Vel overstått!

For det er den. Jula altså.

Den kom…. og den gikk i rasende fart som alltid.

Og som hvert eneste år så anser jeg meg selv for tidlig ute hva angår alt.

Jeg er en liten kontrollfreak så oppi hode mitt har jeg alt sortert ut og klart. Når og hva jeg skal bake, når og hva jeg skal lage av konfekt, eggelikør, sursild, hva jeg skal kjøpe inn av gaver, når jeg skal skrive julekort, hvilken kveld jeg skal pakke inn gaver…..og alt står skrevet på lapper så jeg kan hake av etterhvert som det blir utført.

Og med de siste 14 hektiske dagene så ryker skjemaet som alltid. Jeg henger etter, det baller på seg og smellen er uungåelig….jeg rakk kanskje halvparten.

Sånn ser det altså ut den kvelden hvor alle gavene skal pakkes (som forøvrig endte med å bli til 3 kvelder)

Hadde jeg fått med spisebordet på bildet også, tenker jeg noen hadde fått pustestopp av alt rotet. Julepapir, merkelapper, silkepapir, teip, prislapper og hyssing overalt.

Det var faktisk et lite øyeblikk på kveld nr.2 jeg vurderte å gå ut å kaste alt i søppeldunken!

Så var det tid for julekort. Til langt på natt….. Jeg er sent hjemme på kveldene og med arbeidsdag fra tidlig morgen til sent på kveld…, ja så blir det nattan før jeg er ferdig. For julekort skal jeg sende. Vi har alle våre særheter og gudene skal vite at jeg har mange. Julekort er en av dem. Her er det ikke noen standartekst “som God Jul og Godt Nytt år”, ei heller bilde med ferdig tekst og hvertfall ikke en Facebook hilsen som gjelder.

Julekort skal være personlig og på pene kort. Ferdig snakka. Jeg syns det er så hyggelig å få de også. De står plassert på fast plass hvert år og er en del av julepynten. Livredd for at den tradisjonen skal dø ut lover jeg å være den siste som holder denne hyggelige tradisjonen gående.

Arbeidsdagene ble lengre og mer hektiske mot slutten av juleuka og når denne tekstmeldingen tikker inn fra sønnen mens jeg fortsatt stod på jobb……

…..ja, da var ikke tårene langt unna. Da må vi ha gjort noe riktig, tenker jeg <3

Slik så den altså ut…. “Mamma <3 2 dager igjen, du er flink”…da gråt jeg. Ikke fordi det er noe å gråte av, men med en sliten kropp, hodet fullt av tanker og nervøsiteten på om alt skal gå bra til siste time er fryktelig utmattende og stressende. Jeg er veldig lettrørt, skal sies…. Griner for alt, jeg…

Fredag og lørdag gikk unna i en fei og endelig ble det lille julaften. Butikkjula var over for denne gang (og selv om jeg hadde hovene bein og med full senebetennelse i det ene, haltet rundt med støttestrømpe, knaskende på voltarol og voltaren….gikk det bra.

Her byr jeg på bilde….se for deg selv. Like før det pipler vann ut av kneskålene…..

Det var absolutt på sin plass å avslutte den siste arbeidsdagen med en flaske Champagne. I arbeidstida. Så var du en av de siste kundene så skjønner du kanskje nå hvorfor vi var fnisete og ekstreeemt morsomme 😉 (det syns vi nemlig selv at vi var 🙂 )

Så bar det hjem. Hjem til jul og noen late dager med mann, barn og hund. Jeg så nok for meg en lørdagskveld med husrengjøring og rydding, men det gjorde meg ikke så veldig mye. Det var jo fri 3 dager til ende så om lørdagskvelden gikk til med litt mer jobb så hadde jeg jo fri på julaften i år. 

Det er 11 år siden jeg sist hadde.

Tårer i øya for andre gang denne uka da jeg kom hjem til skinnende rent og ryddig hus.

P7 Jul spilte på radioen….og med O helga natt så kom tårene igjen…sippekjærring, altså!

