Jeg er alltid førstemann oppe på søndager. Stille som en mus med øreklokker (det heter kanskje høreklokker?) sitter jeg med kaffekoppen og oppdaterer meg på nyheter og sosiale medier fra uken som har gått. De andre her i huset liker nemlig å sove lenge og da kan ikke jeg skramle og bråke på kjøkkenet som jeg vil. En liten loffedeig kan da ikke vekke dem og i såfall vil jeg nok bli unnskyldt når de får varm, nystekt loff fylt med ost og skinke til frokost:)
Eldstemann har overnattingsbesøk så dette må da vel smake godt på sengen?
Lager en loffedeig stor nok til 2 former og setter den til heving. Etter en time med lydløs kaffeslurping og blogglesing er deigen minst dobbelt så stor, så da er det bare å kna en runde til og legge de i formen for ny heverunde.
Etter å ha sjekket kjøleskapsbeholdningen ser jeg at jeg kunne bakt fylte loffer til hele gata. Jeg har vellagret Edamer fra jul, Sveitser, vanlig gulost, parmesan, blåmuggost og kremoster…. og både kokt skinke og spekeskinke. (var nok redd for å sulte ihjel i jula)
Etter nye 30 minutter med heving er det klart for å klippe og stappe nedi ost og skinke. Jeg klipper ganske dype hull så jeg får pålegget langt ned i deigen. Klipp bare et og et hull av gangen og trykk det godt ned.
Så lenge det skulle være frokost fristet det mest med enkelt fyll idag, uten for mye hokus pokus og dilldall. Sann til en annen anledning så kan disse fylles med nesten hva som helst av ost, spekeskinke, pesto, hvitløk, soltørkede tomater, oliven osv.. Jeg har laget disse flere ganger før med annet fyll……
De kan du lese om her
Ble sennep som smakstilsetning på den ene.
35 minutter på nest nederste rille på 220 grader. De siste 10 minuttene la jeg et bakepapir over så ikke skinka skulle bli for svart.
Da var det på tide å vekke 16 og 17 åringen på toppen og håpe frokosten blir godt mottatt og at jeg blir tilgitt for å avbryte skjønnhetssøvnen…
Voksenloffen med sennep og selvfølgelig servert med iskald melk.
En super måte å bruke opp rester i kjøleskapet. Har du ikke nok av en type ost så bland og mix 🙂 Kremost, blåmuggost, kryddersmør, gulost, fetaost…Jeg tror nesten alt blir godt jeg 🙂
Lurer på om jeg skal bake noe mer i dag jeg? Et blikk ut av vinduet tilsier at dette blir en innedag med levende lys, pledd og varmepumpa på fullt.
Rolf har også innekosedag. Han er i dyp søvn og løfter ikke et øyenbryn selv om jeg tar bilde av han. Bare drar videre på de lengste og tyngste tømmerstokkene…Zzzzzzzzzzz Gud, for et deilig hundeliv han har den gutten <3
Men en kake kunne kanskje gjort seg til kaffen…..? (litt vanskelig å bare sitte helt i ro 😉 )
Fortsett å kos dere…ute eller inne 🙂
Høykarboklem fra meg Blomsterlise
#loff #fyltloff #karbohydrater #søndag #søndagsfrokost #smeltetost #melk #innedag #korksterrasse #franskbulldog #rolfærn
Dette så kjempe godt ut 🙂 (Ukens blogg konkurranse på min blogg nå, bli gjerne med)
Det så utrolig godt ut! 😀 Ønsker deg en herlig dag videre – og titt gjerne innom min blogg og meld deg på konkurransen min! 😀
Jeg vil også ha sånn loff med ost og skinke…
Jeg ville også hatt innedag. Det har jeg ikke hatt. Jeg har vært ute og måkt snø i hele dag! Jeg vil ha sånn loff og jeg tar heller et glass rødvin ved siden av.
På forhånd takk!
Og hvis jeg må sove over for å få det, så gjør jeg det!
Huset på landet: Ha ha 🙂 Neste gang skal du få sove over og nystekt brød med ost på senga 🙂
Huset på landet: Aldri så gæærnt at det ikke er godt for noe Line. Litt av en treningsøkt og skal nok få kjenne den imorgen 🙂 Du skal nok få loff en dag. Til lunsj for da passer det godt med vin 🙂 🙂 God søndagskveld! Klem
sabrinah: Takk for det og god kveld til deg og 🙂 Jeg skal ta en tur innom bloggen din 🙂
lisarorvik: Takk for det 🙂 Jeg skal titte innom. God kveld til deg 🙂
Så godt det så ut! 🙂