Alderdomstegn….

Jeg har blitt gammel, jeg….

Jeg har begynt å leke med tanken på Bobil ferie!!!

Det hadde jeg aldri i min villeste fantasi noen gang trodd!

Kjære allverden, ikke et gæærnt ord om bobil eller om folk som har bobil, altså….men det ville aldri funket for meg…eller oss da!

Ferie, kanskje med regn og atter regn eller sol og uutholdelig varme mens man kjører mil etter mil….. Full av negativitet for den type ferie, har jeg tenkt at det må være for eldre folk med altfor god tid…og tyskerer da…

Alderdomstegnene har imidlertid kommet å tatt meg med brask og bram! Jeg kan nevne noen få… 

…som at jeg en eller annen gang begynte å foretrekke krokanis fremfor sjokoladeis….eller soft-is med krokanstrøssel istedet for sjokoladepulver eller tutti-frutti…

Jeg har jobbet på gatekjøkken, jeg…, så jeg vet at de fleste under 30 år ikke velger krokan som smakstilsetning.Der kom de fra gamlehjemmet like i nærheten, for å kjøpe krokanis. Med eller uten tenner så var det kun ekte krokan som gjaldt! Noen ville gjerne betale med servietter også… 

Nå har jeg fortsatt mine egne tenner i behold (takk og lov) og jeg vet godt at jeg ikke kan betale noe som helst med en sirlig brettet serviett, selv om jeg noen ganger føler meg  flere hundre år gammel og litt surrete.

Nyhetene på tv……. Åååh, som jeg kan huske hvor gørr kjedelig det var med 30 minutters stillhet når Dagsrevyen begynte! Hvem hadde vel interesse for en halv time med blod, krig, politikk, arbeidsledighet og annen elendighet hver eneste dag???? Og besteforeldre som “hysjet” på meg hver gang jeg hadde noe jeg ville si. (Jeg hadde ofte noe å si…ganske mye på hjerte hadde jeg faktisk……Alltid!) “Kan vi ikke bare få se på nyhetene? Så kan du få prate etterpå?” Høh….! Etterpå var det jo værmelding…

Hvem i allverden så på værmeldinga hvis ikke du var minst hundre år lissom????? 

Idag er det jeg som “hysjer” på ungene når nyhetene starter! Det er jeg som sier. “Kan vi ikke vær så snill å få se og høre på nyhetene a?”

OG……Hold på hatten……. Værmeldingen er jo noe av det viktigste å være oppdatert på!!!!

Jeg er sykelig opptatt av været og sjekker Yr opptil flere ganger hver dag 🙂 Takk og lov for Yr.no og internett.

Så var det Portvina da…! Jøyje meg, som jeg lo da en venn sa jeg måtte prøve Portvin til ost! Ha ha, Portvin og ost er for gamle folk! Meeen, nysgjerrig som jeg er på alt som er godt måtte det jo prøves….og det smakte jo nyyydelig! Så her er det nå alltid et en flaske Portvin i skapet 🙂

Ung eller gammel, prøv et glass Churchills Portvin sammen med noen ostebiter… Mmmmmm <3

Ja ja, det neste nå blir vel Sherry. 

Og som jeg har gjort narr av Henrik og hans lesebrille avhengighet. Han har revet sitt (allerede tynne) hår over hvor vanskelig det er å lese liten skrift. Gått fra å bruke lesebriller en gang i blant, til å bli fullstendig avhengig.

Jeg har smilt mitt mest sukkersøte mens jeg har mumlet:” Det er fordi du er gammel. Snart må du ha leselys og styrken på brillene må økes hvert år”

Jada såhh!.. Snakk om karma……..Klarer meg ikke et sekund uten jeg heller nå! Det er briller overalt. I veska, i bilen, på jobben, på do, i hagen…, ja til og med på hodet kan jeg til tider finne de! 

Og når vi først er i gang… Hva med Cabaret da?
Skjelvende Aspikgele fylt mrd frosne erter og reker? Det var det hvertfall bare folk over 100 år som spiste……!

Jeg simpelthen elsker det nå! Rosa dressing og fersk loff med smør som tilbehør, så er kveldsmaten rene selskapet 🙂

Men altså, mitt siste alderdomstegn (som jeg selv er bevisst på) er nå altså tanken om Bobilferie.