…og alle lys var tent. Rødvin og vann stod klart på bordet, et tappet badekar ventet på meg og pysjen lå klar til meg på stolen……

Nynnende på julesanger iført pysjen mens jeg pynter og dekker til morgendagens bord ringer det på døren og jeg får rett og slett…

..levert en flaske eggelikør. Makan, sier jeg bare. Det var jo også noe jeg ikke rakk dette året. Hva gjør vel det når man har venninner som tenker på alt.

Cathrine hadde laget en flaske med eggelikør ene og alene, for og til meg <3

Julaften ble tilbrakt på sofaen iført pysj med eggelikør og 3 nøtter til Askepott. Selvfølgelig griner jeg av den filmen også… sukk, det finnes ikke håp for meg altså.. 😉

Så var kvelden endelig der og som seg hør og bør i Kork familien var det skjorter på … mens nedentil altså under bordplata var det pysjbukser. Er vel litt sann i de fleste familier tenker jeg…at det som syns er pent…og det som ikke syns…vel, den kan dere tenke på litt selv……

Vel vel, jula kom og jula gikk.

Nå står det imidlertid et nytt år for døren.

Nytt år og med nye muligheter.

 

Da gjenstår det for meg å takke for året som har gått og ønske dere alle et riktig Godt Nytt år <3

 

Klem fra meg…. Blomsterlise

Same procedure as every year….

Så ble det tur likevel!

2 søstre med hvert sitt barn. Nina og Madelen, jeg og Kristian.

Jada, tradisjoner er til for å holdes…..så London ble det.

Det ble sent fly ned på Lørdagskvelden etter jobb, så vi var ikke på hotellet før kl 02.00 natt til Søndag.

Med verdens sureste vind, 0 grader, regn og sludd var det bare å snøre på seg gode sko og knyte skjerfet godt fast, for ut å gå skulle vi.

Apropos gode sko…så var jeg rette rompa som feis… Jeg som prediker til alle om hvor viktig det var med gode sko valgte selv et par som ikke var riktig inngått.

Det gikk som det måtte gå det….

Endte med gnagsår så stort som en femkroning… Ja ja, 

Og med svære gnagsår var det desto viktigere med hyppige pauser på Puben

Fast base og møtested i Carnaby. Inn for å varme oss med en varm gløgg eller to….

….og noen ganger en kald øl også…..(eller to…)

Selv om det koker med folk i gatene så merker du det egentlig ikke. Det er bare en del av sjarmen og hører til i en storby.

Du går liksom bare der i din egen verden, med nesa i sky for å få med deg alt det pene glitrende…..

Her fra Carnaby, den hyggeligste gata syns nå jeg. Dessuten så er den bilfri…. For det skal jeg innrømme, at jeg er blitt litt skeptisk etter all terrorfaenskapet som skjer. Til å begynne var jeg litt sånn at: “Meg skal de ikke få skremme”, men for hver gang det skjer så blir jeg litt reddere for å ferdes der hvor det er store menneskemengder og storby i tillegg… Jeg tok litt forholdsregler denne gangen faktisk.

Gatene er så fint pyntet og med alle de fine engelske drosjene og de røde bussene er det et skue å gå ute når det blir mørkt.

Det ble selvfølgelig mye shopping, men Nina og jeg driver jo begge butikker så vi syns jo det er helt fantastisk med all inspirasjon vi får både av å se i butikkvinduer og hvordan de har vareplassering inne i butikkene. Må for all del ikke tro at en vare er plassert på sin plass ved en ren tilfeldighet.

Åååhh…..

.. jeg hadde hatt masse fint å vise dere på denne fronten, men det er kanskje ikke i alles interesse…?

Her er jeg hvertfall foran min absolutte favorittbutikk i London. Blomsterbutikken på Liberty. Altså bare en ren snittbutikk i utgangspartiet av varehuset Liberty…..Snakk om å jobbe inni kjølerommet…..

Uansett da, første hele dagen var jo en søndag og da stenger butikkene tidligere. Noe måtte vi jo finne på.

