O Jul med hver sin glede.

God morgen og vel overstått Juledager! 

Her i huset har vi kun late dager med sen frokost og pyjamasvandring hele dagen lang.

Etter intense dager på jobb fra midten av November er det godt å bare sulle litt rundt i eget tempo uten avtaler, middagsgjester (eller å være gjest, for den sakens skyld)

Ingen klokker å følge, ingen plikter å gjøre, bare det jeg selv har lyst til. 

Her har hverken skap, tak eller gulv blitt vasket til jul, men en god jul har det uansett vært!

På mandags kveld da Henrik dro på nattevakt og guttene hadde lagt seg, måtte jeg snakke høyt og hardt til meg selv (det hjelper nemlig) : Lise, nå tar du på deg øreklokkene med musikk og tar en time med intens rydding og rengjøring!

Etter 1 time så det ikke så gæærnt ut og med dempet belysning og tente lys fikk jeg nesten følelsen at både tak og gulv skinte.

Her er litt før og etterbilder 🙂

Absolutt alle stoler hos oss blir brukt som garderobeskap. Guttene legger klærne her når de legger seg på kvelden….og tar nye klær dagen etter…mens de gamle klærne fortsatt blir liggende i stolen..

Før…

Etter….

Så pynta jeg bordet nesten ferdig…..og helt bak der kan du fortsatt skimte tørkestativet 🙂

 

Før…..

 

Etter.

 

Kjøkkenbenker er vel det jeg oftest rydder…..

Til og med kjøleskapet ble ryddet for lapper og rot (Der hang det karakterkort og tannlegeinnkallelse fra 2012)

 

Alt blir så mye triveligere med rene og ryddige kjøkkenbenker…..

Bilder og fornuftige huskelapper fikk henge videre på kjøleskapet…

 

Nok en stol som er blitt til en oppsamlingsplass….

Da den ene timen var over, hadde klokka blitt 00.30 og jula kan bare komme. Jeg er klar!

Da gjenstod bare 2 lange, hektiske og morsomme dager på jobb (samt noen timer på Julaften) før også jeg kunne senke skuldrene og ta julefri.

 

Her hos oss er det pinnekjøtt på Julaften. Det er nå blitt en tradisjon som alle trives med. Etter mange år med stress hjem fra jobb for å skrelle, koke, steke ribbe, medisterkaker, julepølser, sossisser, surkål og rødkål og gudene vet hva….har vi nå utsatt denne julemiddagen til 1.Juledag hvor tiden er bedre til matlaging.

Jeg vet at pinnekjøtt også tar lang tid (4 timer faktiskt) og det er viktig å følge med så det ikke koker tørt men det er Henrik som har dette ansvaret mens jeg er på jobb.

 Pinnekjøtt er bare noe av det beste jeg vet.

Så er det da den ulidelige ventetiden for “barna”…(ja, selv 13 og 16 åringer er små barn denne dagen)

Attpåtil skal det ryddes bort fra bordet og kjøkkenbenker før det blir gaveutdeling. Helt uutholdelig å vente syns de…

Til og med Rolf-Aage våknet fra dyp søvn da pakkene skulle åpnes. Han deltok ivrig med både poter og munn.

Mye kan sies om julegavehysteriet og pengebruken rundt dette. Jeg har ikke tenkt å kaste meg inn i den debatten Der får folk gjøre som de vil og handle utifra sin egen økonomi. Det jeg blir glad for er gaver som er omtenksomme. Til meg er dette gaver som: Pyjamas, gode såper, krem, hjemmestrikkede sokker, matblad, kokebok, hjemmelaget mat, vin eller en god bok. Altså gaver jeg kan bruke og nyte <3

Med pen og personlig innpakning på toppen er det nesten så jeg vegrer meg for å pakke ut og jeg skjønner at jeg har fått enda et alderdomstegn….: Nemlig å ta vare på pent papir, hyssing, merkelappen og pynten 🙂 🙂 Dette gjorde min bestemor også da jeg var liten. jeg skjønte aldri hvorfor da, men det gjør jeg nå 😉

Kjekt å ha du kan nok helt sikkert få bruk for det en vakker dag…..

