Vel overstått!

For det er den. Jula altså.

Den kom…. og den gikk i rasende fart som alltid.

Og som hvert eneste år så anser jeg meg selv for tidlig ute hva angår alt.

Jeg er en liten kontrollfreak så oppi hode mitt har jeg alt sortert ut og klart. Når og hva jeg skal bake, når og hva jeg skal lage av konfekt, eggelikør, sursild, hva jeg skal kjøpe inn av gaver, når jeg skal skrive julekort, hvilken kveld jeg skal pakke inn gaver…..og alt står skrevet på lapper så jeg kan hake av etterhvert som det blir utført.

Og med de siste 14 hektiske dagene så ryker skjemaet som alltid. Jeg henger etter, det baller på seg og smellen er uungåelig….jeg rakk kanskje halvparten.

Sånn ser det altså ut den kvelden hvor alle gavene skal pakkes (som forøvrig endte med å bli til 3 kvelder)

Hadde jeg fått med spisebordet på bildet også, tenker jeg noen hadde fått pustestopp av alt rotet. Julepapir, merkelapper, silkepapir, teip, prislapper og hyssing overalt.

Det var faktisk et lite øyeblikk på kveld nr.2 jeg vurderte å gå ut å kaste alt i søppeldunken!

Så var det tid for julekort. Til langt på natt….. Jeg er sent hjemme på kveldene og med arbeidsdag fra tidlig morgen til sent på kveld…, ja så blir det nattan før jeg er ferdig. For julekort skal jeg sende. Vi har alle våre særheter og gudene skal vite at jeg har mange. Julekort er en av dem. Her er det ikke noen standartekst “som God Jul og Godt Nytt år”, ei heller bilde med ferdig tekst og hvertfall ikke en Facebook hilsen som gjelder.

Julekort skal være personlig og på pene kort. Ferdig snakka. Jeg syns det er så hyggelig å få de også. De står plassert på fast plass hvert år og er en del av julepynten. Livredd for at den tradisjonen skal dø ut lover jeg å være den siste som holder denne hyggelige tradisjonen gående.

Arbeidsdagene ble lengre og mer hektiske mot slutten av juleuka og når denne tekstmeldingen tikker inn fra sønnen mens jeg fortsatt stod på jobb……

…..ja, da var ikke tårene langt unna. Da må vi ha gjort noe riktig, tenker jeg <3

Slik så den altså ut…. “Mamma <3 2 dager igjen, du er flink”…da gråt jeg. Ikke fordi det er noe å gråte av, men med en sliten kropp, hodet fullt av tanker og nervøsiteten på om alt skal gå bra til siste time er fryktelig utmattende og stressende. Jeg er veldig lettrørt, skal sies…. Griner for alt, jeg…

Fredag og lørdag gikk unna i en fei og endelig ble det lille julaften. Butikkjula var over for denne gang (og selv om jeg hadde hovene bein og med full senebetennelse i det ene, haltet rundt med støttestrømpe, knaskende på voltarol og voltaren….gikk det bra.

Her byr jeg på bilde….se for deg selv. Like før det pipler vann ut av kneskålene…..

Det var absolutt på sin plass å avslutte den siste arbeidsdagen med en flaske Champagne. I arbeidstida. Så var du en av de siste kundene så skjønner du kanskje nå hvorfor vi var fnisete og ekstreeemt morsomme 😉 (det syns vi nemlig selv at vi var 🙂 )

Så bar det hjem. Hjem til jul og noen late dager med mann, barn og hund. Jeg så nok for meg en lørdagskveld med husrengjøring og rydding, men det gjorde meg ikke så veldig mye. Det var jo fri 3 dager til ende så om lørdagskvelden gikk til med litt mer jobb så hadde jeg jo fri på julaften i år. 

Det er 11 år siden jeg sist hadde.

Tårer i øya for andre gang denne uka da jeg kom hjem til skinnende rent og ryddig hus.

P7 Jul spilte på radioen….og med O helga natt så kom tårene igjen…sippekjærring, altså!

…og alle lys var tent. Rødvin og vann stod klart på bordet, et tappet badekar ventet på meg og pysjen lå klar til meg på stolen……

Nynnende på julesanger iført pysjen mens jeg pynter og dekker til morgendagens bord ringer det på døren og jeg får rett og slett…

..levert en flaske eggelikør. Makan, sier jeg bare. Det var jo også noe jeg ikke rakk dette året. Hva gjør vel det når man har venninner som tenker på alt.

Cathrine hadde laget en flaske med eggelikør ene og alene, for og til meg <3

Julaften ble tilbrakt på sofaen iført pysj med eggelikør og 3 nøtter til Askepott. Selvfølgelig griner jeg av den filmen også… sukk, det finnes ikke håp for meg altså.. 😉

Så var kvelden endelig der og som seg hør og bør i Kork familien var det skjorter på … mens nedentil altså under bordplata var det pysjbukser. Er vel litt sann i de fleste familier tenker jeg…at det som syns er pent…og det som ikke syns…vel, den kan dere tenke på litt selv……

Vel vel, jula kom og jula gikk.