Så det ble en tur på Winter Wonderland. Var skeptisk til det og, jeg vet du (terror). Men jeg sier til meg selv at det går faktisk ikke an å tenke slik om alt og alle……selv om jeg gjør det likevel…. Må skjerpe meg altså…

Winter Wonderland viste seg fra en isende kald og sur side, men ikke verre enn at vi holdt ut noen timer og fikk hygget oss med både munker (små kaker som smaker pannekake), varm kakao, gluhwein, hamburger og bratwurst med sauerkraut :)))) De to yngste (altså ikke Nina eller meg, men barna) tok også en karusell…. Jeg ble mer enn svimmel bare av å se på….huff…..

En tur i akebakken derimot var mer enn nok “karusell” for meg (også jeg da, som elsket karuseller da jeg var ung… Jo større, høyere og raskere…jo bedre. Nei, tidene forandrer seg med åra ja…..er ganske sikker på at det er nok et alderdomstegn…

Så mye jeg kunne skrevet og fortalt, men jeg er i farta til å dra på jobb. Det åpner ikke før senere idag men det er nok av ting jeg måå få gjort før det. Så nå blir det litt “speeedblogging” her (det tror jeg er et helt nytt begrep jeg akkurat fant på i farta 🙂  )

Jeg kunne ha fortalt dere om Sketch besøket vårt….

…. (som ikke gikk helt etter planen….)

Tradisjon tro så bestiller jeg jo “Afternoon Champagne”, men med to “barn” som er meget kresne valgte jeg denne gangen at vi skulle bestille fra lunsjmenyen kl 15.00     Klokka tre lissom…. Da hadde vi jo allerede hatt en feiende flott pubtime (eller to….)

Altså, jeg måtte jo bare ta de med hit. De har jo ikke vært her før og jeg syns alle som er i London skal få med seg dette. For min del er det ikke sååå farlig. Jeg har vært her nok ganger nå.

Men eggtoalettene er noe helt for seg selv…med skogsmusikk…….

Kristian har jo hørt om dette så mange ganger, att……

..jeg måtte jo bare vise dem dette morsomme stedet. Om noen vil vite mer så er de på Instagram under navnet: Sketchlondon.

Det er absolutt ikke søstra mi og jeg som danser lykkelige i shopping & champagnerus ut fra Sketch her……..

…og hvertfall ikke meg som som hopper paradis ut døra……..

Men sånn er det fort gjort at det blir ved en sen lunsj altså…. 🙂

Og det er jo klart……at etter dette så går turen til Victoria Secret….. Jiiiisusss, er det mulig. Det er jo akkurat idet jeg entrer inngangspartiet at Champagnen virkelig gjør sitt inntog…

Slenger med noen bilder her…se for dere selv. Legg merke til benføring, uttrykk og hender på disse bildene. Mer tekst trengs ikke…

Hmmm, det er jeg som blir ekspedert her….lenendes over disken og beinet rett ut. Går ikke an vet du…..

Men jeg fikk kjøpt det jeg skulle da….

Og Kristian fikk spist …Fish&Chips som han ønsket seg……

Og de 3  !!!!…. tomme koffertene vi hadde med oss ned…….

kun iført toalettmappe og truseinnlegg…..som alltid til London…

…var selvfølgelig fullstappet da vi kom hjem….

Selv om vinden var sur og temperaturen var kald, hotellrommet til Nina og Madelen var forferdelig, frokostbuffeten var bedrøvelig (kun ifølge Nina), jeg ikke knøt skjerfet mitt ordentlig (ifølge Nina) og det antageligvis var en altfor sterk gløgg involvert (ifølge Nina)……… 

så hadde vi en fantastisk tur :))))

Min eldstemann kosa seg gløgg ihjel på tur med mora si…….

…og jeg fikk Londonturen min som tradisjon tro tilsier.

Dessuten når vi kjørte til flyplassen på vei hjem… Da skinte solen, gatene var tørre og vinden var stille…men da skulle vi jo hjem 😉

Da gjenstår det bare å ønske dere en god, nydelig og deilig 3.advent :)))

Neste søndag er det Julaften……

 

Vi hørs :)))

 

Klem Blomsterlise

 

 

 

#london #sketch #liberty #pub #jul

From all of us to all of you <3

Det startet i de deilige førjulsdager i London…for 4 år siden…

Første året var det noe nytt….og spennende.

