Varmende bilder og minner…

Noe av det beste jeg vet er å se på gamle feriebilder.

På denne tiden har vi ofte vært i Thailand. 5 eller var det kanskje 6 år på rad. Så gjett hva som kommer opp som minner på Facebook hver eneste dag på denne tiden av året?

Jeg lever meg inn i feriebildene uansett hvem sin ferie det er, jeg.

Hva er vel bedre enn å se på gamle bilder og minner? Lett å kjenne følelsen av varmen, vannet, blå himmel, de eksotiske luktene av krydder, smakene…. Ja, listen er lang.

Første gang vi reiste til Thailand hadde vinteren vært lang og iskald her hjemme. Mener bestemt den kom i slutten av oktober med sine elendige minusgrader (som de fleste vet hvor mye jeg misliker nå) Da bestilte jeg tur, ringte Henrik og sa: “Kan du få fri fra jobben, så drar vi imorgen”

Det kunne han….så da dro vi da…

…til “Smilets land”. Og det skal de ha; maken til vennlige og vakre mennesker tvers igjennom skal man lete lenge etter.

Fra bitende kulde midt i Februar… inn på et fly og ut igjen på morgenen etter…

Åååhhh, det var deilig det….

Har du sett på maken til kunstverk?? Ikke meg altså.., jeg er riktignok “noe for meg selv” (som Henrik sier) ..men kanskje ikke akkurat et kunstverk.

 Jeg mener selvfølgelig denne drinken… 

Mai Tai servert i ananas pyntet med frukt og vakre orkideer. Orkideene tok jeg selvfølgelig med tilbake på hotellrommet og la i vann i badekaret.. Det ble en del orkideer som fløt rundt i det badekaret etterhvert…

Sol, strand, solbrente skuldre og drink i en ananas… mens venner sendte daglige oppdateringer på vinterhelvete hjemme…. Kan man ha det bedre i Februar?

Dette bildet er fra den siste gangen vi var her. Samme strand men den gamle restauranten var revet og en ny var bygget. Her har Kristian vært å kjøpt smoothies til alle massasjedamene som holdt til på stranden. 

Apropos massasje…disse damene elsket når Kristian og Bastian kom for daglig massasje. Små hårløse og myke kropper som ikke krevde så stor anstrengelse. Var det flere ledige damer på en gang så masserte de dem alle sammen. Guttene tror jo de fikk massasje, men det gjorde de ikke. De ble bare klødd, kilt og strøket i håret og dulla med helt de sovnet…så fikk de litt håndkler over seg og lå på sengen og sov en times tid i bua hos damene…

Beklager veldig dårlig kvalitet på dette bildet, men det var det eneste jeg fant i farten.

Det første året reiste vi ned og tilbragte ferien med venner som allerede kjente stedet. De tok oss med på flere av de kjente turistøyene The Beach, Racha Island, Freedom Beach og sikkert noen flere. Been there, done that! Det holder med en gang på disse stedene. Vi var på elefantriding (uff, hvor eksotisk og spennende jeg trodde det skulle bli, syns jeg det var en grusom opplevelse.Den lyden når de slo elefantene i panna….uff uff og huff!.

Denne kosingen av en elefant derimot bodde rett ved siden av oss. Han ble vi godt kjent med etterhvert. Han kom med eieren sin en ung gutt, ned på stranden hver eneste dag. De badet sammen i flere timer og det var ikke vanskelig å se at dette var en elefant som ble behandlet kjærlig og omsorgsfullt.


Jeg kan nesten føle ettermiddagsvarmen på dette bildet. Den deilige varmen som du kan sovne i…den som ikke steker eller tar pusten fra deg, men bare varmer deg helt til du blir døsig og kanskje sovner en halvtime…zzz

Året etter eller gang nr 2 bestilte vi charter. Guttene var fortsatt små og meget aktive. Derfor ble det hotell med bassengområder og litt bolteplass.

Se så små og nuskelige <3

Det var imidlertid på denne turen at vi fant vår drømmestrand og paradis. Akkurat sånn som du ser på bilder i reisekatalogen. Strand med noen få solsenger, nesten ingen turister, en åpen bambusrestaurant med stråtak, ingen bananbåter eller vannscootere men med strandgutter som klatret opp og hentet ferske kokosnøtter til deg…

Tri Trang Beach heter det der. 5 minutters Tuk-tuk kjøring fra Patong.. I enden av stranden ligger det 2 hotell. Det ene er veldig lite og har kun 6 eller kanskje var det 8 rom.

Etter å ha tatt med oss navnet på dette hotellet hjem, var det bare å bestille nye tur til dette stedet året etter…og året etter det igjen.

