Så heller jeg i en boks med matfløte, rører rundt og legger tilbake kyllingen på toppen. Hakker litt urter over og serverer med varme baguetter til.
Er du glad i sterk mat så ha oppi litt chili eller sambal oelek.
Du kan godt droppe potetene og servere med ris istedet. Gjerne noe godt brød og/eller en salat ved siden.
Enkelt var det og gryta gjorde seg nesten selv mens jeg kunne nyte kvelden.
Ett lite tips til..for oss som er glad i all slags smeltet ost.: Jeg hadde en “klump” med fersk mozzarella (dere vet den som ligger i en pose med vann rundt seg)
Rett før servering så rev jeg store biter av den og dyttet ned i sausen…..deilig!
God påske til dere alle, om dere befinner dere på fjellet med ski på beina eller byasfalt med “småsko” på.
Skal ikke se bort ifra at det blir noen extra innlegg i påsken 🙂
Påskeklem fra
Blomsterlise.
#fredrikstadblomster #mat #gryte #kylling #kyllinggryte #påske #korksterrasse #kveldskos
Dette aå kjempe godt ut 🙂
Ble så fristet av denne retten når jeg leste det i morges-nå har vi akkurat hatt en fantastisk middag-takk for at du deler av din kunnskap 😀😀😀
Anonym: Takk! Så hyggelig å høre :)) Dette var enkelt 🙂 Litt sånn..ta det du har og så ble det så godt 🙂 Takk for hyggelig og rosende kommentar 🙂 Blir ille glad for det <3
lisarorvik: Takk så hyggelig! Det var veldig godt også!!! Saftig kylling og deilig saus <3 Veldig enkel å lage, så prøv i vei 🙂 🙂