Andre året ble det en gjentagelse, men med en ny vri….. 

Det tredje året kunne vi kalle det en tradisjon.

(dette er mitt Elsa-kostyme fra i fjor, som jeg prøver på hotellet i London. Ikke helt enkelt å få på seg en kjole i str 6 år……)

Utgangspunktet starter alltid med tilgjennelighet av varene…altså kostymer!

London er jo et mekka for absolutt alt…uansett hva du er ute etter…..

Og barnslig som jeg er, ser jeg humor og glede i kropp/personlighet/kostymer/utkledning/parykker….

 

Det vil si et pent dekket bord, service, glass, noe å spise, drikke…..før det til slutt glir “over og ut” av naturlige årsaker…

Et spisestuebord,(en litt for kort duk), litt lyseblå tyll, ballonger, julekuler, lys, honeycombs, litt snø, frostet girlander…og ellers pynt & stæsj i turkis, lyseblått, hvitt, sølv og frost…så er man godt på vei 🙂

Ingen av de andre jentene vet hva som venter dem….hverken av kostymer eller bordpynt…

De får hver sin pose med klær og accessories for så å bli sendt til hvet sitt rom for å kle på seg… med stor frykt for at de er den eneste som har fått akkurat det kostymet.

Dett var altså fra 3.året og temaet var Frozen eller Frost….med Elsa og Olaf i fokus <3

Pelsputer i ryggen, selvfølgelig.

Vakre små “Olafer” som bordkavaler. (Lånt. Egentlig laget til barnebursdag av ei venninne)

Lunsjen ble holdt i 2.etg over butikken. Hyggelig lokale med “alle” rettigheter….

Du vet, når du har handlet inn til Frost tema og lander på Gardermoen…og det første som møter deg i Taxfreen er Proseccoflasker med akkurat den riktige fargen….ja, da er det julaften litt for tidlig 😉

Iskald Prosecco..selvfølgelig med matchende etikett.

Tenne på lysene og dandere forretten som bestod av kaker kjøpt på Choco Loco

Snømann-makron, blå makron med frost-stjerne, snøkrystaller og blå konfekt…

Det er forretten sin det 🙂

 

Så var jentene ferdig skiftet og kommet opp. Storfornøyde med “årets” kostymer var det bare å sprette Proseccoen, nyte forretten før vi tok sats og forberedte oss til fotoshoot 🙂

Ikke “bare bare” å få rigget seg til med altfor små, altfor trange og altfor korte kjoler……

…og altfor mye Prosecco….

Men vi fikk samlet oss og av en fotoshoot på ..Ja, sikkert tusen bilder……

…er disse de eneste som kan vises offentligheten, dessverre….

Har du sett på makan til vakre “Olaftøfler”? Både foran og bak <3

Ikke bare bare å komme seg opp fra gulvet lenger…

Her fra første året ( 2014 ) Nissemor med alvene….

Jeg er helt sikker på at vi kunne konkurrert i et sånn amerikansk cheerleadingkonkurranse.

Vi hadde nok vunnet med denne 😉

Året 2015 var temaet fortsatt nissemor og alver…dog i en litt annen utgave…

De 5 små griser……

Bordet 2016.

Menyen…Det var tross alt Afternoon Champagne.

Og dette syns jeg var av passende bilder som kunne deles….

Når enden er god…..

 

 

…………………

……………….

……………………………….

……………………………………..

 

 

.

…er allting godt 🙂

 

 Håper dette gav dere en lystig start på søndagen 🙂

God 2.Advent 🙂 🙂

Hugs from London <3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#jul #nissefest #frost #frozen #chocoloco #blogg #prosecco #temafest #blomsterlise

O søndag med din glede <3

Søndag er  den nye Lørdag

syns jeg…

Jeg “fluffer” den puta, pakker dyna godt rundt og kniper øya igjen i håp om å sove bare litt lenger enn på hverdagene, men neida…

Uansett hvor sent jeg legger meg og hvor få timer med søvn jeg får, våkner både hode og kropp til samme tid….