Ei heller i denne pakken fant jeg det jeg har ønsket meg i mange år…. Nemlig ordensans.. Når ikke jeg har fått det hittil i livet, så spørs det vel om jeg noen gang får det…

Jeg baker ikke 7 slag til jul. Ingen slag faktisk. Jeg er så heldig at andre gjør det. Her er boksene blitt fylt opp med brune pinner, kakemenn, risboller, krumkaker og pepperkaker. Ikke fordi jeg ikke har lyst, tiden strekker bare ikke til. Tiden strekker i grunn ikke til å spise de opp heller. Jeg syns jeg er konstant mett og stinn. 

Derimot kompenserer jeg med hjemmebakte og varme rundstykker til frokost. Det smaker godt til lange julefrokoster.

Mens alle sover lenge våkner jeg tidlig.

Minst 3 timer før de andre. Helt stille i huset, bortsett fra snorkinga til Rolf….  Drikker litt kaffe (og spiser litt dessert fra dagen før) leser og skriver litt blogg. 

 

Når resten av huset våkner blir det frokost. Også her har jeg vært heldig å få både hjemmelaget, sylte, sylteflesk og leverpostei…og mens vi spiser lurer vi på når vi skal spise middag idag? Mat, mat, mat. 

Hønene har inntatt frokosten ute disse dagene og er storfornøyd med den milde vinteren. Spørs hva de syns om det i dag, som snøen har kommet.

Julens “outfit”..

Hjemmestrikkede sokker og hel pysj. Superklar for 3 late dager….trodde jeg. Etter en dag med latskap og stinn kropp, fikk jeg nok av stillesitting.

Det ble ut på tur med kakao og gløgg. Om ikke vi gikk så langt, ble det frisk luft og et hyggelig avbrekk for både 2-beinte og 4-beinte.

Å prøve å få tatt en selfie hvor alle så “normale” ut på likt, skulle vise seg å ikke være  enkelt…… Etter 32 bilder gav jeg opp….

Håper alle har hatt en deilig jul og kost seg med sine egne tradisjoner <3

I natt kom endelig snøen til de som ønsket seg det. Tenker det blir mange glade barn ute idag 🙂 

God søndag og vel overstått julefeiring fra en konstant stappmett Blomsterlise. (fortsatt i pysj)

 

#jul #rengjøring #tradisjoner #bake #mat #veloverstått #fredrikstadblomster #bordpynting #brahma #hønerihagen #korksterrasse #pysj #franskbulldog

Det er deilig å være dansk i Norge…..

Som mange sikkert har skjønt, så er jeg over gjennomsnittet glad i mat. Mest å spise den selvfølgelig, men også å tilberede den.

Med fare for å gjenta meg selv, så er jeg også ekstremt opptatt av at det skal være enkelt, raskt og godt!

Etter å ha vært en tur i København i sommer og spist meg nedenom og hjem på ribbe, kartofler og rødkål, så måtte vi selvfølgelig handle med litt hjem.

Ikke for at vi ikke får tak i ribbe her…, mer for at smaken satt så godt i at når vi var innom supern på vei hjem, så var det veldig enkelt å raske med seg litt ribbestek i vogna.

Såå tett oppunder jul vil jeg selvfølgelig ikke lage en helt vanlig ribbemiddag ut av den, (det har vi jo allerede hatt 3 ganger her i huset) men heller prøve å fiffe den opp på en litt enklere måte.

Satt ribba inn i ovnen på 220 grader i 1,5 time. (tror det er en svinekambit med svor, rett og slett) Midt i ovnen. Rutet og ferdig gnidd med salt og pepper.

Såååh, dette er hva jeg har valgt: Glaserte Amandinepoteter, hjemmelaget rødkål (både poteter og rødkål for første gang) uten oppskrift og en tykk saus…

Etter at ribba var satt i ovnen, starter jeg med rødkålen: Finkutt et litet hode (sann ca 700-800 gr) og et revet eple. Så er det sann at jeg har en blåbærsirup og en bringebæreddik jeg selger i butikken som jeg gjerne vil prøve ut i diverse mateksperimenter. Jeg brukte ca 1 dl av hver. (for dere som ikke har dette, så duger solbærsirup eller husholdningsaft og litt rødvinseddik like godt) Ikke vær så nøye på mål og ingredienser. Tenk søtt og syre. Det blir godt!litt salt, litt pepper og selvfølgelig…….