Her fra verandaen vår…

Alle strandbildene dere ser er fra det samme stedet. 
De fire siste gangene vi var her bestilte vi kun flyseter og ordnet med hotell selv. Da var vi litt på dette stedet, litt på Phi Phi og tilbake hit igjen.

Jeg er syns det er kjempeflott på Phi Phi. Litt mye mennesker, men inne i lagunen som vi har vært er det helt fantastisk nydelig.

Hotellet vi alltid bruker der heter phi phi island cabana hotel. Stort hotell som er litt slitt, men beliggenheten er helt fantastisk.

Her fra stranden inne i lagunen.

Og her fra bassengområdet. Med utsikt til bassenget den ene veien og til lagunen den andre veien.

Vi har vært i Karon, på Kata, i Kaoh Lak, men vårt favorittsted er Tri Trang. Den lille stranden som fortsatt har dette eksotiske preget uten for mye turisme og som sagt tar det 5 minutter med drosje så er du inne i maset av Patong med barer, høy musikk, shopping, apekatter som blir plassert på hodet ditt, gateselgere og all mulig mas du blir glad for å forlate igjen etter et par timer. Tilbake til vårt eget paradis Tri Trang.

Hotellet (hvis vi kan kalle det det) heter At Zea Hotel Tri Trang Beach.

Det siste bildet er “minnet” som dukket opp på Facebook i dag……. det var da jeg fikk lyst til å gå inn å se på gamle feriebilder. Tenker det er flere enn meg som liker å mimre tilbake på fine turer dere har vært på.

Men som sagt, jeg drømmer meg gjerne bort i andres feriebilder også. Tror dagen idag skal tilbringes med flere gamle bilder og minner.

Og kanskje det blir litt bollebaking innimellom. Det er jo tross alt Fastelaven.

Det høres ut som en god søndagsplan syns jeg 🙂

 

God søndag til dere…enten dere er her hjemme eller i varmen <3

Klem fra Blomsterlise

#thailand #ferie #reise #fredrikstad #tritrang #atzeahotel #tritrangbeach

 

Frem fra glemselen.

Jeg tror jeg er inne i en skikkelig 70 og 80-talls periode om dagen hva angår mat.

Jeg har blåst støv av Fonduegryta, jeg går og lyster på cabaret og i går ble det Raclette.

Raclette er genialt hvis vi skal ha det sosialt samtidig som vi lager mat.

For 10-15 år siden var vi kjempeflinke til å ha dette. Så ble vi litt lei. Jernet havnet innerst, bakerst og borterst i kjelleren og når lysten på Raclette kom tilbake, manglet selvfølgelig halvparten av skålene.Skålene er jo det viktigste. Det er her vi smelter osten. Så når jeg fikk spørsmål om hva jeg ønsket meg til jul ifjor, svarte jeg selvfølgelig “nytt Raclettejern”. (Det skulle imidlertid vise seg å være litt av en jobb å få kjøpt et nytt, men etter iherdig undersøkelse fant min venninne det siste jernet her i byen)

Plasser hele stekeplaten på bordet. Plugg inn stikkontakten. Sitt ned og tilbered din egen mat.

Litt forberedelser er jo nødvendig. Det skal marineres litt kjøtt og tilbehøret må jo kuttes. Her går det stort sett i det samme hver gang. Pølser, marinert kjøtt, bacon, løk, sopp og noen ganger kylling er det vi steker på toppen. 

I skålene varmer vi ananas og ost.

Jeg har også hørt at noen lager små omeletter i skålene eller varmer grønnsaker i de. Om noen sitter inne med et tips eller to om annet som hadde vært godt å bruke, så fortell meg det gjerne.

Det er veldig viktig å legge inn ost med en gang du har tømt en skuff. Så det alltid er varm ost å fylle på tallerken. Vi bruker Port Salut. Den blir perfekt smeltet og får den deilige sprøe skorpen rundt…mmm.. smeltet ost er fantastisk godt!


 

Jeg har selvfølgelig kuttet opp alt som skal brukes på forhånd så når vi setter oss tilbords er det bare å legge på det man ønsker. Greit når alle liker forskjellig som her hos oss.

Det er ikke plass til for mye av gangen så her må det stekes i flere omganger, altså tar det også litt tid.

I går hadde jeg planer om å prøve lage dessert i jernet også. Fiken med chevre og honning. Som vanlig ble vi så mette at desserten var det ingen som orket tanken på. Får se om det kan bli til kveldskosen idag istedet.

Har du et Raclette jern i kjelleren er det bare å grave det frem for å ta det i bruk. Det smaker godt og samtidig er det sosialt fordi det tar litt tid.

Bare for å toppe denne mathelgen så blir det Flesk og duppe til middag idag 🙂 Det er godt det… med tomatbønner….

 

God søndag 🙂

Fra Blomsterlise

 

Hemmeligheten ligger i sausen!