Til stor irritasjon de gangene jeg egentlig bare vil sove, men desto større glede de søndagene jeg faktisk har planer…

Nå på søndag var det myye planer på gang. Da skulle jeg pynte til jul, vaske vinduer og jeg skulle bake, rydde ved inngangspartiet og pynte litt på verandaen (der hvor vi ser ut fra stuevinduet) lage noe god mat og pynte juletreet.

Midt oppi det hele hadde jeg siste uken lystet på litt forskjellige matretter… Veldig inspirert av noen prakteksemplar av dadler i butikken, bare måtte jeg ha dadler med bacon.

Og når jeg først begynner på den tanken, så bare mååå jeg ha kjøttboller…og kanskje litt stekt ribbe….og kanskje litt hummus….og sånn tar det ene det andre (det tredje og det fjerde)

Vinduer ble vasket, en form for pepperkakekjeks ble bakt (de hadde nok smakt bedre hvis jeg bare hadde husket sirupen som stod i oppskriften) og biscotti med mandler og tørket aprikos (de var veldig gode forresten og skal bakes på nytt idag etter å ha fungert som frokosten min hele denne uka) Må jo uansett være en sunn frokost tenker jeg…så mye mandler og aprikoser…..

Uansett, de dadlene eskalerte til flere småretter så her var det bare å invitere noen på mat….En god grunn til å dekorere litt på bordet også, vil jeg si.

Eskene med julepynt var allerede hentet opp fra kjelleren og med litt her og litt der…..så ble det et “julelunsjbord” på en søndag verdig 🙂

Et par ranker med uekte, frostet gran. 3 mini-furuer som egentlig skal få pynte opp ute, innpakket med brunt vokspapir og litt grov hyssing utgjorde basen.

Så var det bare å putte på noen kongler og lys av ymse slag. 

Amaryllisbuketten som har prydet bordet i over en uke ble plukket fra hverandre for så å bli satt i små kuvert vaser.

Linservietter, grov hyssing og en liten “dæsj” granbar….

…så var bordet ferdig dekket på 1-2-3…. Ikke veldig julete, men litt vinterlig og absolutt bra nok til søndagslunsj 🙂

Menyen ble veldig kjøleskapsinspirert. Altså…

man tager hva man haver!

Siden det er visse ingredienser jeg alltid har i skap og skuffer gikk kjøttboller og humms greit.

Dadlene hadde jeg jo kjøpt inn med tanke på at jeg faktisk skulle lage det.

Noen oster, litt honning og nøtter….

Ribbe hadde vi dagen før, så den laget jeg en asiatisk, litt søt og klissete (men veldig god) marinade til.

Champingon ble stekt godt, saltet og pepret…før jeg koker/steker de inn i balsamicoeddik……Mmmm, veldig godt (og enkelt)

Som tilbehør hadde jeg små sylteagurker, salte oliven (fra Thassos-ferien), dressing (måå ha!), syltet rødløk og marinerte hvitløksbåter.

Selvfølgelig foccacia, kjeks, pepperkaker (til rocqeforten selvfølgelig) og smør.

Og med valgfri drikke som øl, akevitt, hvitvin, rødvin….og pepsi max……

…varte bordsetningen fra 15.00 til 24.00…… 9 timer. Ikke gæærnt for en lunsj å være 🙂 Jeg tror jaggu vi fikk løst litt verdensproblemer også jeg.. 🙂

Om ikke akkurat verdensproblemer….så var det uansett en lang samtale/enighet/uenighet angående toalettpapir…….

Mye rart av samtaleemner som kan dukke opp i løpet av en lunsj altså….

I dag er det ny søndag…og nye muligheter. Godt i gang med Biscotti og ellers skal det pyntes litt mer ute både ved Skammens inngangspartiet og verandaen.

Juletreet skal pyntes ferdig og julemusikken spiller så pent allerede….

Og gjett hva vi skal spise idag da????

Pinnekjøtt selvfølgelig!

Bryr meg ikke så mye om å tenne ett lys selv om det er 1. advent, men tenner helt sikkert 10-12 istedet.

God 1.Advent <3

 

Hilsen Blomsterlise

 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top