Nå står det imidlertid et nytt år for døren.

Nytt år og med nye muligheter.

 

Da gjenstår det for meg å takke for året som har gått og ønske dere alle et riktig Godt Nytt år <3

 

Klem fra meg…. Blomsterlise

Same procedure as every year….

Så ble det tur likevel!

2 søstre med hvert sitt barn. Nina og Madelen, jeg og Kristian.

Jada, tradisjoner er til for å holdes…..så London ble det.

Det ble sent fly ned på Lørdagskvelden etter jobb, så vi var ikke på hotellet før kl 02.00 natt til Søndag.

Med verdens sureste vind, 0 grader, regn og sludd var det bare å snøre på seg gode sko og knyte skjerfet godt fast, for ut å gå skulle vi.

Apropos gode sko…så var jeg rette rompa som feis… Jeg som prediker til alle om hvor viktig det var med gode sko valgte selv et par som ikke var riktig inngått.

Det gikk som det måtte gå det….

Endte med gnagsår så stort som en femkroning… Ja ja, 

Og med svære gnagsår var det desto viktigere med hyppige pauser på Puben

Fast base og møtested i Carnaby. Inn for å varme oss med en varm gløgg eller to….

….og noen ganger en kald øl også…..(eller to…)

Selv om det koker med folk i gatene så merker du det egentlig ikke. Det er bare en del av sjarmen og hører til i en storby.

Du går liksom bare der i din egen verden, med nesa i sky for å få med deg alt det pene glitrende…..

Her fra Carnaby, den hyggeligste gata syns nå jeg. Dessuten så er den bilfri…. For det skal jeg innrømme, at jeg er blitt litt skeptisk etter all terrorfaenskapet som skjer. Til å begynne var jeg litt sånn at: “Meg skal de ikke få skremme”, men for hver gang det skjer så blir jeg litt reddere for å ferdes der hvor det er store menneskemengder og storby i tillegg… Jeg tok litt forholdsregler denne gangen faktisk.

Gatene er så fint pyntet og med alle de fine engelske drosjene og de røde bussene er det et skue å gå ute når det blir mørkt.

Det ble selvfølgelig mye shopping, men Nina og jeg driver jo begge butikker så vi syns jo det er helt fantastisk med all inspirasjon vi får både av å se i butikkvinduer og hvordan de har vareplassering inne i butikkene. Må for all del ikke tro at en vare er plassert på sin plass ved en ren tilfeldighet.

Åååhh…..

.. jeg hadde hatt masse fint å vise dere på denne fronten, men det er kanskje ikke i alles interesse…?

Her er jeg hvertfall foran min absolutte favorittbutikk i London. Blomsterbutikken på Liberty. Altså bare en ren snittbutikk i utgangspartiet av varehuset Liberty…..Snakk om å jobbe inni kjølerommet…..

Uansett da, første hele dagen var jo en søndag og da stenger butikkene tidligere. Noe måtte vi jo finne på.

Så det ble en tur på Winter Wonderland. Var skeptisk til det og, jeg vet du (terror). Men jeg sier til meg selv at det går faktisk ikke an å tenke slik om alt og alle……selv om jeg gjør det likevel…. Må skjerpe meg altså…

Winter Wonderland viste seg fra en isende kald og sur side, men ikke verre enn at vi holdt ut noen timer og fikk hygget oss med både munker (små kaker som smaker pannekake), varm kakao, gluhwein, hamburger og bratwurst med sauerkraut :)))) De to yngste (altså ikke Nina eller meg, men barna) tok også en karusell…. Jeg ble mer enn svimmel bare av å se på….huff…..

En tur i akebakken derimot var mer enn nok “karusell” for meg (også jeg da, som elsket karuseller da jeg var ung… Jo større, høyere og raskere…jo bedre. Nei, tidene forandrer seg med åra ja…..er ganske sikker på at det er nok et alderdomstegn…

Så mye jeg kunne skrevet og fortalt, men jeg er i farta til å dra på jobb. Det åpner ikke før senere idag men det er nok av ting jeg måå få gjort før det. Så nå blir det litt “speeedblogging” her (det tror jeg er et helt nytt begrep jeg akkurat fant på i farta 🙂  )

Jeg kunne ha fortalt dere om Sketch besøket vårt….

…. (som ikke gikk helt etter planen….)

Tradisjon tro så bestiller jeg jo “Afternoon Champagne”, men med to “barn” som er meget kresne valgte jeg denne gangen at vi skulle bestille fra lunsjmenyen kl 15.00     Klokka tre lissom…. Da hadde vi jo allerede hatt en feiende flott pubtime (eller to….)

Altså, jeg måtte jo bare ta de med hit. De har jo ikke vært her før og jeg syns alle som er i London skal få med seg dette. For min del er det ikke sååå farlig. Jeg har vært her nok ganger nå.

