En haug med paller!

Tenk at jeg fikk lurt Henrik til å tro at det var myye viktigere med ny sittegruppe enn med båtpuss!

Vi hadde et elendig bord vi spiste ved her, men det var ikke en behagelig sitteplass og heller ikke pen.

(nå tenker vel kanskje noen “og nå syns ho det er pent? Med det rustne greine der?” Jepp, det syns jeg! Jeg elsker rust, jeg!)

Så i påvente av et drivhus i hagen (inni det skal jeg nemlig ha en sann ordentlig behagelig spiseplass) ble dette en billig og fin løsning.

Europaller, gammelt bølgeblekk, rester fra fjorårets husmaling, seilduk og plexiglass fra Biltema.

Billigere blir det vel ikke…..og jeg får mer til stæsj 😉

 

Nyydelig klematis som jeg har surret rundt en rusten kule.

Denne pallehaugen (30 stk, for å være nøyaktig) ble bygget sammen til en 4-seter og to 2-setere.

4 paller i høyden pluss ryggstøtte og bordet er to paller ved siden av hverandre og 5 i høyden.

Henrik skrur alle i sammen, så ingen blir vaklete eller vinglete…

Her mangler det noe i høyden…men slik var i allefall utgangspunktet..  Så ble det meste sprøytemalt….

Før det gamle bølgeblekket ble kappet i riktige lengder….

..og jeg fikk bort de skarpeste kantene…..Dere tror kanskje jeg pisker Henrik til å gjøre alt, men jeg må faktisk bidra innimellom jeg og….,( sier Henrik!)

Så var det å få på platene….

….og legge plexiglass på toppen av bordet….

Så langt…så godt, men fortsatt var fredagskvelden ung og det var mer å gjøre.

Staura skulle jo opp og mellom der skulle det en seilduk opp også.

Se på det fantastiske jern”tårnet” jeg fikk i bursdagsgave! Trenger ikke å reise til Paris, jeg. Vi har jo vårt eget Eiffeltårn i hagen 🙂

Rundt tårnet har jeg plantet villvin (som får fantastiske farger på høsten) og klatreroser. I midten plantet jeg litt Hostablader som blir en stor rund tue, med tid og stunder.

Her har seilduken blitt festet og lysslyngen er tent. Da er det bare for meg å starte puteplassering og planting!

Sommeren begynner sjeldent ordentlig før St.hans, så målet mitt er å bli ferdig med planlagte gjøremål før det. Etter St.hans skal jeg bare nyte hagen, pusle litt rundt med noen bitte, bittesmå prosjekter 😉

Så da tenker jeg Henrik kan få fri (til å pusse båt) og jeg….jeg skal holde på ute så sant ikke regnet tar meg da 🙂 Det er litt lukejobbing på gang og det er greit å ta i overskyet vær. Det er bare så innmari kjedelig! Jeg har en stor bunke med Hage og matblader jeg ikke har lest (det har faktisk “hopa” seg opp siden jul….) Kanskje jeg heller skulle gjort det?

Også har vi lovet ungene grilling idag…uansett vær…

Skal vi se…. Ukeblader eller luking? Ukeblader…luking…? Spørs nok om ikke det blir ukeblader og kaffe i den nye gruppa dagen lang idag, ja 🙂

God søndag <3

Klem fra Blomsterlise 🙂

 

#sittegruppe #spiseplass #rust #bølgeblekk #europaller #diamantboring #seilduk #staur #korksterrasse #fredrikstadblomster #blomsterlise #blogg #sommer #hage #hønerihagen #brahma

 

Så enkelt med urter <3

For et fantastisk hagevær vi har hatt i dag!!!! Når vi først kom oss ut (feiret en 50-åring igår), så var jo temperaturen helt perfekt for å jobbe litt i hagen!

Som Henrik og den eldste sønnen sa, uavhengig av hverandre så lignet jeg visst på Mario (Fra spillet Super Mario Bros-Brettspill, for dere som ikke har barn/tenåringer i huset)

Eller jobbe…, for meg er det bare avlastning og rekreasjon… For Henrik derimot er det et blodslit! Han mener jeg tar drepen på`n 😉 Han må tross alt ta alt det tunge og alt det jeg ber han om 😉  I dag har jeg fått plantet litt blomster, fortsatt med noen stenbed (her kommer Henrik inn), prata litt med tomatplantene og plantet ut noen gamle urter jeg har hatt stående i kjøkkenvinduet.