Italia er ett av landene jeg gjerne kunne tenke meg å sett mer av. Tenk så kjekt å bare kjørt fra sted til sted…eller bare blitt litt ekstra, hvis stedet du kommer til viser seg å være fantastisk. Ikke være avhengig av hotell, bookinger og tiden til innsjekking, men tatt det litt på sparket…Kanskje kjørt innom Rhindalen og smakt litt vin på et vinslott….på veien hjem…

Nei, skal ikke se bort ifra at jeg en dag poster et innlegg om Bobilferiens gleder. Når guttene har forlatt redet og ikke lenger kan egle, krangle og sloss i baksetet om hvem som har størst plass og hvem som er over på den andres side, “han sa og han gjorde……”

Som sagt så har jeg bare akkurat begynt å tenke tanken og jeg tror jeg kanskje trenger litt mer tid for at den skal modnes helt….

……så da er jeg kanskje ikke hundre år ennå allikevel da….

 

…men snart halveis og selv om jeg innimellom føler meg både gammel og grå, syns jeg det er bare deilig for hvert eneste år jeg kan plusse på!

Alternativet er jo så mye verre…..

 

Nyt dagen folkens…med eller uten ferie :)))

 

Klem fra Lise 🙂

 

 

 

 

Det er dejlig å være norsk i Danmark!

I dette flotte huset i Danmark har vi akkurat tilbragt en ukes ferie..

Med 3 uteplasser, 9 utgangsdører, baderom og soverom overalt, tok det meg faktisk 2 dager bare å bli kjent i huset.

2 familier, altså 4 voksne, 3 stk mer eller mindre store (selvutnevnt) gutter og en danskfødt hund klare for en ukes hygge.

Soverommet vårt, med stor himmelseng og med lys i himlingen og tilhørende eget stort spabad…

…som skapt for romantikk ❤

….eller ikke! 

Nei, her har vi sovnet så fort hodet har landet på puta. Merkelig det der…at det går an å bli så sliten av å gjøre ingenting. Ferie gjør meg rett og slett trøtt og lat…  Så her har vi vært tidlig i seng-og tidlig opp. Opp om morran for å stå i kø hos bakeren. Så lang kø at den gikk flere meter ut av butikken og bortover fortauet. Hva gjør man ikke for varmt brød og ferske wienerbrød til frokost (eller morgenmad, som de sier)?

Frokosten setter standaren for mye matprat og planlegging av nye måltider. Innimellom tygg av rugbrød med lun leverpostei, frikadeller og ribberull planlegges gjerne neste måltid…og det neste…og det neste der igjen 🙂

Ikke veldig vanskelig å bli inspirert når butikkene ser slik ut…

Et besøk hos Slagtær’n er en opplevelse for alle sanser. Og når du finner et glass med reker fra Engelsviken Canning er jeg jo så patriot at jeg må lage noe med det…

…så da ble det Gambas Pil pil med reker fra Engelsviken og foccacia med ost som nesten “rev” ned kjøleskapet. “Sterke Torvald” het osten. Fantastisk navn på en fantastisk ost og utifra navnet kan dere vel bare ane odøren som fylte rommet hver gang kjøleskapsdøren ble åpnet…

(Et litt for godt stekt brød og bilde av maten ble tatt da det var halvspist. Fort gjort å glemme seg bort når Cavaen er iskald og sola skinner)
….vi har spist havets delikatesser fra “Fiske og røgeri forretningen.” Selvfølgelig nystekt rødspette med remulade, smørstekte kartofler med urter. Røkt ål, ørret, laks og varme fiskefrikadeller. Umulig å være i Danmark uten å spise dette. Vi har hatt svinekam med sprø svor og rødkål, lun leverpostei med sprøstekt bacon og sprøstekte champignon…både med og uten crème fraiche….og vi har hatt Italiensk aften….

Og selvfølgelig har vi grillet! Pølser, hamburgere og kjøtt i alle marinerte varianter. Når jeg tenker etter på alt vi har spist skull’n tro vi hadde vært her i flere uker.