…en skvett (eller2-3 dl)Boheme rødvin :)))) (min favoritt) Slapp av med målebegeret! Er du glad i rødvin så hell på… Ingen fare. Det skal kokes inn og tilslutt justerer du med sukker, salt eller så er den rett og slett nydelig på første forsøk 🙂 La det koke i ca 2 timer. den siste halvtimen uten lokk, så kraften blir innkokt (sorry, redusert heter det jo 😉 ) Ribbebiten i ca 1,5 time pluss 30 min hvile, rødkålen i 2 timer=perfekt match!

Så var det de glaserte potetene da. Stekepanne, litt (ca 1 dl) sukker som skal smeltes. 

Når sukkeret er flytende, så tilsetter du en real smørklump. Og når denne har smeltet så tilsetter du potetene og lar de surre rundt og rundt i denne vidunderlige blandingen. Det gir sååå flott farge, for ikke å snakke om smak! Mot slutten tilsatte jeg litt flytende Akasiehonning. Fullstendig uvitende om hvorfor, men det smakte bra tilslutt selv om honningsmaken utble….så litt usikker om det hadde vært like greit uten…

Det jeg ikke kan klare meg uten er: min favoritturt: Timian! Til sommeren skal jeg dyrke masssssse timian i hagen. Senest på onsdag var jeg (les:Henrik) ute å plukket timianurterester i krukka! Det er en helt fantastisk urt som passer til alt, tror jeg……

Når potetene ser ferdig ut, så klipp over enda litt mer Timian…slå av plata og la de vente i panna…..

..mens du lager sausen. Når jeg har den her type poteter som ikke er “knuse i saus poteter” så velger jeg å lage en kraftigere saus som både er tykkere og mere rik på smak enn til vanlig ribbemiddag. (Lar det bli mere som en tykk dressing)

Ta kraften fra ribba i en kjele, kok den inn til det bare er en liten skvett igjen ( si 1 dl, da…) , Fyll på med en del vann, litt sukkerkulør (eller Negro, som jeg fortsatt kaller det) litt salt og pepper, jevne med meljevning (kaldt vann med hvetemel, ristet i et glass) og tilslutt kremfløte til det blir en tykk saus….. Smak & behag…, det blir sikkert godt!


Innimellom “Flæskestek” og rødkål fyker jeg opp og ned i kjeller`n og dypdykker i kasser med julepynt. Alle 13 kassene!!! For å finne noe pynt som jeg bare  ha opp! Merkelig hvordan det har blitt så mye julepynt med årene. Syns jeg rydder og gir bort mer enn jeg anskaffer… Ja ja, ut av de 13 kassene har jeg nå fått opp 1 kasse kanskje.

Jeg skjønner ikke hvordan jeg kan havne så bakpå med pyntinga hvert eneste år. Juletre pynter jeg jo i midten av November (hadde det vært opp til meg så hadde det stått ferdig pynta 1. Oktober, men der setter Henrik foten ned… Blæææh…)! Jeg syns jeg har stålkontroll til første uka i desember…, men så rakner det… Uansett, jul blir det!!! De gærne har det godt og Gud bedre så godt jeg har det! Ingen som har dødd av en hybelkanin ennå, så langt jeg vet. Mørkt ute og levende lys, julemusikk, ren pysjbukse, kjøleskapet er fylt opp, julegaver er innkjøpt, kransekake er levert av en blomsterleverandør, tulipaner og amaryllis i vasen og…..,ja, da kan vel jula bare komme.


Rolf-Aage prøver så hardt som bare han kan å hjelpe til…….

Den lille “klumpen” på siden der er en løkschutney (som vi også selger i butikken 😉 ) og som smaker fantastisk til allslags kjøtt. Svin som kylling….

Så da var det tid for å vekke min hardt og dobbeltarbeidende mann som snart skal på nattevakt….for en halvtimes sosialt samvær over en matbit.