Disse har overlevd i kjøkkenvinduet i 7 uker nå….. På tide å få de ut.

Og det er dette jeg skal gi dere noen tips om nå!!

Hvem har ikke kjøpt urter i dagligvarebutikken og opplevd at de nesten er døde før du rekker å komme hjem fra butikken?

Kjøp ikke urter i dagligvarebutikken så sant du ikke skal bruke alt samme dag da…! Hvis du vil ha urter som skal vokse og gro i vinduskarmen eller ute så må de kjøpes i blomsterbutikken eller i gartnerier!

Så lønner det seg selvfølgelig å plante de på skikkelig måte!

Det vil si: Drenering, nok jord og nok plass! Alle tre er like viktig skal du ha urter som vokser og gror gjennom hele sommeren!

Jeg er over gjennomsnittet begeistret for å bruke gamle trekasser/eplekasser til urtene! De er store, høye, dype og rommer mye jord. Det vil si at de får gode vekstmuligheter og urter er tørste planter så da slipper du å vanne flere ganger om dagen!

Så lenge jeg bruker disse trekassene er jeg nødt for å ha “duk” innvendig. Ellers vil jo jorden bare forsvinne ut gjennom tresprekkene.

Denne gangen ble duken Henriks gamle linbukse 🙂 Jeg bruker gammelt sengetøy, gamle gardiner, duker eller som i dag….Linbuksa til Henrik 🙂

Jeg syns egentlig han var ganske flott i den jeg altså, men etter en “uheldig” kommentar fra meg sist gang han hadde den på nekter han nå å bruke den mer!

Så her er linbuksa oppklippet og brukt som duk. Et lite lag med lecakuler er fylt i bunnen før jeg fyller på med jord.

Her har jeg fått plantet ut de gamle kjøkkenurtene. Mynte, bladpersille, gressløk, koriander, timian og basilikum.

Mynte er flerårig og er selvfølgelig et must til sommerdrinken Mojito.

Oppskrift: Stort glass, 4 cl lys/hvit rom, 2 ts sukker (jeg bruker brunt sukker eller rørsukker), skvis en halv lime oppi og 10-12 mynteblader. Bruk så en mudler (en drinkmoser) eller baksiden på en spiseskje og knus blader, sukker og limejuice. Fyll opp glasset med isbiter og topp resten med vanlig Soda. Pynt med mynteblader og resten av den limen i skiver…

Noe ala dette…:…..bare at jeg ikke hadde Lime tilgjengelig…det funka med sitron også 🙂

SONY DSC

Så var det Basilikumen…den kan egentlig bare brukes naturell. Så god som bare det! Eller så er den perfekt med sine store grønne blader til dekor i annen mat eller selvfølgelig pesto…. Har jaggu en oppskrift der og jeg 🙂 :

Masse Basilikumblader, olivenolje, hvitløk, pinjekjerner og parmesanost. Litt salt og litt pepper. Alt i en foodprocessor og spe med olivenolje til du får ønsket konsistens. Bland dette i kokt pasta eller bland inn store biter med fetaost…eller bare ha det som en dressing eller et tilbehør til hva du enn måtte ønske… Passer til det meste syns jeg 🙂

Koriander passer til alt av asiatiske retter, wok og kyllingretter….. Bare hakk det fint og strø over som dette:

SONY DSC

Åsså er det Timian da…: Min absilutte favoritt!!!! Jeg bare elsker Timian og det har blitt en selvfølge her i huset til alle potetretter.

SONY DSC

Bland like deler flytende Akasiehonning og smeltet smør (eller flytende smør fra flaske) Finhakk masse Timian og bland dette.. Ha oppi poteter (amandine eller vanlige i mindre biter) Bland sammen,

SONY DSC

 Hell over i ildfast form og stek i ovn ved 220 grader til de er møre og har fått flott farge (det sørger nemlig honningen for!) 