Jeg er så absolutt glad i all slags pizza, men den definitivt beste er 80 talls pizzaen!

Høy og luftig bunn. Tykt lag med kjøttdeig, løk og et sprøtt dekke med jarlsbergost på toppen.

Det som gjør denne så god er sausen som kjøttdeigen kokes i. Kombinasjonen av tomat, sukker og hvitvinseddik gjør smaken perfekt.

Skikkelig 80 talls pizza <3

Start med å lage pizzadeigen. Sett stekeovnen på 220 grader.

Her har du ingrediensene til en god Lørdagspizza. Alle ingrediensene er like viktig her, så ikke hopp over noen. Da får du ikke den fantastiske smaken på fyllet.

Du trenger dette:

800 gram kjøttdeig/karbonadedeig

2 løk (gul eller rød)

1.5 hvitløk (den siste halve skal brukes i rømmedressingen)

1-2 ss flytende buljongfond eller 1 terning

1 ss sukker

3 ss hvitvinseddik

1 boks hermetiske tomater

1-2 ss tomatpure

litt salt og pepper

Stek løkringene og hvitløken blank og gyllen og ha den til siden.

Stek så kjøttdeigen med salt og pepper. Ha over hele boksen med tomater, tomatpureen, sukker, hvitvinseddiken og buljongen.

(igjen…, det er veldig viktig å ha med alle ingrediensene her)

La det småkoke til det nesten ikke er noe veske igjen.

Når deigen er ferdig hevet, legg på kjøttfyllet…..(det skal altså ikke være tomatpure eller tomatsaus direkte på bunnen)

…legg løkringene på toppen……

…og strø på godt med ost.

Stek på midterste rille i ca 25-30 minutter til ostelokket er sprøtt.

Den siste halve hvitløken moses og blandes i en boks med lettrømme og 1 ts sukker.

Mens pizzaen steker skift til joggebukse eller pysjbukse. Gjør klar en god 80-talls film (f.eks: Top Gun, Beverly Hills Cop eller Da han møtte henne). Tenn stearinlys og sett deg behagelig til for en god lørdagskveld i sofaen med verdens beste Lørdagspizza!

Jeg lover deg at denne er best på smak!

God helg!

Blomsterlise

 

 

 

 

#pizza #mat #helg #fredrikstad #fredrikstadblomster

 

Mer gammel dritt!

“Du samler på mye rart du!” Det har jeg hørt noen ganger.

Ja jeg gjør kanskje det, i så fall hvis jeg kan bruke det til noe.

De fleste av oss tenker vel at sko er til for å gå med…og det tenker igrunn jeg og!…så sant de er gode å gå med da 🙂

men…, skulle det opp et par sko som er ubehagelige å gå med, så kan de alltids brukes til noe annet også…

…som for eksempel blomsterpotter!

Disse gamle og absolutt hjemmesnekrede skoene dukket opp i våres. Fra en bod/skjul på Begby. Eieren skulle flytte fra et hus og vi kunne ta det vi ville fra uteboden. (Det var her vi fant disse fine dørene, vet du…

….. som vi brukte som levegg og…

..denne, som ikke ble brukt til annet enn dekor.

…og helt tilslutt så fant Henrik disse gamle skoene. “Hva skal du med den gamle dritten der da”?, sa jeg.

“Neeeei, jeg vet ikke jeg. Kan du ikke bruke de til noe da?” Sa Henrik.

Så da gikk jeg for regel nr 1: Kan du plante blomster i den/det, så gjør det!. 

Først fikk de fioler. De småblomstrede fiolene som tåler en støyt og som liker det litt kjølig. Det var tross alt bare midten av mai.

Etter å ha forhørt meg litt med “skokjennere” fikk jeg vite at disse gamle bondeskoene antagelig var fra tidlig 1900-tallet.

De ser ikke veldig behagelig ut. Med en treplanke, nagler og jernbeslag. Jernbeslaget var sikkert for å beskytte tresålen så de ikke skulle slites ut for fort.

Uansett, her i hagen skal de kun få hvile og være til pynt.

Senere på sommeren ble det sukkulenter som fikk sko seg. De tåler en støyt og kan klare seg i uker uten vann.

På denne årstiden hvor suget og lengten etter vår og varme er på sitt sterkeste, syns jeg det er deilig å se på bilder fra ifjor.

Så lurer jeg litt på hva jeg skal ha hvor iår…når jeg kan begynne.. og hva vi skal spise :)) Det er ikke bare sol, varme og blomster jeg gleder meg til. Neida, jeg gleder meg til sommermat og å spise ute igjen også. Ja ja, så gæærnt kan det altså være.

Uansett så syns jeg det er deilig å glede meg og se frem til noe. Og noe er i disse dager våren og sommeren.