Men eggtoalettene er noe helt for seg selv…med skogsmusikk…….

Kristian har jo hørt om dette så mange ganger, att……

..jeg måtte jo bare vise dem dette morsomme stedet. Om noen vil vite mer så er de på Instagram under navnet: Sketchlondon.

Det er absolutt ikke søstra mi og jeg som danser lykkelige i shopping & champagnerus ut fra Sketch her……..

…og hvertfall ikke meg som som hopper paradis ut døra……..

Men sånn er det fort gjort at det blir ved en sen lunsj altså…. 🙂

Og det er jo klart……at etter dette så går turen til Victoria Secret….. Jiiiisusss, er det mulig. Det er jo akkurat idet jeg entrer inngangspartiet at Champagnen virkelig gjør sitt inntog…

Slenger med noen bilder her…se for dere selv. Legg merke til benføring, uttrykk og hender på disse bildene. Mer tekst trengs ikke…

Hmmm, det er jeg som blir ekspedert her….lenendes over disken og beinet rett ut. Går ikke an vet du…..

Men jeg fikk kjøpt det jeg skulle da….

Og Kristian fikk spist …Fish&Chips som han ønsket seg……

Og de 3  !!!!…. tomme koffertene vi hadde med oss ned…….

kun iført toalettmappe og truseinnlegg…..som alltid til London…

…var selvfølgelig fullstappet da vi kom hjem….

Selv om vinden var sur og temperaturen var kald, hotellrommet til Nina og Madelen var forferdelig, frokostbuffeten var bedrøvelig (kun ifølge Nina), jeg ikke knøt skjerfet mitt ordentlig (ifølge Nina) og det antageligvis var en altfor sterk gløgg involvert (ifølge Nina)……… 

så hadde vi en fantastisk tur :))))

Min eldstemann kosa seg gløgg ihjel på tur med mora si…….

…og jeg fikk Londonturen min som tradisjon tro tilsier.

Dessuten når vi kjørte til flyplassen på vei hjem… Da skinte solen, gatene var tørre og vinden var stille…men da skulle vi jo hjem 😉

Da gjenstår det bare å ønske dere en god, nydelig og deilig 3.advent :)))

Neste søndag er det Julaften……

 

Vi hørs :)))

 

Klem Blomsterlise

 

 

 

#london #sketch #liberty #pub #jul

From all of us to all of you <3

Det startet i de deilige førjulsdager i London…for 4 år siden…

Første året var det noe nytt….og spennende.

Andre året ble det en gjentagelse, men med en ny vri….. 

Det tredje året kunne vi kalle det en tradisjon.

(dette er mitt Elsa-kostyme fra i fjor, som jeg prøver på hotellet i London. Ikke helt enkelt å få på seg en kjole i str 6 år……)

Utgangspunktet starter alltid med tilgjennelighet av varene…altså kostymer!

London er jo et mekka for absolutt alt…uansett hva du er ute etter…..

Og barnslig som jeg er, ser jeg humor og glede i kropp/personlighet/kostymer/utkledning/parykker….

 

Det vil si et pent dekket bord, service, glass, noe å spise, drikke…..før det til slutt glir “over og ut” av naturlige årsaker…

Et spisestuebord,(en litt for kort duk), litt lyseblå tyll, ballonger, julekuler, lys, honeycombs, litt snø, frostet girlander…og ellers pynt & stæsj i turkis, lyseblått, hvitt, sølv og frost…så er man godt på vei 🙂

Ingen av de andre jentene vet hva som venter dem….hverken av kostymer eller bordpynt…

De får hver sin pose med klær og accessories for så å bli sendt til hvet sitt rom for å kle på seg… med stor frykt for at de er den eneste som har fått akkurat det kostymet.

Dett var altså fra 3.året og temaet var Frozen eller Frost….med Elsa og Olaf i fokus <3

Pelsputer i ryggen, selvfølgelig.

Vakre små “Olafer” som bordkavaler. (Lånt. Egentlig laget til barnebursdag av ei venninne)

Lunsjen ble holdt i 2.etg over butikken. Hyggelig lokale med “alle” rettigheter….

Du vet, når du har handlet inn til Frost tema og lander på Gardermoen…og det første som møter deg i Taxfreen er Proseccoflasker med akkurat den riktige fargen….ja, da er det julaften litt for tidlig 😉

Iskald Prosecco..selvfølgelig med matchende etikett.

Tenne på lysene og dandere forretten som bestod av kaker kjøpt på Choco Loco

Snømann-makron, blå makron med frost-stjerne, snøkrystaller og blå konfekt…

Det er forretten sin det 🙂

 

Så var jentene ferdig skiftet og kommet opp. Storfornøyde med “årets” kostymer var det bare å sprette Proseccoen, nyte forretten før vi tok sats og forberedte oss til fotoshoot 🙂

Ikke “bare bare” å få rigget seg til med altfor små, altfor trange og altfor korte kjoler……

…og altfor mye Prosecco….