Bladpersille er jeg egentlig ganske dårlig på…eneste jeg bruker den til, er som pynt på alle slags gryteretter…. Ta en stor bunt og finhakk, strø det deretter oppå gryteretten eller maten du serverer….

Så her har dere det spiselige hjørnet mitt! Det kommer nok mer etterhvert. Jeg har en slangeagurk i drivhuset, en avocadoplante, et fikentre, chiliplanter og selvfølgelig…mine grønne tomater…. Det er jo bare Mai ennå, så jeg har stor tro på at alt skal klare seg. Nå er vi tross alt over den kritiske datoen for nattefrost (17.mai) Så jeg er ved godt mot!

Meeen, dette Blogginnleggets motto var: Kjøp urter hos faghandelen ( vi har urter i salg nå og gamle trekasser), bruk store kasser/potter med god plass til nok jord, drenering og bruk/spis/knip av urtene!!!!! Mer du plukker/kniper/bruker, jo mere fremmer det vekst og desto større blir de. Urtene vokser utover, oppover og nedover og du kan bare bruke mer og mer…..

De lukter godt! Ser bra ut! Smaker godt! Har helsebringende effekt! Og ikke minst: De er dekorative innimellom alle blomster og i ethvert hagemiljø!

Alle kan ha urter!

Løp og kjøp og lag et bugnende grønt miljø folkens 🙂

Fantastisk, ikke sant???

Etter en flott 50-års fest igår og hagedag idag tar jeg nå kvelden og ønsker dere med dette en riktig god natt 🙂 🙂

Sov godt!

Godnattklem fra meg 🙂 🙂

 

 

#urter #hage #hagedag #timian #koriander #basilikum #bladpersille #gressløk #mynte #mojito #pesto #korksterrasse #blomsterliseblogg #fredrikstadblomster #trekasser #fredrikstad #blomster #mario

Når du får tomater på hjernen…..

…og alt du klarer å tenke er: Åssen har det gått med tomatene i natt?

SONY DSC

Altså, utgangspunktet var disse store grønne tomatene som var røde inni. Jeg kjøpte de i butikken i januar…for å spise selvfølgelig, men jeg syns de var så gode og flotte at jaggu skulle jeg prøve meg på å ta frø og så de selv. “Alle” andre får det jo til, så dette skulle gå fint!

Jeg renset frø, la de i bløt i 3 dager, skylte frøene, la de til tørk, før jeg hadde de på et tett glass og oppbevarte de kjølig frem til jeg skulle så i mars engang…

Så er det jo sånn at jeg er den mest utålmodige hobbygartneren i hele verden, tror jeg. Så når været ble greit og temperaturen steg i april engang, begynte jeg å sette de ut på verandaen på dagtid. Fylte opp en stor kasse jeg hadde og bar de ut på dagen, inn for natten, ut på dagen, inn for natten osv…

Helt til jeg en kveld glemte å ta de inn for natten…

Etter det gikk det bare en vei…..alt visnet, tørket inn….og døde.

Har du sett på makan for et bedrøvelig syn? Ja, jeg vet de ser tørre ut, men bildet er tatt etter at dødsfallet inntraff og da er det jo ingen vits i å fortsette å vanne akkurat.

Bortsett fra disse to som ikke fikk plass i den kassa og som hele tiden har stått i stuevinduet……

SONY DSC

Gjett om de har fått god pleie da? De har fått se Hotel Cæsar, de har fått sitte blant gjester når vi har hatt besøk, jeg har bortimot innviet de som nye familiemedlemmer!  Jeg har nok vært en smule småhysterisk og overnevrotisk med disse to, og jeg har ikke latt de få slippe ut i den kalde og grusomme våren…før Pinsehelga, varmen og solen kom..

Nå, tenkte jeg…! Nå er det varmt nok! Nå skal dere ut i frisk luft, deles og plantes i nye store potter, så skal dere vokse og gro og gi meg disse flotte tomatene jeg trodde var så superenkelt!