 

Rødkålen ble forøvrig fantastisk og kunne blitt spist ene og alene som en liten forrett. Det er noen få ting jeg alltid har ment vi kan få kjøpt bedre ferdiglaget…. Det er rødkål, surkål og vaniljesaus.Rødkål er herved strøket av den lista. Nå er det bare to igjen. Surkål og vaniljesaus…… (Nå skal det sies at jeg aldri har laget dette heller…, så det gjenstår å se…)

Dette var vel mitt siste måltid her hjemme før julaften. Frem til da er jeg å finne på jobb. Nå begynner den siste innspurten! Slitsom men gurimalla så morsom! Med granbar i luggen og glitter i trusa (helt frem til påske) ønsker jeg dere en riktig God jul. Nyt og kos dere!

 

God juleklem fra Blomsterlise <3

 

#fredrikstadblomster #fredrikstadsentrum #ribbe #rødkål #fleskestek #ronankeating #wintersongs #jul #snartjul #glasertepoteter #interflora #interfloranorge #mat #julemat #sprøsvor #blomster #gladimat #ikkegladirengjøring #franskbulldog

En himmelsk munnfull….

 ..eller som jeg velger å si: Jatakk, en tallerken full!

Jeg kan ikke mange retter bestående av sjømat, men så lenge jeg kan denne er jeg reddet 🙂

Dette er en sånn “Våkner på søndag og er sur for at jeg ikke spiste en extra porsjon dagen- før, rett”!

Dette er så godt, så enkelt og igjen,…. så godt! Denne har jeg stort sett brukt som forrett, men noen ganger må jeg bare ha mye av den. Da er det greit å bruke den som hovedrett.


 

Ingredienslisten! Ikke veldig skremmende. Søtpotet, fløte, parmesanost, kamskjell, løk, appelsin, granateple og en urtekvast 🙂 (selvfølgelig litt smør til steking, salt og pepper) Søtpoteten er allerede skrellet, kuttet i biter og satt til kok i den matchende kjelen 🙂 i bakgrunn.

Her skal begge kjeler og stekepanne på, på likt.Fløte i en kjele, med masse revet parmesanost. Det kan faktisk ikke bli for mye ost i denne sausen. Varm opp under omrøring og la den bare stå med varme så all osten smelter. Samtidig så setter du på kjele med vann og har oppi biter av søtpotet (for at det skal bli raskere mørt)

Når søtpoteten er mør, hell av vannet, ha oppi en liten klatt med smør og en liten fløteskvett og litt salt (altså akkurat som om du lager potetstappe) Så lenge vi skal ha saus ved siden, kan den godt være litt fast 🙂

Sann, da er det kamskjellene: Legge disse i en varm panne og stek de på begge sider. Ca et halvt minutt på hver side. Jeg bruker litt pepper og litt salt på mine. Mens disse steker: kutt løk og del en appelsin.

I og med at vi er midt i julemåneden, er jeg litt eplekjekk og putter en kanelstang, en anis og noen nellikspiker oppi løken. Lar de surre litt for å gi litt julesmak. Dere; dette er kun for syns skyld! Selv om vi kjente denne julesmaken er dette absolutt intet must!

Når kamskjellene er ferdige, legg disse til siden og ha oppi løken. Fres, blank, eller hva det nå heter og skvis så over saften fra en appelsin (dette karamelliserer løken litt) og gir selvfølgelig en god smak.

Så er det bare å legge opp. Søtpotetmos, med kamskjell. Stekt løk i appelsinkraft, så mye parmesansaus som du ønsker :), litt appelsinskiver som tilbehør, granateple og urtekvasten. Det rødaktige kraften jeg har på ene siden var en Solbæreddik jeg hadde stående. Absolutt, ingen nødvendighet, men når jeg hadde den stående der var det spennende å prøve. Det smakte veldig godt, så da var det nok en riktig match 🙂 Moro å prøve seg frem litt…..

Salte og pepre etter eget ønske.

Hvis noen lurer på skjeen som er dekket…? så er dette selvfølgelig for å spise all sausen! Den er altså så supergod at skje er en nødvendighet når du dekker 🙂

Og etter at bildet er tatt, fyller vi opp tallerken med masse saus. Den er virkelig nyydelig!