Men vi fikk samlet oss og av en fotoshoot på ..Ja, sikkert tusen bilder……

…er disse de eneste som kan vises offentligheten, dessverre….

Har du sett på makan til vakre “Olaftøfler”? Både foran og bak <3

Ikke bare bare å komme seg opp fra gulvet lenger…

Her fra første året ( 2014 ) Nissemor med alvene….

Jeg er helt sikker på at vi kunne konkurrert i et sånn amerikansk cheerleadingkonkurranse.

Vi hadde nok vunnet med denne 😉

Året 2015 var temaet fortsatt nissemor og alver…dog i en litt annen utgave…

De 5 små griser……

Bordet 2016.

Menyen…Det var tross alt Afternoon Champagne.

Og dette syns jeg var av passende bilder som kunne deles….

Når enden er god…..

 

 

…………………

……………….

……………………………….

……………………………………..

 

 

.

…er allting godt 🙂

 

 Håper dette gav dere en lystig start på søndagen 🙂

God 2.Advent 🙂 🙂

Hugs from London <3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#jul #nissefest #frost #frozen #chocoloco #blogg #prosecco #temafest #blomsterlise

O søndag med din glede <3

Søndag er  den nye Lørdag

syns jeg…

Jeg “fluffer” den puta, pakker dyna godt rundt og kniper øya igjen i håp om å sove bare litt lenger enn på hverdagene, men neida…

Uansett hvor sent jeg legger meg og hvor få timer med søvn jeg får, våkner både hode og kropp til samme tid….

Til stor irritasjon de gangene jeg egentlig bare vil sove, men desto større glede de søndagene jeg faktisk har planer…

Nå på søndag var det myye planer på gang. Da skulle jeg pynte til jul, vaske vinduer og jeg skulle bake, rydde ved inngangspartiet og pynte litt på verandaen (der hvor vi ser ut fra stuevinduet) lage noe god mat og pynte juletreet.

Midt oppi det hele hadde jeg siste uken lystet på litt forskjellige matretter… Veldig inspirert av noen prakteksemplar av dadler i butikken, bare måtte jeg ha dadler med bacon.

Og når jeg først begynner på den tanken, så bare mååå jeg ha kjøttboller…og kanskje litt stekt ribbe….og kanskje litt hummus….og sånn tar det ene det andre (det tredje og det fjerde)

Vinduer ble vasket, en form for pepperkakekjeks ble bakt (de hadde nok smakt bedre hvis jeg bare hadde husket sirupen som stod i oppskriften) og biscotti med mandler og tørket aprikos (de var veldig gode forresten og skal bakes på nytt idag etter å ha fungert som frokosten min hele denne uka) Må jo uansett være en sunn frokost tenker jeg…så mye mandler og aprikoser…..

Uansett, de dadlene eskalerte til flere småretter så her var det bare å invitere noen på mat….En god grunn til å dekorere litt på bordet også, vil jeg si.

Eskene med julepynt var allerede hentet opp fra kjelleren og med litt her og litt der…..så ble det et “julelunsjbord” på en søndag verdig 🙂

Et par ranker med uekte, frostet gran. 3 mini-furuer som egentlig skal få pynte opp ute, innpakket med brunt vokspapir og litt grov hyssing utgjorde basen.

Så var det bare å putte på noen kongler og lys av ymse slag. 

Amaryllisbuketten som har prydet bordet i over en uke ble plukket fra hverandre for så å bli satt i små kuvert vaser.

Linservietter, grov hyssing og en liten “dæsj” granbar….

…så var bordet ferdig dekket på 1-2-3…. Ikke veldig julete, men litt vinterlig og absolutt bra nok til søndagslunsj 🙂

Menyen ble veldig kjøleskapsinspirert. Altså…

man tager hva man haver!

Siden det er visse ingredienser jeg alltid har i skap og skuffer gikk kjøttboller og humms greit.

Dadlene hadde jeg jo kjøpt inn med tanke på at jeg faktisk skulle lage det.

Noen oster, litt honning og nøtter….

Ribbe hadde vi dagen før, så den laget jeg en asiatisk, litt søt og klissete (men veldig god) marinade til.

Champingon ble stekt godt, saltet og pepret…før jeg koker/steker de inn i balsamicoeddik……Mmmm, veldig godt (og enkelt)

Som tilbehør hadde jeg små sylteagurker, salte oliven (fra Thassos-ferien), dressing (måå ha!), syltet rødløk og marinerte hvitløksbåter.

Selvfølgelig foccacia, kjeks, pepperkaker (til rocqeforten selvfølgelig) og smør.

Og med valgfri drikke som øl, akevitt, hvitvin, rødvin….og pepsi max……

…varte bordsetningen fra 15.00 til 24.00…… 9 timer. Ikke gæærnt for en lunsj å være 🙂 Jeg tror jaggu vi fikk løst litt verdensproblemer også jeg.. 🙂

Om ikke akkurat verdensproblemer….så var det uansett en lang samtale/enighet/uenighet angående toalettpapir…….