Så, jeg vannet de godt. La de ned på bakken og delte så forsiktig, så forsiktig jeg bare kunne uten å ødelegge de små, skjøre røttene. Store nye potter og pinner til å klamre seg på til de blir store og sterke. Phuuu…, der var det gjort, trodde jeg.

 

En halv time senere så de slik ut!!!!!!

SONY DSC

Da gikk liksom rullegardina rett ned for meg! Og, før jeg gjøv løs med munn-til-munn metoden ringte jeg hysterisk rundt til et par “gartnereksperter” som jeg kjenner, for råd! Her var gode råd dyre og jeg var villig til å betale hva som helst…..!

Fikk opptil flere gode råd, men det beste var vel da den ene sa:

“Har ikke du drivhus a?”

Herregud, er det mulig???  Selvfølgelig skal de få stå i drivhuset! Det er jo det drivhuset er til for 🙂

SONY DSC

Etter noen timer inne i det lune, fuktige drivhuset begynte de å reise seg igjen. Etter å ha pakket de inn i pledd og tepper så de skulle ha det lunt og godt, sa jeg skjelvende godnatt til plantene…… og meg selv! Utslitt etter all denne livreddingen var det bare å legge seg for meg også, med håpet om at det skulle stå til liv i drivhuset morgenen etter…..

…og se på dette!!! Her strutter det!!! So far, so good! Så gjenstår det å se da, om jeg klarer å holde videre liv og om det i det hele tatt blir tomater i sommer?

 

Jeg har sådd flere forskjellige grønnsaker og urter, jeg…men det var lissom noe eget med disse frøene da! Som ikke kom ferdig fra en produsent i pose med navn og bilde på….Det er nok en grunn for at det finnes gartnere, tenker jeg! Spørs nok om ikke de (altså gartnerene) heretter skal få gjøre grunnarbeidet for meg, så jeg bare kan høste av godt fagarbeid 🙂

Ja ja, vi få se da vettu……., men har du et godt tips og råd om videre stell av disse tomatplantene så skriv det gjerne til meg 🙂 Jeg tar imot tips og råd med glede og et stort takk 🙂

Ha en god søndag i gråværet 🙂

 

Klem fra Blomsterlise 🙂

 

 

#tomater #hage #minidrivhus #drivhus #tomatplanter #grønnetomater #korksterrasse #fredrikstadblomster #blomsterliseblogg #frø #så 

 

Fort og gæærnt funker det og!

Altså.., noen ganger må man bare ta ting som det kommer…, Fort og gæærnt 🙂

Så med hue inn i kjøleskapet for å finne mat og hue inn i barskapet for å finne noe extra god pinsedrikke fant jeg ut at jeg like godt kunne brålage et 17.mai-innlegg!

Uten at jeg hadde tenkt å poste noe som helst denne helgen, bråbestemte jeg meg for at kveldsmaten ikveld likeså godt kunne fungert som frokost eller lunsj til nasjonaldagen som nærmer seg!

Selv om jeg nok hadde servert hjemmebakt foccacia og grovbrød i tillegg, ville nok denne fjøla inneholdt mye av den samme maten.

Eggerøre & spekemat, røkt ørret & sennepssaus, oliven, suragurker, ost, litt syltetøy og annet tilbehør (vanlig sennep, akevittgele, jordebær) og en fantastisk kremet salat som jeg bare kaller: Broccolisalat 🙂

Den er bare helt fantastisk og duger egentlig som et eget måltid alene…eller med godt brød…eller som en erstatter for potetsalat…eller ved siden av kylling.. eller…i grunn til alt 🙂

SONY DSC

Vil du ha oppskrift?

Stek ca 3 pakker med bacon. Skjær av alle tupper på 2 stk Broccoli og finkutt 1 stor eller 2 små rødløk.

Så gjør du som følger:

Bland…

1 Boks Lettrømme med en pose ekte majones.

Deretter rører du inn 3 ss rødvinseddik (det går like fint med balsamicoeddik eller sherryeddik)

1 ss sukker

litt pepper 

 

SONY DSC

 

SONY DSC

Spar litt av det sprøstekte baconet og bruk som topping/pynt.

