Streikebryter, det er meg det….!

Altså er jeg å regne som illojal!

Ja, her har det vært stille på bloggerfronten.

Ikke fordi det har vært lite som har skjedd. Snarere tvert imot.

Dager og uker har gått i ett og midt oppe i alt bestemte jeg meg for å streike! Nok var nok!!!!

Med tre voksne gutter (2 mer eller mindre halvvoksne og en fullvoksen) samt en hund (med ukjent diagnose) syns jeg nok var nok!

Dritt lei av å gå ifra et hus som så sann tålig greit ut i åttetida på morgenen for så å komme hjem til en slagmark på ettermiddagen (hvor attpåtil alle forventer middag)…

Når du kommer hjem etter 9 timers jobb HVER dag og blir møtt med bløte håndkler i spisestuestolene, kniver med enorme mengder inntørket nugatti, stekepanne med eggerørerester og stekt bacon, toastjern med smeltet ost utover benken, Q-tips på alle hyller, gulv og vaskeservanten, smuler som knaser på både kjøkkenbenk og gulv, skitne klær i stoler, på bad, på gulv…, ja alle andre steder enn på vaskerommet og allikevel alltid en full haug foran vaskemaskinen som jeg tydeligvis aldri kommer i mål med….år etter år….

For ikke å snakke om sokker………..brukte sådan! På absolutt alle de merkligste steder kan jeg gå på sokkesanking..

…gikk jeg til det skrittet å STREIKE!

 

Hadde det bare vært en kurv……eller tre. Det skulle jeg ha taklet.

…og Amerikanske serier skal jeg slutte å se på. Så glamorøst som i Wisteria Lane er det langt i fra her i huset hvor jeg bor.

Tviler sterkt på at Henrik hadde satt på flere vaskemaskiner om jeg hadde satt meg på vaskemaskin iført sexy kjole og høyhelede sko..

Etter årevis med “gnål og gnell” fra min side, bestemte jeg meg for at nok var nok! Til og med jeg var nå blitt trøtt på å høre meg selv “mæle”, true (selvfølgelig tomme trusler), bli sur, sint for så til slutt å heve stemmen til ….ingen nytte selvfølgelig…..

Her måtte handling til!

Så jeg satte meg et mål! Ikke handle inn for mye godt til kjøleskapet! Kun nødvendig og kjedelig pålegg til matpakker (som selvfølgelig jeg smører) og det beste av alt….jeg skulle slutte å vaske tøy! Jeg skulle bare la den haugen (fjellet som til tider ligner Mount Everest) vokse til uante høyder!

Her skulle rene underbukser ta slutt, rene sokker skulle slites for å finne, hettegensere og yndlingsjeansene skulle være møkkete og aldri mer bli rene…så sant de ikke gjorde det selv. Middag…ikke farlig for min del. Jeg har knekkebrød på jobben og strengt talt, så kunne jeg ha godt av å miste de fem kiloene jeg har dratt på meg det siste året.

Når jeg kom hjem å fant fuktige håndkler og skittentøy i stoler, tok jeg haugen og bar det opp i sengen til den personen det tilhørte. Lite morsomt å legge seg på kvelden med fuktig madrass og skittentøyet som hodepute, Kanskje det ville være en vekker?

Jeg var klar til kamp!

De to første dagene var intet problem. Det var rene klær nok og mat nok i kjøleskapet så alle ante fred og ingen fare…..(selv om de 10-12 daglige telefonene kom mot slutten av arbeidsdagen hver dag, hvor “hva skal vi ha til middag” var den skjulte agendaen)

Dag 3 derimot, begynte anklagene om når diverse klær skulle vaskes. Det var nesten litt Kasper og Jesper og Jonathan, over det hele. “”hvor er buksa mi og hvor er skjorta mi (les:hettegenseren min) og om vi aldri mer skulle ha “ordentlig” middag. De holdt nesten på å dø av sult..!

De to yngste savnet pizza, taco, ris, spagetthi og kyllingfileter. Den eldste, altså Henrik nevnte stadig vekk( i bisetninger) at han gledet seg til høst med fårikål, ribbe, fisk, pinnekjøtt, flesk og duppe…og poteter med saus og alt annet som hører høsten til…..

…ingen ante noe som helst om min streikeprosess som pågikk for fullt i det skjulte…

Hvor gikk det gæærnt, tenker jeg?

Jeg var jo så godt i gang…….med å oppdra de…før det altså glapp.

Jeg tror det var den enorme haugen av skittentøy på vaskerommet og den minst like store haugen av rent tøy…og de to fulle tørkestativene med tøy som måtte brettes og som jeg ikke holdt ut å gå forbi hver dag…eller kanskje at jeg selv ikke hadde noe håndkle da jeg kom ut av dusjen (for det hadde noen andre tatt i mangelen på rene i skapet), kanskje var det lysten på hjemmelaget pizza fredagskvelden, eller kanskje var det lysten på egg & bacon til søndagsfrokost som som ødela hele opplegget… Jeg resignerte.Gjorde meg selv til en streikebryter…

Illojal! Ja, mot meg selv!

