Etterlengtet tur til Italia

Egentlig skulle turen gått til London men etter akutt flyskrekk fra en medreisende ble det endringer i planen og turen endte opp som en vitamininnsprøytning/kjærlighetstur/mat & drikketur til Italia.

Vi ville reise fra Rygge som er nærmeste flyplass og eneste reisemål derfra til Italia var Bergamo. Vi leste oss fram til at byen var i kort avstand fra flyplassen og at den hadde en gamleby!

For meg som har fullstendig flyskrekk endte selvfølgelig flyturen med en halvtimes sirkulering over byen på grunn av dårlig vær da vi skulle lande.(ikke helt rolig da..,men etter å ha landet og kjørt 10 minutter kom vi fram til verdens nydligste by(og selvfølgelig turbulens på hjemturen…)

Men når vi våknet på morgen, slo opp skoddene på rommet var dette utsikten fra senga…..etter dette kom opplevelser som perler på en snor…eller diamanter på en ring eller hva dere vil kalle det 🙂 Følg med…

 

For et sted!!!

Takstenene er utsikten fra toalettvindu…skjønner?…Var jo balsam for sjelen bare å sitte der å skue utover!

Vel vel, kunne jo ikke sitte på do hele dagen helle;r så første dagen var det ut å traske og gjøre seg litt kjent!

Er egentlig ikke så opptatt av sightseeing noen av oss men dette var en utrolig pen og romantisk by å rusle rundt så med gode sko og uten kart dura vi i vei 🙂

Etter 5000 skritt var vi fornøyde og etter det ble det bare å gå fra pub til pub eller restaurant til restaurant for å holde væskebalensen og sulten i sjakk. Får sett mye by på den måten og 🙂

Store flotte murstenshus med bitte små balkonger. Her har vi mye å lære…, tenk de fyller de bare opp med blomster, planter, krukker og kar…og klær til tørk 😉

 

Uansett hvor vi bestilte øl, prosecco eller annen drikke fikk vi skåler med snacks…potetgull, oliven, peanøtter, små vannbakkels fylt med flytende ost, pizzabiter eller kremost og selvfølgelig grissini. Egentlig burde vi ikke bestilt mat overhodet for vi ble jo aldri sultne med alle disse smårettene vi fikk (men som de matvraka vi er ble det jo 3 måltider hver dag)

Kællen som er over gjennomsnittet glad i øl syns det var stor stas å bestille øl på flotte flasker servert i vinkjøler innimellom halvliterene(les Litere)

Dette er altså helt vanlig å få servert om man bare kjøper seg en drikke <3

Her hadde vi tatt den øverste banen opp på toppen (av himmelen, tror jeg) av Bergamo Citta Alta. Uten å ha noen forkunnskaper om stedet fant vi denne banen opp i fjellet ved en tilfeldighet. For et sted! For en utsikt! For en opplevelse!

Selvfølgelig må man jo bare prøve pizza når man er i dens hjemland. Henrik valgte selvfølgelig med ansjos….

 

Endelig har jeg faktiskt skjønt hva “Al dente” betyr.

 


 


 

Det er klart at heter noe Hendrick`s, så må det smakes på 🙂

Herre min hatt så mye god ost! Selvfølgelig var den lokal 🙂 Jo sterkere lukt, jo bedre smak….

 

I Vinen finner man sannheten, i vannet svømmer man???? Usikker på om det er riktig men høres kjempefornuftig ut.. 😉

 

Og skinker…i alle varianter… Så mørt, så godt…, til vin, til øl, helt nyydelig <3

 

Selv om jeg stort sett var stappmett fikk jeg jo trykka i meg litt dessert og! Er jo så livende redd for å glipp av noe godt så jeg skulle nok hatt en rundreise på en 10-12 uker for å få spist alt jeg hadde lyst på og alt jeg gjerne ville smake.

 

Her er det litt bilder fra hotellet vi bodde på, dette lille men stort sjarmerende hotellet. Hele taket fylt med kobberkjeler og alt annet snæcks som jeg egentlig kunne tenkt meg å stjålet med meg hjem 🙂

Denne turen var jeg helt bestemt på at IKKE skulle være en shoppingtur, allikevel bestilte jeg en ekstra koffert på vei hjem på 20 kg 🙂 he he, gjett hva jeg hadde planer å fylle den med….

.

Akkurat…, MAT!!!!! Det ble skinker, ost og olivenoljer!   16 kg!!!!!!

 

Mannen bak diske var jo velvilligheten selv og lot oss få smake på alt vi ville…og jeg blir jo heeelt sjarmert og henført av butikkansatte som kan sitt fag i arbeidsfrakk og håndtering av sylskarpe skjæremaskiner <3 Ikke snakke han engelsk og jeg kunne ikke annet en høflighetsfrasene på italiensk men allikevel hadde vi en fantastisk kjemi LOVE, rett og slett <3

 

Er som å komme til himmelen, en virkelig fantastisk god, gammeldags ost og slakterbutikk med alle fantastiske smaker og lukter.