 

Dette er altså en av de få rettene jeg kan med sjømat. Oppfunnet helt av meg selv, kun med tanke på hva jeg syns er godt, at det skal lages raskt og at ingredienslisten ikke skal være lang som et vondt år. Som sagt; nydelig som forrett eller mye av alt som en hovedrett 🙂 Tenker dere går for det siste når dere først får smakt 🙂

Vi hadde dette forrige Lørdag og på søndag var det altså jeg våknet litt sumulende og angrende fordi jeg bare hadde orket en porsjon 😉

Så da måtte jeg lage det på nytt igår også 🙂 En god ting kan ikke spises for ofte!

3.advent i dag. Kjære allverden som dagene går! Nyt søndagen. Kos dere med baking, juletrepynting, lete etter julefølelsen eller hva dere nå skal gjøre.

Jeg skal pakke inn julegaver. Selv om jeg står i butikk og pakker inn hver dag syns jeg det er en kjempehyggelig juleforberedelse. 

Dessuten skal jeg jobbe fra 14 -18. Det er nemlig første søndagsåpent i byen. 

Velkommen til julehandel <3

 

God 3.advent fra meg <3

 

#fredrikstadblomster #kamskjell #søtpotetmos #parmesan #parmesansaus #fredrikstad #korksterrasse #sjømat #amundsenspesial #solbæreddik #granateple #tredjeadvent #søtpotet #jul forrett 

 

Søndagspysj og pyssel :)

Denne søndagen er min siste fridag frem til 1.juledag

Helt fra jeg stod opp har jeg bare tusla rundt i pysjbukse, håret til værs og puppene i revers 🙂

Det er så deilig å ikke ha noen planer eller gjøremål.


Jeg blåser i rengjøringa så lenge kulene skinner! Heldigvis fant jeg resten av juletrepynten i kjelleren.

Som hvert år ønsker jeg meg det samme i år igjen…..nemlig ordenssans! Jeg blir litt sliten av den surringa. Jeg vet nemlig veldig godt hva jeg har.., bare ikke hvor!

Jeg har vært en liten tur i byen. Selvfølgelig iført pysjbukse, røde ullsokker og uten bh, altså puppene rett mot jord! (Det stod folk å tittet i vinduene så jeg måtte snike meg inn bakdøra) Måtte få sendt inn en bestilling så vi får blomster å selge i juleuka.

Jeg har stekt ribbe til middag ….

Ronan Keating Wintersongs spilles på Spotify for sikkert 18 gangen idag (20 i går, tror jeg)…til Henriks stoore fortvilelse.

Han skal lissom ha et sann “liker ikke jul image” men jeg tar han i å nynne med noen ganger og han gleder seg til julemiddag senere i kveld. Innerst inne er han en juleelsker, det er jeg helt sikker på. Han har bare ikke kommet ut av juleskapet ennå….. Han syns julen er bare stress. Hva han stresser med skjønner ikke jeg…….?

Jeg har prøvesmakt en ny gløgg (altså ny for meg) Eplegløgg fra Ringi.

Helt uten alkohol, så det ordnet jeg selv 🙂 Prøvde meg på 2 kjeler. En med hvitvin og en med rom. Begge var kjempegode! Denne skal jeg ha mere av! 

Tok de med meg i badekaret (ja, det er jeg som skal ha begge glassene, det er ikke plass til både Henrik og meg i det badekaret! Vi har faktiskt prøvd en gang, det gikk jo på et vis, det var bare det at da var det ikke plass til vann oppi der 😉 ) Henger etter på Kamillebladene mine og siden juliutgaven ikke fristet med sine sommermoter og hvordan se bra ut i bikini, jukset jeg og tok med meg siste utgaven. Leste om festmote og ribbe…..

 

Deilig med sånne egenpleie-slappe søndager altså! (Her har jeg ikke dødd, har bare ansiktsmaske på)

Men kjære allverden for en deilig gløgg! Googla såvidt for å se om det var noen anbefalinger for å “hotte” den opp. Det fant jeg ikke, så da prøver jeg meg frem selv 🙂

Tror den er å få kjøpt på polet. Jeg skal sjekke for denne vil jeg ha mere av! Jeg fikk min i gave (tusen takk Tom) 

Etter 10 min i kokende badekar, 2 glass med varm gløgg med vin og rom……så tok det nesten fyr i toppen på meg og…..