Mye rart av samtaleemner som kan dukke opp i løpet av en lunsj altså….

I dag er det ny søndag…og nye muligheter. Godt i gang med Biscotti og ellers skal det pyntes litt mer ute både ved Skammens inngangspartiet og verandaen.

Juletreet skal pyntes ferdig og julemusikken spiller så pent allerede….

Og gjett hva vi skal spise idag da????

Pinnekjøtt selvfølgelig!

Bryr meg ikke så mye om å tenne ett lys selv om det er 1. advent, men tenner helt sikkert 10-12 istedet.

God 1.Advent <3

 

Hilsen Blomsterlise

 

Stresset tar meg!

Også jeg da, som mener jeg alltid skal begynne i god tid. For å unngå akkurat det.

Hvert eneste …og da mener jeg hvert eneste år skjer det samme.

Jeg tror jeg har all verdens tid og tenker at: I år…går alt så meget bedre….Neida, i år skal jeg begynne tidlig…altså T I D L I G med alle forberedelser.

Nei, jeg skal ikke bake 7 slag med tørre småkaker jeg må gurgle kaffe for å svelge, ikke skal jeg vaske taket og vi har varmepumpe så den veden kan forbli i skævven.

Det jeg derimot skal gjøre er å vaske vinduer, lage sursild (det er kanskje litt for tidlig), jeg skal lage eggelikør(også litt for tidlig), bake noen kaker og jeg skal pynte huset og juletreet.

Pynte huset og juletreet er noe jeg liker å gjøre til 1. advent. Jada, jeg vet at advent ikke er før neste helg, men vanligvis så er det denne helgen her. Og jeg henger etter med absolutt alt! Åååhh, herre min fred, hodet mitt spinner litt (mye) bare ved å skrive dette.

For ikke å snakke om skammens inngangsparti…atter en gang.

Tenk det: Jeg har ikke fått ordnet foran inngangspartiet engang, jeg. Se …..sånn ser det ut og jeg skammer meg faktisk over det!

Det ser virkelig ikke ut! Gammel sommermoro og inntørket lyng. Det blir kanskje noe i duren om at “Skomakerens barn er dårligst skodd, bakerens barn får aldri boller (selvlaget), en blomsterhandler står sjeldent i flor” (også hjemmelaget 😉 )

Den eneste unnskyldningen jeg har, er at det er altfor mørkt når jeg kommer hjem etter jobb. Søren altså…., til uka må det bli full skjerpings.

Jeg har hatt frihelg denne helgen så det var mye jeg kunne ha gjort, men etter en helg med de flotte fruene Fru Pigalopp og mora…. Altså Fru og datter Bunes i Oktober…,nok en gang på residensen av en hytteperle i ytterste Hvalergapet …ble jeg overlumpet med en bursdagsgave (jeg fyller i mai): Juleshopping….med Sagasund til Strømstad!I 

Med full befertning!!! (Ja, det var ordrett slik det stod i invitasjon. Befertning:…)

Uten et fnugg av tvil var jeg klar som et egg og etter “fuss og and” prinsippet på hvem som IKKE skulle kjøre bil (til og fra ferga) trakk Pigalopp det korteste strået der……

Nå skal det sies at når Fru Bunes og jeg sa “fuss og and” for ikke å kjøre, var ikke Pigalopp tilstede…..dermed tapte ho….hvis man kan si det sånn da…

Her ble det både lunsj og middag….juletallerken til middag skal det sies. Kjære all verden…

det er den beste juletallerken jeg har fått servert utenfor husets 4 vegger… (mye mulig det har med alle øl jeg drakk i min nervøsitet over sekken…Smakte uansett nyyydelig 🙂

Ved ankomst Strømstad (etter en meeeget hasardiøs ferd over sekken….) bar det rett til Systembolaget for å sikre adventsdrikke i form av vin… og gløgg.

Og jeg som er sånn en bedrøvlig og ensformig rødvinsdrikker måtte be om hjelp. Jeg viste frem bilde av min faste rødvinsvenn og spurte om de hadde en lignende….

Fornøyd med hjelpen og dagens kjøp bar det tilbake til båten i hagl og plaskregn……med fulle trillebager :))))

Og se hva de hadde som matchet vina mi…….:

Botanico……full av blomster….Kan det passe bedre til en blomsterdekoratør, tenker jeg? Klart den er god!! Det sier seg jo selv :)))

Hjemturen gikk unna i bøljan blå over sekken… (med rødvin, vingummi og en god juletallerken…)

Blide kjærringer på tur altså! Den gamleste er den gærneste men ho følger hakk i hæl dattera også…. Jeg derimot, stille, rolig og beskjeden som….ja, gud vet hva….? Skjæra på tunet kanskje?