Så, det eneste jeg oppnådde var enda mer jobb til meg selv….for å komme i mål med vasking og bretting av tøy…. Tilbake til å lage to middager…, en til den største “gutten” som ikke er så glad i enkel mat, men som elsker husmannskost…..og en til de to minste (som ikke lenger er små) som elsker junkfood og raske middagsløsninger.

Hvor gikk det så gæærnt i oppdragelsen? Og når ble putene under armene så store at de ikke klarte å gjøre en innsats selv???

Det er nok helt og holdent min egen feil. Ofte har jeg ment at alt går raskere om jeg gjør det selv istedet for å bruke tid på å forklare, true, kjefte og smelle osv.

Jeg har nok vært den som har bidratt til at putene har blitt altfor store…….kun med “ris til egen ræv” som lønn for strevet.

Når jeg googlet “husmor” på nettet fant jeg dette…..

I 1951 gir Husmorforbundet følgende råd til norske kvinner på rasjonaliseringskurs.

 Husmora skal ikke ha mer å gjøre enn at hun har krefter og tid til overs:

1. til å være glad,

2. til å interessere seg for mann og barn,

3. til absolutt å ha en selvstendig interesse og hobby,

4. til å ha krefter og lyst til å elske

Jada såh…….! Ingen vits i å gå igjennom de punktene vel? Tross alt fra 1951….

Men, siste ord er ikke sagt og selv om jeg resignerte som streikevakt har jeg nå gått til Plan B…

så får vi se….

Frem til oppdatering kommer…..

…God søndag…. og til alle foreldre med pubertale tenåringer i huset: Stå på…, ikke gi opp! Så er det bare å håpe at de (tenåringene) kommer velberget ut av “ombyggingsprosjektet” kroppen og hjernen befinner seg i,… og kanskje har de fått med seg noe av det jeg har gnålt om………

 

 

Husmorklem fra Blomsterlise <3

 

#husmor #tenåringer #familie #familieliv #familienkork #kjølshunn #ektemann #hund #fredrikstad #blomsterlise #søndag #søndagsblogger #blogg 

 

 

Hustruene og lille Due på Husmorferie 2016

Endelig var dagen kommet. Turen som ble bestilt tidlig i vinter….

…. nedtellingen som varer i måneder, uker, dager….og tilslutt timer!

.

Flyet gikk kl 06.00 søndag morgen, først på jobb, så i 50-års lag og hjemme til jentene hentet meg 00.00 (viktig med god tid. Mye uforutsett som kan skje. Som f.eks punktert dekk, ulykker, nattarbeid, akutte lyster som iskaffe ca 5-6 ganger….

Kokkari som ligger på øya Samos i Hellas viste seg å være en nydelig liten plass med ca 800 fastboende.

3 timer og 50 minutters flytid, 40 minutter med buss så var vi fremme på vårt lille nydelige Hotel Kalidon.

Flyturen gikk som den pleier å gå……. skikkelig dritt!!!

Lite fly, mye risting og plass nesten helt bakerst. Kan umulig gå bra det, vet du!

Så det ble ingen søvn på meg, men tre timer og femti minutter med konstant frykt, snørr og tårer!

Definisjon på en god flytur for meg er å sovne før flyet er i lufta og våkne etter at det står trygt på bakken igjen.

Men men, vi kom frem denne gangen og!

Så det var bare å pælme inn kofferten, få på seg bikini`n, strandtunikaen, solhatten og småløpe ned på stranda.

Her er min feriefrue, forøvrig søskenbarnet mitt også. Vi er de eldste så det er greit at vi deler rom. Vi er de første til å bli trøtte, sovner på rygg og snorker med åpen munn. (men, så er vi først oppe om morran og da..)

De to andre er unge, tidlig i trettiåra. Legger seg forøvrig like tidlig, men ligger halve nattan og ser på episode etter episode av en eller annen serie (og er sist oppe om morran)

Uansett vi er ankommet og…

… utsultet på sol, vann, mat og noe kaldt å drikke fikk vi unnagjort alt dette på kort tid og jaggu sovna vi alle 4 på hver vår solseng etter over 1 døgn uten søvn. 

Så da ble det et fantastisk bikiniskille første dagen som gjorde oss alle strålende fornøyd med feriestarten 😉 Jippi!!!  (Bikiniskillet var rød/hvitt forøvrig, men det skjønte dere vel…)

Dette er den såkalte bystranda. Den som lå rett over veien fra hotellet. Deilig stemning i solen, i skyggen, på dagtid og på kveldstid. Litt bølger, men ikke verre enn at vi kom oss helskinnet både ut i vannet og opp på land igjen.