Jeg har vært oppe i loftstua og tatt ned vasen med lerkegrener, pynta med ledlys og et par kuler…. byttet ut litt lys, hengt opp et par julekuler her og der….

 

Rolf-Aage bruker også tiden så godt han kan frem mot jul…….han slapper av! I dyna mi, på sofan og får sine 20 timer i døgnet med skjønnhetssøvn. Ikke rart den gutten er så billedskjønn!

Idag har jeg kun gjort det jeg selv har lyst til. Ser jo at det er ting jeg burde ha gjort… Gjeeeesp, men da snur jeg meg bare bort…

Nå skal jeg sette på litt poteter, steke litt julepølse og trekke litt sossisser. Mmmmh, med surkål, rødkål, hele suragurker, sterk sennep, tyttebærsyltetøy og selvføgelig deilig saus…..før det blir Farmenfinale. Jeg heier på Eilev!!! 

Fortsatt god søndag, hva dere nå gjør <3

 

Klem fra Blomsterlise 🙂

 

#egentid #pysj #gløgg #ringå #eplegløgg #søndagsfølelse #julemat #julemiddag #pyntertiljul #fredrikstadblomster #advent #bad #kamille #rolfaage #franskbulldog

Dekket og klart….i disse juletider.

Ingenting er vel så hyggelig som å komme til et pent dekket bord!

Sitte rundt et bord som er gjort flid for at akkurat du skal komme. Spise god mat og drikke god drikke i hyggelig selskap. Gamle bekjentskaper, mimre om gamle minner og knytte nye bekjentskaper i hyggelig lag.

Uansett, så skaper et pent dekket bord en god begynnelse på en hyggelig kveld, uansett anledning.

Bord kan dekkes på så mange måter.

Etter snart 15 år med  sølv, velger jeg nå varmere farger og gull igjen… hvem hadde vel trodd det?

Fra det minimalistiske til det overdådige.

Jeg elsker begge deler. Alt til sin tid, men må jeg velge så er jeg nok ikke den minimalistiske typen. Gud bedre som jeg har prøvd!

Jeg får det simpelten ikke til!!

Nå går vi inn i en tid med mye middager, besøk, venninnehygge, juleavslutninger med både symøter og kollegaer…Ja, alt og alle skal tydligvis ha en avslutning i Desembermåned.

Mange bord skal dekkes og mye mat skal serveres.

Daglig har jeg kunder som skal dekke bord til en av disse anledninger.

Det finnes noen fantastiske enkle måter å dekke et bord på. Noe basisdekor i skapet fra år til år og med små og enkle grep vil bordet virke “nytt” ved hvert nytt selskap!

Den absolutte enkleste måten å dekorere et bord på på denne tiden er:

Velg den duken du skal bruke (eller ingen duk), plasser tallerkener der hvor dine gjester skal sitte. Bestikk og glass kan du ta tilslutt.

Kjøp en bunt med bar eller plukk det ute. Klipp det opp i passende biter og dander dette som et girlander i midten av bordet.

Legg så på litt kongler, eller en kongleranke som jeg har valgt.

Så plasserer jeg altfor mye oppå og innimellom der 🙂 lysestaker og lysglass.. Ta fram det du har av smått og stort. Det er utrolig hva vi har i skapet og i kjelleren om vi bare graver og leter litt…..

Bryt med kongler i forskjellige størrelser. Natur og spesielt kongler er et fantastisk materiale å bruke. Både pent og billig, så ikke spar på konglene!

Legg gjerne en liten pynt på servietten……en barkvist, en sløyfe, en kanelstang, knyt en kongle i enden av et tau og surr rundt, et hjerte…. Det er uendelig mye som kan brukes som en liten dekor og som tar opp fargene/dekoren/temaet i resten av bordpynten. Her er det bare å slippe fantasien løs…, eller gå for det trygge: En serviettring 🙂

Gull dekketallerken og sølv på serviset…..vil absolutt “skjære” seg for noen…, det går helt fint for meg! (i mine øyne) Bland, miks og triks.