Uansett, det var det frilørdagen min gikk med til. Ikke vindusvask eller kakebaking. Det derimot, kan jeg ta i dag.

Etter Harryhandelen i går, når jeg var trygt hjemme var det ingen tid å miste.

Mens Henrik stod pinnekjøttvakt gikk jeg i kjelleren (billedlig talt) å hentet opp noen kasser med deilig jul…

Etter ryddesjauen for noen uker siden er det blitt betraktelig færre kasser med pynt å velge i.

Elle melle…..hvem skal få pynte opp i år…..?

Jeg har nok blitt mindre og mindre “nissete” med årene. Rødt vil jeg fortsatt ha, men ikke før sånn helt inn i juleuka. Nå derimot, er det masse annet kost å pynte med.

Svibler (selv om jeg nesten tar drepen på Henrik…kæller altså…..) kongler, mose, amaryllis og litt julekuler her og der… Inntil videre…. To be continued

Henrik er selvfølgelig fullstendig imot tidlig pynting til jul…men vet dere, det får han bare jobbe litt med. Jeg firer ikke en eneste uke der altså!

Han syns jo julen er så stress og…bla bla bla blæææhhh….. Som om han har det store ansvaret for å få jula i boks?

Okke som….denne tekstmelingen ble sendt fra meg til han etter han slapp meg av på fergeleiet….

Det er jo rart det der…med faste ting på faste plasser… Det blir liksom ikke jul uten den der…og den der…

Over til dette pinnekjøttet vi spiste igår….Jiiiiiiissssusss….det er bare så godt!!! Jeg tror pinnekjøtt er en sykdom jeg…..enten så elsker man det slik som vi gjør her i huset…eller så liker man det absolutt ikke!

Et lite tips som løfter måltidet til nye høyder er familien Korks egenkomponerte sennepssaus.

Er du skeptisk, så behold halve kraften som den er og lag den andre halvparten til saus som følger…

(Husk at den sjyen/kraften som blir i bunn av kjelen skal være tykk og fet…ikke se ut som gammelt oppvaskvann.)

Den skal se slik ut

Gjør som følger….Kok pinnekjøtt som du pleier…sørg for at det ikke koker tørt selvfølgelig.

Som førstegangs sauselager, så hell halvparten av sjyen/kraften over i en tykkbunnet kjele.

Ha så i en ss med sterk sennep og en ss med “wholegrain” sennep.

Dette er mine to favoritter av senneper og de tre ingrediensene er de eneste du trenger til en perfekt saus.

Ha så oppi en boks med creme fraiche, grip tak i stavmixeren og visp til du har en jevn og klumpfri saus…..

Voila…ferdig!!!!

Henrik var litt skeptisk til at jeg skulle dele denne oppskriften, men som jeg sa: Kun det beste er godt nok for mine blogglesere ;))))

Prøv dere med halvparten som sagt…etterhvert tenker jeg dere dropper hele sjyen og kun lager sausen. Så god er den!

Nei, her skal det vaskes vinduer….når dagslyset kommer.

Usikker på om jeg rekker å pynte treet, men det står nå oppe da  hvertfall.

Om ikke helt riktig sammenkoblet…….

Nå er det bare å sette på Spotify me Mariah Carey…og All I want for Christmas…..den gir arbeidslyst! Her skal det bakes og pyntes 🙂

God søndag <3

 

Klem fra Blomsterlise 

 

#pinnekjøtt #saustilpinnekjøtt #jul #tur #sagasund #blomsterlise #blomsterliseblogg

Når katta er borte……

…rocker musefamilien i garasjen 🙂

Jeg samler på mye dritt og ræl jeg og altså, men den kællen min bare tar kaka!

Ikke en skrue skal kastes, alt kan komme til nytte og alt har en verdi…… Kjekt å ha, Henrik kan helt sikkert få brukt for det en vakker dag.

Det er en prøvelse altså….

Jeg og eldstemann i huset har mast og mast….og mast i hele sommer på om vi ikke snart kan få rydda den garasjen.

Men nei, det skulle vi ikke bry oss med….sa Henrik. Det skulle han gjøre. Vi kom bare til å kaste alt, så det skulle han ikke ha noe av!

Han skulle rydde før høsten kom…..sa han sikkert 10 ganger….

Så ja, det var det vi drev med mens Henrik var på jakt. Vi rydda!! Noe så inn i granskauen.

Vi kastet og kastet og ryddet og ryddet. Gud bedre, så deilig! Det er virkelig befriende at den kællen var så langt unna og containeren så nærme 😉

Sitt ned, trekk pusten dypt. Her kommer det…..

Har du sett??? All dritten samlet på en plass (ikke helt sant for kjelleren var jaggu full den og)

Det var bare å ringe containeruteleie og be dem sette klar container i gården her.

Gud forby om den kom før Henrik hadde dratt! Da ville han mest sannsynlig blitt hjemme.

Jeg sa ifra at den måtte komme etter 10.00 på fredag og at den måtte hentes før 12.00 på tirsdag.