…og skal bordet pyntes så var det jaggu godt jeg hadde tatt med meg en snitt-orkide hjem En hvit Cymbidium, som holder seg i ukesvis! Full av tykke, vakre, marsipanlignende klokker. Blå bomullservietter, noen vaser og lysholdere.

SONY DSC

Planen var å bare ha den i en vase i helgen, men den ble kuttet i biter (det elsker den nemlig) og brukt utover bordet…

….og i servietten…

SONY DSC

Med litt flaggbånd eller nasjonalbånd jeg fant i skapet fra ifjor utover bordet, var det mer enn nok 17.mai følelse for meg!

Dette er det beste jeg kan tenke meg av mat….litt av hvert. Noe varmt og noe kaldt… Man tager hva man haver 🙂

Og fjøla fikk jeg i bursdagsgave av flinkeste Thomas. Hjemmelaget, tykk, solid og nesten stor nok til alt jeg ville ha oppå… 🙂 (Altså Thomas: Jeg bestiller herved en enda større en….. 🙂 )

Vakre Cymbidium og salt”klumpen” med rivjern jeg fikk i julegave!

Nystekte, varme baguetter ble det ikveld…..jeg var oversulten, så her skulle alt gå fort unna. Ikke noe gjærbakst som skulle heves, stekes eller ventes på!

Da var det bare å rope inn kællen som klippet plen, ta seg et glass (eller 2) champagne og nyte fredagskvelden….og inngangen til pinsehelgen <3

God helg og god pinse…..og eventuelt 17.mai (om ikke jeg rekker et innlegg til da…) til dere!

Om den består av Fredrikstad Cup, Fjelltur, hyttetur, båttur eller hjemmepinse med nesa i bedet og rompa i været (sistnevnte blir min pinse) 🙂 🙂 🙂

 

Klem fra Blomsterlise <3

 

#mat #pinse #17mai #edelweiss #blomsterliseblogg #fredrikstadblomster #mat #bordekking #helg #gladimat #hage #broccolisalat

Amsterdam <3

På min 4. tur til Amsterdam ble det endelig tid til å se litt mer av denne fantastiske byen<3 

Formålet var i utgangspunktet å handle inn blomster og planter til butikken, men med et par dager ekstra fikk vi tid til litt kos og hygge også.

Men først så må det jo en flytur til og gjett om jeg ble glad da det viste seg å være en ekte Fredrikstadgutt som var kapteinen 🙂 Jeg fikk lov å komme inn i cockpiten for å se og kanskje bli litt beroliget.Beroliget ble jeg…, faktisk så mye at jeg sov min dypeste søvn helt til hjulene traff bakken på Schipol 😉

Hotellet vi bodde på, lå sentralt og pent til ved en av kanalene. Ikke store rommene, men det var jo heller ikke der vi skulle tilbringe mesteparten av tiden.

Etter en god frokost var det bare å snøre på seg turistskoa og bevege seg ut i Amsterdams mange gater.

Hotellet vårt lå i samme område som det flytende blomstermarkedet, så dette ble første stopp. Selvfølgelig var det mye å se på veien og et par festlige butikker måtte vi også innom. Utrolig hva de selger i disse “morro”butikkene…

Her kan du kjøpe all verdens frø, løk, knoller og friske blomster, men vær litt obs på hva du kjøper og tar med deg hjem. Det er ikke alt som er lov å innføre….

…som Cannabis Starterkit….

Ei heller løk, frø, knoller og blomster kan du kjøpe hva du vil av og heller ikke for store mengder.. Hør med selgerne. De har stort sett god kunnskap om hva du har lov til og hva du ikke har lov til.. Markedet er en kjent turistattraksjon i Amsterdam og ligger på kanalen i Singelområdet.( Der har det forøvrig lagt siden tidlig på 1800-tallet.)

Her har jeg tatt et bilde fra broen og viser markedet bakfra. Bare for at dere skal få det “flytende” inntrykket 🙂

Ikke ofte jeg finner sko som er for store for meg, men disse ble i største laget. Ja ja, er man turist så er man turist 🙂

Kjærlighetslåser…, men ennå ikke så mange at det var muligheter for rasfare. ( Dette er et stort problem i Paris, der et gelender raste sammen etter overbelastning av disse kjærlighetslåsene)

Det er mengder med flotte områder og bydeler å besøke. Flott arkitektur, sjarmerende, skjeve, smale og rare bygg. Bare så synd at vi ikke rakk å se enda mer….. En fin by å være turist i!