Denne uken har blitt betraktelig lysere. Det er nesten lyst når jeg kjører på jobb og det er nesten lyst når jeg kjører hjem fra jobb. Det er deilig det!

Idag er det morsdag og jeg håper dere har fått blomster eller blitt servert en kopp kaffe 😉 Jeg har ordnet mine egne blomster og min egen kaffe, men har fått polvotter og trådløs hodetelefon så jeg kan høre på musikk når jeg går tur……så da vet dere hva jeg skal idag 🙂 Ut å gå tur uten å fryse på hendene med musikk på øra 🙂

God søndag fra Blomsterlise <3

 

 

 

Kunne jeg valgt bare en årstid…..

…hadde jeg definitivt valgt våren!!

Dette er den beste vinteren noensinne! Minimalt med snø, is og kulde…slaps og elendighet…hittil.

Jeg er så absolutt glad i sommeren, men blir det for varmt så er det gæærnt og!

Våren derimot….. med sine lyse dager, tørre asfalt, fuglekvitter, gress som begynner å bli grønt og løkblomstene som titter frem.

Utålmodig som jeg er klarer jeg aldri å vente til den sikre temperaturen er her og faren for nattefrost er over.

Neida, ved den første varme vårdagen rydder jeg frem bord og stoler, puter og pledd.Frem med grillen og på med pølsene! Rigger meg til i en krok med bok, pledd og lar solen varme meg mens jeg planlegger blomsterslag og farger i potter og bed.Gjerne med et glass vin bare for å feire at endelig…, endelig har våren kommet.. for å bli! 

Bombesikker på at været bare skal fortsette i positiv utvikling…altså varmere og varmere for hver dag…. Flere enn en gang har jeg våknet opp til sjokket med snøbelagte puter, pledd og blomsterurner……. At jeg aldri lærer……

Her i gården står det nye (les: gamle) bord, baljer og krakker i alle regnbuens farger og venter på å få komme til sin rett..

…kjære all verden som jeg gleder meg!!!

Jeg har altså fått disse fire fargerike krakkene, et blått bord, en liten trapp og en blå hylle. Heldige meg! (Tenk, jeg tror de hadde tenkt å kaste det)

Jeg føler nesten sola som varmer bare ved synet av de….og lurer veldig på hvilke blomster som skal få pryde hver og en av de fargerike krakkene?

Uansett skal de få hver sin hedersplass i hvert sitt miljø her i den lille hagen vår. Først tenker jeg det blir noen yndige små fioler og tusenfryd som tåler litt nattefrost….før det blir litt større og mer robuste sommerplanter.

Den gule krakken er jeg nesten helt sikker på skal ende opp her nede hos hønene. Her er mitt lille “Bohemske”hjørne med masse farger og resteplass for slitne planter…. Med naturlig gjødsel fra hønene, er det utrolig hva som kommer seg etter et rekreasjonsopphold i dette bedet 😉

De andre småmøblene skal nok også få sin plass, men foreløpig er det uvisst akkurat hvor.

Det løser seg selv når tiden kommer. Heldigvis har jeg et relativt avslappet forhold til oppbygging av miljøene rundt omkring i hagen.

Det viktigste for meg er FARGER og FRODIGHET! Det skal være fargerikt og det skal være frodig! Litt” Christine Koht-aktig”..hvis du skjønner?

Urteavdelingen skal definitivt utvides. Jeg skal plante masse urter OG jeg skal bli enda flinkere til å bruke av de 🙂

Dette bildet er tatt denne uken og som dere ser… Timianen er nesten like fin. Den brukte jeg av senest fredag.

Foreløpig har det vært bare brunt og grått…….

og jeg sier som Ari: Trist som faen! I går og i dag har det kommet litt snø…og enda litt mer må vi nok kanskje regne med…

…men snart…om bare noen få uker, kan jeg jeg virkelig begynne å planlegge for fullt.

Forhåpentligvis får vi en tidlig og varm vår.

Frem til det er det lov å drømme seg bort litt med bilder og minner fra forrige sommer….

Vakre fioler har fått flytte inn i et par veldig gamle sko…..

Kveldsavdelingen…det er her vi sitter for å få de siste solstrålene på kveldene….

Og her hos hønene og turtelduene <3 <3

Og jada, ..jeg vet at det antagelig vil komme litt vinter. Noe annet ville vært helt merkelig.Nå er det februar og det spås at det skal bli kaldere, men denne måneden er kort så jeg tenker heller at snart er det mars….en skummel måned som kan veksle mellom den varmeste vår til den sureste vinter…., men uansett så nærmer våren seg for hver dag som går og…….JEG GLEDER MEG <3

 

#vår #hage #blomster #høner #hønerihagen #kjølshunn #blomsterlise #blomsterliseblogg #fredrikstadblomster #brahma #brahmahøner #uterom 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top