(han dro tidlig på fredag og kom hjem sent på tirsdag)

Lørdag formiddag opprant med strålende sol. Perfekt ryddevær for eldstemann Kristian og meg.

Lekre fake solbriller og utgåtte Nokia telefoner…. Brillene ble kastet, men…

…den gamle Nokiatelefonen klarte jeg rett og slett ikke å kvitte meg med.

Båtsetene vi hadde i en båt for 15 år siden derimot……de havna rett i søpla. Hva skulle du med dette båtsetet Henrik????

Det er jo mye morro som dukker opp da. Ikke like lett å bare si “kast!” Jeg måtte virkelig stålsette meg og tenke at om jeg ikke har hatt bruk for den eller det de siste 5 årene så trenger vi den faktisk ikke. 

Disse for eksempel…… Vannski. Hva i all verden skal vi med de?? De har aldri blitt brukt og kommer mest sannsynlig aldri til å bli det heller.

Selv om jeg faktisk klarer å se det for meg…solbrun og slank suser jeg bortover vannflata så sjøsprøyten står…..Hmmm…det blir i et annet liv, gett…..

(Jeg har faktisk prøvd det en gang i mitt liv. Det tok meg vel hundre forsøk på å komme opp, rompa ville liksom ikke bli med. Når jeg først kom stående opp var det bare for å gå rett på tryne igjen. Den som har prøvd det, skjønner hva jeg mener…)

Uansett, de fikk bli! Syns jeg hadde hørt den kællen den dagen han oppdaget at de var blitt kastet….men sann mine ord…de kommer aldri til å bli brukt!

Når garasjen var ferdig var det bare å begynne på kjellerrommet. Der var det faktisk mest mitt rot.

Klær, gryter, kopper, kar, bilder, julepynt og gamle butikkpapirer ble kastet.

Tirsdag morgen så det slik ut. Den var full!

Så her har dere det såkalte “før” bildet……

Oooooog…., etterbildet! Rimelig fornøyd med at jeg nå kan ha bilen i garasjen når kulda setter inn. Jeg har jo motorvarmer og greier……

Så var det bare å vente på at Henrik skulle komme hjem og oppdage hva vi har drevet med da…..

Det tok ikke lang tid før han skjønte hva vi hadde gjort.

Til å begynne med gikk det overraskende greit…. “Jasså, dere har rydda, ja…”

Så begynte det. Ting han ikke fant. “Har du kastet? Du har vel ikke kastet? Håper ikke du har kastet?? Hvor er verktøyet mitt?”

Det er det som er noe dritt…at hver gang han ikke finner noe nå, så får vi skylda!

Men den skylda er vi villige til å ta, både Kristian og jeg 🙂

Jeg vet at det egentlig plager`n fælt…at han ikke vet hva vi har kastet.

Men som de sier …: Det du ikke vet har du ikke vondt av 😉

Jeg gleder meg til han skal spørre om jeg har sett vateret, hammeren eller metermålet. For jeg vet nemlig nå hvor det ligger 3 vater, 4 hammere og 4 metermål…..

De gamle, stygge “gode” skoa hans derimot….. Nei, de har jeg ikke sett…….!

 

God søndag 🙂

Hilsen Lise

 

 

Jeg unner deg hvilen, men savner deg så!

Henrik har sett sitt snitt til å reise fra meg til jaktmarkene.

Ikke de evige altså….. Han har bare dratt på sin årlige jakttur med guttæne og latt meg være gressenke.

I god “Henrik-ånd” er han selvfølgelig fryktelig bekymret for hvordan jeg skal klare meg…uten han?

6 kæll i fem dager, (fire netter) i fuktige ullsokker og stilongs på en liten hytte… og han er bekymret for meg???

Så når han ringer fredag kveld forløper samtalen seg slik:

Henrik: Hvordan går det hjemme? Er det ensomt?

(Skarp som jeg er skjønner jeg raskt at her er det greit å spille med og la han tro at jeg allerede første dagen kjeder meg fryktelig, savner han enormt og nesten ikke kan vente til han kommer hjem igjen…..)

Jeg: Ja, det er fryktelig tomt og stusselig her nå, gutten min. Blir nok tidlig kvelden på meg i dag.

(Jeg trenger jo ikke fortelle at jeg sitter i godbuksa med 3 literen innenfor rekkevidde og storkoser meg med årets juleblader, nyter potetgull & dip og har en stor skål med smågodt rett foran meg. Uten å måtte høre på sukk og stønn over den hersens jula som begynner tidligere og tidligere for hvert år i følge han)

Henrik: Ja, du får prøve å kose deg da…se om det er noe fint på tv`n kanskje? Du skal vel spise noe godt i kveld, tenker jeg??