Men så blir man jo tørst av all denne traskinga da…..og der midt foran oss åpenbarer det seg et stort museum med Heineken logo på taket 🙂 For en perfekt timing (som den museumsinteresserte som jeg er) Selvfølgelig ble det en museumsrunde med påfølgende drikke og snackpack på takterrassen hos Heineken 😉

Jeg vet ikke helt hva denne krona skulle være godt for, men vi fikk den utdelt med inngangsbilletten så da føltes det helt naturlig å ta den på til pilsen 🙂

Turister, sa du…? 🙂

Snackpacken vi fikk utdelt til inngangsbillettene inneholdt spekesnacks, ostebiter, sennep og mini-sylteagurker.

Smakte helt fortreffelig..etter all informasjon om humle, gjær, malt og annet øl inneholder.

MEN, jeg lærte en ting da…og det er at for oss som egentlig ikke er så glad i øl og som bare sitter å nipper til den….Slutt med det!!!

Det er nemlig i skummet at det meste av bitterheten sitter…., så øl skal drikkes i store slurker…så det såh!

Med deilig temperatur, iskald pils, fantastisk reisefølge og en lekker takterrasse med utsikt over hele sentrum, fikk vi slukket tørsten og påfyll av ny energi.

Vi var klare for nye eventyr..

(Takterrassen er kun åpen hver lørdag, så den var vi heldig med!)

Må bare vise dere sykkelparkeingen på sentralstasjonen 🙂 Godt jeg ikke leide sykkel og parkerte her….hadde jo aldri funnet den tilbake.

Apropos sykler…det er større sjangs for å bli påkjørt av en sykkel enn bil og trikk her i Amsterdam og for oss surrete turister som svima rundt og fulgte med på alt annet enn trafikken fikk vi ofte høre sykkelbjellene bak oss 😉 

Selvfølgelig måtte vi på en liten kanalbåttur. Det finnes mange forskjellige cruise å velge mellom. Du kan ta kveldsturer som “romantisk-cruise, middags-cruise, ost&vin-cruise, pizza-cruise eller bare guidet cruise på en time som vi tok. Uansett fikk vi se noen av de mange flotte husbåtene som kjennetegner Amsterdams kanaler.

Selfie er et must på tur 🙂 Og for et firkløver!!

De husbåtene som ligger sentralt i amsterdam er nok de mest “artistiske” De som eier disse er stort sett kunstnere av et eller annet slag (fortalt av lokalbefolkning) 

Kommer man litt utenfor sentrum ligger de husbåtene som faktisk ser ut som hus, litt penere fasader med varmekabler, boblebad, 3 meters takhøyde, takterrasser med gassgrill og hagemøbler 🙂

Det finnes forøvrig over 2500 husbåter bare i Amsterdam sentrum.

Coffeeshops finnes overalt og er/har vært en stor del av turismen i byen. Nå er det imidlertid nye regler hvor du må kunne identifisere at du er nederlandsk statsborger for å få kjøpt noe….., selv om det helt sikkert finnes unntak… Det var imidlertid ikke i vår interesse (Vår interesse er jo tross alt mat&drikke og blomster)

Jeg kan jo også nevne at hotellet vårt lå bare noen hundre meter fra Red Light District hvor prostitusjon dominerer store deler av området. Du skjønner betydningen av ordet “red light” når du går forbi vinduer som er opplyst av rødt lys og hvor jentene står på utstilling. Området er veldig turistifisert med barer og små butikker av ymse slag. Vil du først ta en tur innom, så gjør det i dagslys….(syns jeg da)

Vi rusla oss en liten kveldstur da vi kom ned. Vi skulle finne et hyggelig sted å spise litt mat, men skjønte fort hvor vi var på vei til å havne, så med både vesker, lommebøker og telefoner vel intakt endret vi kurs og fant en trygg pub rett ved hotellet. 