Vi har prøvd ut vinen vi fikk smaksprøver på….og den smakte godt!

Hadde noen fortalt meg at Danmark er et mekka for bruktmarkeder og loppis, ville jeg ha kjørt varebilen…eller to biler…tenk alt det fine jeg fant som ikke fikk plass..

For meg med kjærlighet til alt som er gammelt og brukt var det rett og slett en smerte å gå forbi alt det flotte med sjel…men som vi umulig kunne få med oss i bilen.

Når jeg fant disse to gamle dørene her, var jeg på nippet til å la ungene bli igjen i Danmark og la dørene få bli med hjem istedet.

For ikke å snakke om denne blytunge jernpotta…

Tipper jeg ikke hadde fått medalje for “Årets beste feriemamma” da gett!

Så selv om jeg kan se for meg denne dobbeltdøra i et framtidig drivhus, måtte jeg motvillig gå videre med sorg i hjertet og en furtegeip som nesten subba i bakken.

Henrik prøvde til og med å finne en butikk som solgte takgrind til bil…, uten hell. Men, han skal ha for forsøket da 🙂

Det er nesten så jeg blir sur på nytt bare av å se bildet av dem igjen….

..noe småtteri som derimot fikk plass i bilen, ble innkjøpt.. 

..en gammel knaggrekke, et par gamle ildfaste skåler, gamle smørkniver, æbleskiveformer,en gammel vannkanne, en nydelig gammel boks og noe annet småtteri.

Selvfølgelig plassert “where it was ment to be”….

..I hagen vår 🙂

Guttene (eller ungene..som jeg sier) har kosa seg med bading innendørs i dårlig vær, på stranda i godvær…og på Fårup Sommerland.


Bilde tatt på stranda i Blokhus. Litt skummelt med bølger og understrømmer syns jeg og holdt meg derfor til min daglige dusj og et spabad i ny og ne 🙂

Rolf-Aage som faktisk er født i Danmark har hatt det som plommen i egget og absolutt følt at han har vært “hjemme” 🙂

Storfornøyd med å være i sitt fødeland, masse godbiter under bordet og enorme mengder med kos <3

Med vekslende vær og mye vind i starten, ble uken avsluttet med sydentemperatur.

En smule solbrente, mette og fornøyde fikk vi en fantastisk avslutning med fergetur i strålende ettermiddagssol og den svenske skjærgården på sitt flotteste.og mest sjarmerende. 

Vel hjemme var det bare å pakke ut fra en fullstappet bil, låse badevekten inn i et skap, sette igang vaskemaskin og krype ned i sin egen seng!

Samme hvor deilig det er i Danmark og med ferie, er det ingenting som å sove i sin egen seng……og å være tilbake til hverdagen igjen.

Borte er flott, men hjemme er absolutt best! 

Nå er det jobb noen uker til før den årlige ferieuken med “hustruene og lille due.” I år går turen til Kokkari.

Fortsatt god sommer til dere, ferierende eller arbeidende 🙂

Søndagsklem fra Blomsterlise 🙂

 

#danmark #blokhus #franskbulldog #rolf #mat #ferie #fredrikstad #fredrikstadblomster #hage #brukt #antikk 

 

 

Sannhet med modifikasjoner

“Vi har  bara vært på handletur og kjøpt no kjøtt til Coq au vin og noe kylling vi!”! Det var det jeg skulle si hvis vi ble stoppet i tollen!

Etter en liten kveldstur til Sverige på torsdag bråbestemte vi oss for en liten titt inn på Antikviteter og Loppis ved Nordby.

Jeg har lenge vært på leting etter en gammel tretrapp med brede trinn… og gjett hva jeg fant?

Akkurat ja, en gammel brukt tretrapp med brede trinn!

Rundt beina på oss sprang det små, vakre silkehøne-kyllinger. Det stod også på ønskelista og etter å ha spurt pent fikk vi kjøpt et par av disse også.

Silkehøner litt høye med lang hals og en stor pelsdott på hodet. 

 

Etter litt mer høneprat får vi også vite at de har flere haner som skal slaktes dagen etter.

Flotte, fargerike haner helt uvitende om hvilken skjebne som ventet dem.

Selvfølgelig var det en som klart skilte seg ut med nydelig  farge på både fjær og kam.