Kokkari har imidlertid flere strender å by på så nysgjerrige som vi er og livredde for å gå glipp av noe måtte vi jo prøve et par av de andre også…

Den andre stranda vi prøvde heter Tsamadou Beach….

og jeg tror med stor sikkerhet at taxisjåføren syns det var festlig å slippe oss av i feil ende….

Den ene enden er nemlig en nudiststrand og selvfølgelig måtte vi “snuble” oss gjennom kroppsdeler i alle fasonger og fullstendig uten en tråd på, før vi havnet på rett plass. Da var det jaggu godt at parasollen hadde en egen knapp for “press for service”. Gjett om vi gjorde!

Altså bare for å ta det med en gang…det er ikke det at vi ikke har sett en naken kropp før altså…, men det er nå noe med å ramle sann midt oppi alle disse like solbrune kroppsdelene…. Mens en annen (meg) er livredd for ikke å ha fått stappet alle attributter, valker og skavanker opp, ned og inn i bikinidelene og med småangst for at “ting og tang” skal glippe utafor…..blir man jo også litt småfascinert over hvor avslappet andre er til kropp….

Må jo være litt deilig og, tenker jeg….å ha et så avslappet forhold til denne kroppen vi har fått utdelt?

Her er altså fra “vår” ende av stranden. “Vår”=oss med badetøy.


En etasje oppover i høyden var det  også solsenger på gress og store deilige hammocker i skyggen.

Uten at det interesserte oss…, vi var tross alt kun ute etter sol og…

…lunsj! Mat må vi ha!

Så var det den tredje stranden som vi besøkte, forøvrig bare et steinkast fra Tsamadou.

Den heter Lemonakia Beach. 

Akkurat en passe stor strand og med en restaurant i hver ende….led vi ingen nød der heller.

….nyyydelig blått og krystallklart vann….


….og et perfekt sted til å ta seg en matbit og en iskald øl i skyggen 🙂

Ser deilig og fredfullt ut, ikke sant?

(.Ikke akkurat jentene som er ute etter fart og spenning, tenker du nok nå… 🙂

Og det er helt sant! Det er det siste vi vil ha på husmorferie. Nei, her er det kun latskap, behagelig tøy med strikk i livet og en tunika som ikke strammer i midjen som gjelder.

De bitte små husene i byen må være det nærmeste man kommer en ekte Kardemommeby….

Dette huset og inngangspartiet forelsket jeg meg helt i!

Og med en forkjærlighet for gamle, slitte skodder og dører forelsket jeg meg titt og ofte. Mye sukk, stønn og knipsing av bilder.

Jeg kan jo ikke vise dere alt, men et lite utvalg har jeg samlet her.

..og det er bare noen få….

Ikke bare det, men jeg finner alltid et tomt lokale som jeg ser potensiale i…. En liten taverna her…, men det er jo bare med tanken for jeg kunne aldri, aldri bodd i et varmt land og jobbet samtidig.

Nei, jeg har det godt her jeg,…men gud så kost det kunne blitt….

Egen “høne”inngang så katten skal komme seg opp på balkongen…

Kjekk, ikke sant?

Så er jo jeg den som er først oppe…hver eneste morgen. Setter på vannkokeren til kaffen og rigger meg til på balkongen. Stille og rolig nyter jeg min morgenstunde med minst 3 kopper kaffe og boka mi. Hver dag ser jeg på de samme duene som sitter på den samme plassen, på de samme takene og tenker.. “Ja, ja, vi har jo duer på taket hjemme, vi og” Helt til jeg en dag ser et tak med to keramikkpotter på. Da først skjønner jeg at duene er av keramikk og ikke ekte i det hele tatt. 

Det ga meg jo den flotte ideen at blir det for fullt med krukker i hagen, så kan jeg jo bare sette de på taket….

 

Kokkari er som sagt et bitte lite sted, nesten fritt for barn (da vi var der hvertfall), passer perfekt for par eller om du vil reise alene….


….mange nydelige steder å spise, sitte å nyte en drink, et glass vin eller hva det måtte være som frister.

Det eneste minustegnet jeg kan komme på er steinstrender, så badesko er å anbefale.

Her ligger jeg å flyter med Crocsa mine 🙂

Steinstrender eller ikke…. Uka forsvant i en fei og deilig har vi hatt det!

Så da gjenstår det bare å takke for meg og tusen takk til dere andre tre som gjorde atter en husmorferie til et godt minne!!

Glad i dere  ♥♥♥ 

 

Klem fra Blomsterlise.

 

 

 

 

 

#fabfour #kokkari #hellas #ferie #husmorferie #blomsterlise #kalidon #kalidonhotel #kalidonhotelkokkari #tsamadou #tsamadoubeach #cafedelmar #strandliv #lurerpååblinudist #lemonakia #lemonakiabeach

 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top