Selvfølgelig må du både spise og kjøpe med deg god ost hjem! Som den oste-elskeren jeg er ble det 19 kg ost med hjem 🙂

Alltid drømt om å kjøpe meg en hel ost 🙂 🙂 

Og hvis dere lurer på grimasen min…kan jeg bare fortelle at jeg lo så fælt av de 19 kg ost jeg bar på, at jeg nesten tissa i buksa 🙂

Så en hel, rund og god Hollandsk Gouda ost ble det …pluss en halv en av et annet slag. Kjekt å ha….

Dag nr 2. reiste vi til Keukenhof. Verdens største blomsterpark. Den er åpen mellom Mars og Mai og inneholder mer enn 7 millioner blomster!!!!!

Jeg har vært der tidligere, men da var det tidlig i april, kaldt og blomstene stod i knopp. Fortsatt en fin park, men det er jo noe med å kunne se fargen på blomstene når man først drar dit.

Denne gangen stod alt i full flor og var et fantastisk skue!

Du tror det ikke før du får se det!

Området inneholder også restauranter og flere paviljonger med blomsterrelaterte temaer, historie og utstillinger.

Noen bilder fra den ene paviljongen som stort sett inneholdt Orkideer. 

Bare så det er sagt: Det er kun levende blomster som er brukt i utstillingene.

Denne rosa hengende blomsten heter forøvrig Medinilla Magnifica.

Dag nr 3. og altså den siste dagen ble brukt til innkjøp av blomster og planter til butikken.
Det er et så enormt utvalg og så stort at det går nok ikke helt å forstå uten å ha vært der, men det er faktisk utrolig interessant å se hvordan verden blir forsynt med blomster, hvordan prisene blir bestemt (daglige auksjoner). Jeg legger ved en video jeg fant på Youtube som viser prosessen for deg som vil se…

Den varer i ca 3 minutter og her får du et innblikk i blomsterverden, tilbud-tterspørsel (som setter prisen), auksjon,import og eksport……

For et tempo, for en arbeidsplass! Et imponerende skue!

https://www.youtube.com/watch?v=av6VFmMckyw

Her er et bilde fra en av vår  “bittelille” hall som vi handlet i.

Men uten mat og drikke, duger heltene ikke 🙂 Vårt fantastiske reisefølge er minst like glad i mat og drikke som det vi er, så tørste og sultne var vi ofte 😉

Når du er på vei for å spise og holder på å døøøø av sult er det greit med en ventepølse på veien 🙂

Pølse i brød med “surkål”, agurkmiks, sprø løk, sennep, ketchup og majones er helt innafor og gjorde at vi holdt ut uten mat ca en halvtime til….
 

…før den ordentlige middagen kom på bordet. 

Litt Tapas som kveldsnacks…..

Kjære Line og Jarle: TUSEN TAKK for nok en fantastisk tur med dere!!

Vi gleder oss allerede til neste 🙂

Så var det bare å ta et sent fly hjem, komme seg i seng (03.00) og opp igjen til hverdag og jobb igjen dagen etter….

Rolf ble forøvrig veldig glad når vi kom hjem 🙂 Gravde seg plass i kofferten og sov der natta igjennom, livredd for at vi skulle dra avgårde igjen uten han <3

Amsterdam er virkelig en by verdt å besøke. Jeg var absolutt ikke mettet etter 3 dager og skulle gjerne hatt enda et par-tre dager der…

Jeg hadde planer om noen markeder og et par andre bydeler jeg gjerne ville se, men tiden ble for knapp. Det blir absolutt en ny tur en annen gang 🙂

Ha en flott søndag alle mann og nyt godværet!

 

Klem fra Blomsterlise <3 <3 <3

 

 

#amsterdam #reise #holland #blomstermarkedet #aalsmeer #fredrikstad #fredrikstadblomster #keukenhof  #blomsterhandel #blomsterinnkjøp #dewallen #hotelsingel #kanaler #husbåt #mat #drikke #godevenner #vår #vårtur #blomsterauksjon #redlightdistrict #heineken #museum 

 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top