Denne karen skulle bare visst hva han ble reddet fra…

Hane, kyllinger og en altfor lang trapp ble stappet inn i bilen før vi fornøyde kjørte hjemover.

Det vi ikke tenkte på var jo tollen og innførsel av levende dyr…

Takk og lov ble vi ikke vinka inn i tollen… og trygt hjemme inntok hanen sjefsrollen raskt.

Stolt som en hane… spankulerte den rundt med hønene trippende bak seg fra første stund.

Dessverre galer den altfor høyt og altfor ofte for et tettbebygd strøk….

…så da var det bare å få gitt den bort.

Heldigvis ordnet det seg greit og tenk at de som overtok den hadde en Brahmahane for mye. En kylling på snart 3 mnd som vi kunne få.. 🙂 Snakk om flaks 🙂 🙂 og bra byttehandel!

Hils på Harald Sander! Født på Hvaler 22. april 2016. Knappe 3 måneder og trenger vel minst et år på å bli ferdig utvokst. Da er den til gjengjeld fantastisk!

Den forrige hanen vår som ble drept var jo en Brahma-hane. De er veldig rolige, litt rustne i trompeten og glad i å sove lenge på morgenene. Litt trege, litt klumsete i gangen med de store føttene.. Akkurat..

….som skapt for oss!

“Ooooh, ta det rolig nå Rolf!”

Rolf vil jo så gjerne hilse på og kanskje få vaske den litt også…..

Så rolig, tam og snill. Så får vi bare håpe at hønene aksepterer han som ny sjef og la han få lede flokken slik den forrige gjorde..

Se på de fantastisk flotte føttene- Kjempestore (hanen sine…ikke mine altså)…. og større skal de bli! Med masse fjær.

Stigen ble satt på plass øyeblikkelig og fungerer som en slags førstehjelpstasjon.

Her plasseres blomster og planter som trenger litt ekstra kjærlighet og en hjelpende hånd i påvente av en permanent plass i nye potter eller i bed.

Selvfølgelig med litt lysglass og stæsj….

Så da er alt bare fryd å gammen igjen hos oss på Korks Terrasse.

Hedemora-hanen er ny sjef på Hvaler…

Harald Sander er ny sjef i hagen…og jeg er sjefen inne…. (sier Henrik 🙂

Da er det bare å ønske dere en fin fin søndag og en ny god uke…ferie eller ikke!

 

Klem fra Blomsterlise

 

#korksterrasse #hage #hageliv #høner #hønerihagen #brahma #brahmahøner #brahmahane #trapp #tretrapp #gamleting #blomster #planter #fredrikstadblomster #haraldsander #hedemora #franskbulldog 

 

 

 

Sjarmerende lell….

Jeg husker godt hvor den første sittegruppa ble plassert… og den siste, De var nemlig planlagte i motsetning til de 8 andre som kom i mellom..

Det var faktisk ei venninne som lurte på “når rekker dere å sitte i alle de 10 forskjellige avdelingene…?”

“Må du gi deg”, sa jeg. “Vi har da vel ikke så mange?” Etter litt telling og diskutering om 2 stoler og et bord kan kalles en sittegruppe eller ikke, ble summa summarum: At kan du sitte ned, så er det en sittegruppe! 

Så da har vi 10 da 🙂 (Jeg mener 9, for solseng og bord kan ikke kalles for sittegruppe)

Denne kroken med tak var den første som kom opp etter vi kjøpte huset. Eller først ble terrassen bygd og så kom dette hjørnet med tak opp.

Veldig greit med en lun krok og tak i sommernorge. Uansett husker jeg hvor irritert jeg ble på Henrik for at han laget det sååå stort!….Fjærn jeg og! Hadde det vært i dag den skulle blitt bygd, ville jeg hatt den mye større. Da hadde det gått an å ha en skikkelig spiseplass der inne.

Idag bruker vi den kun om det regner og skal se på tv, men så langt i sommer er den ubrukt. Det tyder vel på at sommeren har vært fin hittils tenker jeg 🙂

Skulle jeg begynt forfra i dag, så ville nok plassering av alt vært litt mer gjennomtenkt, men på den andre siden…kanskje det ikke ville blitt like sjarmerende.