Helt tilslutt tenkte jeg å vise dere et bildegalleri fra den peneste restauranten jeg noen gang har vært på! Tror ikke det finnes et penere sted på denne jord!!!

det skumle er jo at man ikke hadde lyst til å gå derifra….og all drikke smakte så altfor godt…..Kunne jo ikke bare sitte der hele dagen med et tomt glass….

Utsikten fra bordet vi satt ved. Skjønner dere???

 

Og attpåtil var det Botanisk Hage her 🙂 Men det får nesten bli et eget blogginlegg 🙂 Men for en himmelsk opplevelse for en blomsterelsker. Nå ble det hvertfall et lite reiseinnlegg med noen av de ca tusen bildene vi har tatt 🙂

 

Vi har allerede bestemt at det blir ny tur i september med et vennepar som er minst like opptatt av det gode liv og alt det har å by på…og håper bare at Bergamo viser seg fra sin like flotte side med sine like flotte temperatur (25 grader hadde vi hver dag )

På gjensyn og gjenhør 🙂 🙂

 

Klem fra Blomsterlise

 

#Italia #Bergamo #cittaalta #mat #drikke #blomster #sol #vin #ost #reise # Cittadibergamo #øl #bira #reise #ølitalia #oliven #gamleby #bergamo

 

 

Ingen læring selv etter år med erfaring

Tenkte å starte mitt første blogginlegg om hvor deilig det er med vår!

Hver dag står jeg på jobb å forteller kunder om hvor skummelt det kan være å plante for tidlig

Tenker at de må ha litt tålmodighet eller ta det inn om natten, legge over et teppe eller dynetrekk….

Allikevel, så fort den første varmende solen i April kommer er jeg igang.

 

 

Så også dette året.

Forrige søndag var en nyydelig dag, sola skinte og atter en gang tenkte jeg at nattefrosten var over-stikk istrid med hva jeg forteller kunder hver eneste dag.

Planta og gjorde klart-riktignok bare et lite område…og ble riktig så fornøyd.

et døgn gikk fint-så kom frosten! 

 

Etter 2 netter ser det slik ut…….men jeg er full av optimisme og tror at til søndag er nattefrosten over igjen og jeg kan plante 🙂 Vi får se da vet dere… 🙂

 

 

Eucalyptusen derimot var like blid, så den takler en nattefrost eller to 🙂

Nå er jeg hvertfall igang. Denne gangen ble litt hage, så får vi se hva som opptar meg neste gang?

God 1.mai og god helg!

(Må nevne et tusen takk til Maiken, Bastian, Line og fineste Jarle for support, støtte og læring til å komme meg gjennom dette første blogginnlegget)

 

#hortensia #hage #eucalyptus #snartsommer #korksterrasse #fredrikstadblomster

Ny blogg!

Velkommen til blogg.no! 🙂

Dette er det aller første innlegget i din nye blogg. Her vil du finne nyttig informasjon, enten du er ny som blogger eller har blogget før.

Trenger du litt starthjelp finner du våre hjelpesider her: http://faq.blogg.no/, og vår engasjerte supportavdeling er tilgjengelig (nesten) 24/7.

Bloggen
Ønsker du å gjøre den nye bloggen din litt mer personlig anbefaler vi at du fyller ut profilinfo, og velger et design som passer til deg. Vil du bare komme i gang med bloggingen kan du starte et nytt innlegg.

Hashtags
Blogg.no bruker hashtags for å samle innlegg som handler om samme tema. Hashtags gjør det lettere å finne innlegg om akkurat det temaet du søker. Du kan lese mer om hashtags her: http://hashtags.blogg.no/

Andre nyttige sider
Infobloggen: http://info.blogg.no/
Vårt regelverk: http://faq.blogg.no/infosider/retningslinjer.html
Vilkår for bruk (ToS) og integritetspolicy: http://faq.blogg.no/?side=omoss

Nå som du har lest dette innlegget kan du redigere det eller slette det. Vær dog oppmerksom på at det alltid må være minst ett innlegg i bloggen for at den skal fungere – det er for eksempel ikke mulig å redigere designet uten at det finnes innlegg i bloggen.

Når du skal logge inn neste gang kan du gjøre det fra vår forside på http://blogg.no/.

 

Vi håper du vil trives hos oss!

hilsen teamet bak
blogg.no

 

blogg.no | logg inn | hjelp | regelverk | vilkår | om oss | kontakt oss | infobloggen

 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top