Jeg mener bestemt på at alt ikke må kjøpes nytt for hver gang. De arva glassene i skapet kan fint brukes, selv om ikke alle glass er like!

Et servise kan mikses med ett annet eller med 2 andre for den sakens skyld.

Mye gull og glitter, så jeg har tonet ned med mye natur og brune lys. Syns det gir en flott kontrast med glam og natur, lave lys og høye lys.

Litt blomster hører også til. Ingen festbord uten blomster og lys. Her falt valget på Chocobear Cymbidium-orkidee. Her får du masse blomster for pengene og kan fordele klokkene utover bordet. Bruk små vaser eller snapsglass……, kutt stilken helt av og legg de rett på bordet (de tåler maaaange timer uten vann), finn noen gamle vinglass i skapet, fyll disse med en “skvett” vann og legg orkideklokken nedi glasset.


 

Dette bordet ble brukt til en venninnelunsj for meg og 4 andre fine jenter. Vi var altså 5 stk til kake & champagnelunsj 🙂
(blåbær&sjokolade mousse, sitronterter, macroner og sjokolade fra Choco Loco.

Tidligere denne uken har vi hatt både kundekveld og julekurs. I den forbindelse ble det også dekket noen bord som jeg har tenkt å vise dere.

Her ble også den samme brune linduken brukt, det samme girlanderet, serviset, glass og lysestaker.

Det eneste jeg byttet var farger på lys, blomster og servietter. Allikevel ble de så forskjellige…..

Altså, det meste er det samme, men uten dekketallerkener. Med røde lys, både høye og lave, ekte røde epler og ny farge på orkideklokkene.

 

Så dekket jeg av alt som var rødt……plasserte brune lys, litt hvite kongler og juleroser som var surret i mose……

Før jeg igjen dekket av lys og blomster og byttet det ut med….

Svibler, hvite lys (både lave, tykke og høye, slanke. Litt ekstra lyslykter i hvitt og sølv. Det er ingenting som lager penere stemning enn blomster og lys.

I butikken står dette bordet dekket nå, den samme brune tykke linduken, en ny girlander, men samme oppbygging. Jeg vil så gjerne at dere skal se hvor lett det er å pynte et bord uten å måtte kjøpe alt nytt for hver gang. Bruk det dere har, men litt penger på blomster og lys. Det gjør virkelig hele forskjellen.

 

Bytt ut “fiskesena” med litt grov hyssing på noen gamle julekuler og bruk de som serviettringer…..

Jeg har brukt juletrepynt her. Tatt av det silkebåndet som hang på og byttet det med litt grov hyssing…. 

Nostalgisk og vakkert? Ikke sant?

Dette bordet står utstilt i butikken. Bare kom å ta en titt.
 

Fortell meg hva du har og gjerne vil bruke og jeg skal med glede hjelpe deg med ditt bord…..

…fyll så på med kongler og gjerne noen epler….så er du der 🙂

 


 

Håper dere har fått litt ideer og inspirasjon til å dekke ditt eget festbord i desember. Om det er julefrokost, lunsj, middag, kvelds, familie, venninne, kollegaer eller lagspillere så er det uansett godt å sette seg til et nydelig dekket bord. Håper dere har tatt poenget mitt med gjenbruk idag. Bruk det dere har, lån litt av andre, dekk gjerne med forskjellig glass og tallerkener, men atter en gang….,  bruk litt penger på lys og blomster!

Det er det som skaper stemning og gjør det store extra……Selv om jeg nok er innhabil der…

 

Det er først når du tenner lysene, at bordet er komplett <3 

 

 

God 2.advent!

“Snartjul” klem fra Blomsterlise <3

 

 

 

#borddekking #jul #pyntebord #fredrikstadblomster #interflora #interfloranorge #venner #godmat #borddekkdeg  #pynt #stæsj #fredrikstad #fredrikstadsentrum  #blomster #lys #esterogerik #edelweiss #edelweiss_norge #instagram:fredrikstadblomster #linduk #facebook: fredrikstadblomster #wikholm #wikholmform #affari 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top