For sjarmerende er nok det ordet jeg syns beskriver hagen mest.

Små sittegrupper her og der som skaper små miljøer. Noen blir brukt og er behagelige mens noen er helt ubrukelige og bare står der…til pynt.

Denne lille plassen her ved drivhuset er en av de som ofte blir brukt. Her er det deilig å sitte i ettermiddagssol, nyte en kopp kaffe og spise “smaksprøver” fra naboen. (Naboen min er nemli veldig dyktig på å bake kaker, så jeg har sagt meg villig til å være smakstester. Viktig å kvalitetsikre, tenker jeg 🙂 )

Fantastiske makroner med sjokolade og bringebærganache. Himmelsk deilige! (Tusen takk Aud Helen, disse kan du trygt lage flere av 🙂 )

Lysthuset er pent å se på og skaper et hyggelig miljø, men det er helt ubrukelig. Jeg vet ikke hvor mange klatreroser og klematis jeg har plantet rundt det i årenes løp, men ingen ting ser ut til å trives.

Nå har jeg endelig fått noen villvin som klatrer og gror godt. Ellers har jeg bare resignert og planter i stedet erteblomster i potter ved inngangen.


 

Så er det sittegruppa som ble laget for noen uker siden da… Endelig skulle vi få et sted vi kunne sitte behagelig å spise ved.Det var hvertfall planen.

God å sitte i, men ikke å spise ved! Så da er vi like langt igjen….

Altså Henrik og jeg kan spise her, for vi er lange, men for de med normal høyde…eller under normal høyde klarer ikke å sitte å lene seg mot bordet. De når liksom aldri fram til maten..og må igrunn ha en skammel for å klatre opp og ned og! 🙂 Som her…

Så er det denne gruppa da…som bare står til pynt. Pynt er jo fint da?


 


 

“Skal du ha mere greier her nå?”..sier Henrik hver gang jeg kommer drassende med noe nytt (eller gammelt, for den sakens skyld 😉 

….”.ække fullt før det renner over, sier jeg 🙂 …….., så da bare himler han med øynene og mumler noe utydelig…gjerne samtidig som han rister litt på hodet også 🙂

Det er nå kost da.., med alle små finurlige ting & tang (som f.eks de rustne maurene på steinen under hostabladene)…

…og den vinballongkurven som skulle kastes.Det var ei som spurte om jeg ville ha den og det ville jeg jo! Ingen vits i å kaste noe når man kan pynte det opp med en blomst, syns nå jeg.

Den lille stenrundellen er egentlig en ødelagt jacuzzi som aldri ble fjernet. Etter en tur til Italia hvor jeg så et tre formet som en parasoll syns jeg det var like greit å fylle jacuzzien med jord, plante et tre, forme det til og gjøre det til en liten hyggelig sak midt på plattingen.

Hvis du vil lese om den prosessen, så finner du det innlegget her

Så fort jeg finner en ledig plass kommer det raskt noe som kan fylle den….

Urtene stortrives og gror så det knaker… Mynte, dill, timian, persille og kruspersille fyller ut kasser og potter. Å runde hjørnet der hvor de står er en duftopplevelse ut av en annen verden…….mer jeg kutter og bruker jo mer vokser de.

Det eneste som mangler nå er …… 

..et drivhus! (Bildet er fra Willab Garden)

Jeg vet jeg vil ha det på mur og jeg vet hvor stort det skal være, men så var det dette med farge da…

Hvitt er utelukket. Jeg syns det røde er fint og det sorte…og det grønne….ikke lett å bestemme seg, meeen altså det røde er fint…og det sorte..og sann holder jeg på oppe i hodet mitt og får aldri bestemt meg…

Nå er jeg snart på vei ut. Vi hadde veldig hyggelig besøk igår og en av gavene vi fikk var en hel bakk med forskjellige stauder…de skal jeg ut å få i jorda nå.

Så da ønsker jeg god søndag og god ferie til deg som har det 🙂

 

Klemmer fra Blomsterlise 

 

 

 

#hage #uteplass #blomster #blomsterlise #fredrikstad #fredrikstadblomster #drivhus

 

Pent hos hønene…..og hanen har blitt drept!

Pent hos hønene ja… Hanen tar jeg til slutt….

Det var ifjor at jeg med stor iver begynte å planlegge nytt blomsterbed nede hos hønene.

Der nede er liksom endestasjon på hagen og den delen av hagen har mest av alt fungert som en oppsamlingsplass for hageredskaper, trillebårer, diverse utstyr og komposthaug.

I mangel på blomsterbed andre steder i hagen øynet jeg et håp om et blomsterrikt bed med fargerike stauder som skulle komme tilbake år etter år…..

Jeg satt Henrik på saken og han laget bed av sviller…om enn litt motvillig. Jeg tror ikke han er motvillig fordi han ikke har lyst eller ikke “ser” at det vil bli fint. Jeg tror bare han er litt motvillig til alt jeg foreslår i frykt for at jeg skal “ta av”, men det gjør jeg jo ikke…. Det er virkelig ikke store hagen vi har, så det er begrenset hvor mye jeg kan utfolde meg… Eller?

Her  kan dere lese innlegget fra ifjor hvor bedet ble laget.

Jeg plantet en haug med forskjellige blomster som både skulle klatre, krype og gå.. Etter å ha ventet til krampa nesten tok meg på at fjorårets blomster skulle dukke opp, var det bare å innse at slaget mot overvintring var tapt…og begynne på nytt…

Slik så det altså ut for 2 uker siden.. Litt klematis,klatrehortensia, noe vintergrønt og 2 fargeløse hagehortensia  var det som overlevde fra i fjor.

Ikke akkurat den frodige fargepaletten jeg så for meg! Meeen, den som gir seg har tapt.

Så da var det bare å fylle på med nye fargerike blomster på nytt og håpe at disse vil klare vinteren denne gangen 🙂

I år som ifjor prøver jeg meg på revebjeller, lupiner og delphinium. Innimellom planter jeg litt gress i en knust krukke (hadde et lite uhell med den potta, gitt) og litt takløk (sukkulenter) i en malt stol. Den fantastiske blålilla hagerosen “Rapsody in blue” har også fått sin plass innimellom..

Litt jordbærplanter på “taket” der hvor sola varmer lengst.

..og disse gamle dreneringsteglrørene som jeg har gravd ned i jorda.

Så alt i alt er hønene fornøyde med “makeover`n”…..men jeg tror de savner den flotte lederen sin..

..den store, flotte, fine hanen som nå er død. En ganske så tragisk død og, skal jeg si dere. Den var på rusletur og skulle bare forsyne seg litt av matskåla til en hund (som lå i buret sitt) Et byks og hanen ble tatt…. 


Så nå sturer de litt, disse hønene. de har ikke helt lyst til å bevege seg for langt fra hjemmet sitt. de har ingen som sier ifra om det er fare på ferde og ingen som leder de trygt rundt i hagen og hjem igjen.

Nei, vi må nok bare se å skaffe en ny snill hanefar til de!

Idag håper jeg på deilig hagevær! Ikke for at jeg har så veldig mye jeg skulle ha gjort i hagen nå altså…..jeg tror egentlig at jeg er ferdig. Jeg skal bare bytte litt planter som står plantet på feil sted, binde opp tomatplanter, rydde i tomme potter, vaske og ordne i hagestua, sprøyte noen roser som har fått lus, luke litt, binde og stripse opp rosene, klematis, eføy og bjørnebærplantene og redde noen kliss våte puter. Kjære, mer jeg ramser opp jo mere kommer jeg på. Jeg har tydligvis nok å gjøre allikevel…….og så har jeg et bitte, bittelite prosjekt jeg går å lurær på seh…. 🙂 Jeg må bare overtale Henrik til å hjelpe meg litt……! 

Om det går i orden (det gjør det helt sikkert) så skal dere nok få lese om det 😉

Så da er det bare å ta på arbeidsbuksa, fylle kaffekoppen og gå ut….

God søndag 🙂 🙂 🙂

 

Klem fra meg

Blomsterlise <3

 

#høner #hønerihagen #brahma #fredrikstadblomster #blomsterlise #blomsterbed #hage #hageliv #korksterrasse #blomster 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top