Jeg: Ja, tv`n står på, men det er bare dritt. Er ikke så farlig med god mat når du er bortreist. Har bare tatt meg ei brødskive med gulost, jeg……(prøver å sukke litt trist…)

(Jeg har jo ikke det! Jeg har jo hatt et bittelite ventemåltid med et par utsøkte oster og en helt fantastisk god kjeks.Selvfølgelig bare mens jeg venter på at ribba i ovnen skal få sprø svor og den hjemmelagede rødkålen skal bli ferdig….)

Spotify surrer og går i bakgrunn. En vaskemaskin er satt på. Tørt tøy er brettet og lagt i riktige hyller (uten at noen sa “må du gjøre det nå a? Kom å sett deg å se på tv sammens med meg a…..”) 

Selskapssyke kæller altså…!

Selvfølgelig ble det en raus porsjon med ribbe, så jeg hadde rask og god middag på Lørdag også….. Siste episode med side om side….Frode, Jonas og Kopperud….Kosinger å trøste seg med i mangel på Henrik. Jada, det er bare å gjøre det beste ut av det å være alene hjemme, tenker jeg 🙂

Lørdag opprant med strålende vær og etter en kopp kaffe ringte Henrik med en bekymret tone:

“God morgen. Har du sovet godt i natt??? Du lot vel ikke Rolf få sove hos deg i natt?

Jeg: Neeei, ikke noe særlig egentlig. Tomt og stille uten deg, vet du…. Rolf nei…, han sov i kurven sin! Jeg vet jo at han ikke bør sove i senga…hundehår og sånn………

Selvfølgelig fikk Rolf sove med meg! Tror Rolf og jeg har snorket om kapp i natt. 2 dyner, 4 puter…. Klart vi har sovet godt!

Når sant skal sies har jeg nesten ikke tid til å savne den kællen, jeg! Ikke etter 2 dager i allefall..

Mens han har skrevet huskelapper på antall par med ullsokker og diverse jaktutstyr han må huske å pakke…har jeg lagt mine egne planer.

På alt jeg skal passe på å få gjort mens han er borte. Jeg er godt i gang og med god hjelp av eldstemann i går er jeg nå snart i mål med alle helgens gjøremål. Litt mer står på tapetet i dag for at vi skal bli helt ferdige, men jeg tror vi skal komme greit i mål.

Som belønning blir det pinnekjøtt til middag idag <3 (det har jeg heller ikke tenkt å fortelle når han ringer….de skal sikkert ha erter, kjøtt og flesk fra boks idag)

Når katten er borte danser musene på bordet….er det vel noe som heter………

 

 

God søndag :)))

 

Hilsen Blomsterlise 

 

 

 

 

 

Når enden er nær….

…er vinteren snart her!!

Det starter så bra.

Rett og slett deilig, vil jeg si…..!

Rydder ut hagemøbler mens solen begynner å varme.

Finner frem krukker og kar og planter i vei.

Ikke det at jeg har telt alle pottene altså…..men det må minst være hundre stykk…….

…og alle skal jo ikke plantes i med en gang heller. Det er jo det som er litt av sjarmen. Noe tilhører de tidlige plantene, noen er sommerplanter….noen er impulskjøp…noen er “må ha” planter og noen er “trenger å bli reddet” planter fra butikken.

Ja ja, sånn ser det hvertfall ut når jeg begynner. Rot, rot og atter rot…men det er sjarmerende rot, synes jeg da 🙂

Det er tross alt små deilige planter som skal bli store og kraftige busker. Med riktig stell og pleie, vel og merke.

Planter det ut og venter hysterisk på sol og varme så de kan vokse og gro……

Gæærnt er det med for mye sol og gæærnt er det med for lite sol. Noen blir fantastiske og noen bommer jeg fullstendig på.

Mens jeg går her å surrer med vannslangen og gjødselflaskene mine går det tilslutt opp for meg at sommeren faktisk er over…

Klokkeranka som jeg har hatt for første gang dette året skal nå fryse og dø…

…ikke så gæli at det ikke er godt for noe… Jeg har hvertfall skjønt at dette er en blomst jeg alltid skal ha i sommerhagen.

Uansett, da var det bare å begynne ….på slutten for denne sommeren.

Under tak har vi nå stablet så godt det lar seg gjøre. Det er myyye som skal ha plass.

Tomatplanter (de var det mange av) og andre ettårige planter jeg ikke har mulighet til å oppbevare er nå kastet.

Det eneste som får stå igjen er kassene med urter. De bruker jeg så lenge det er liv, farge og smak igjen i de. Noen varer helt til våren kommer.

Spesielt Timian. Det har jeg tatt høyde for og plantet ekstra mye av.

Alle takløkene og sukkulentene som er flerårige har jeg nå tatt opp av potter, dreneringsrør og finurligheter og plantet ned i minidrivhuset. Jeg har veldig mange av disse. Noen er plantet rett i bakken og de vil overvintre fint ute. Mange har bare stått i potter og vært brukt som pynt i miljøer. De står nå tett i tett i drivhuset. Nå skal jeg bare surre litt bobleplast rundt innvending så er de klare til å sove vinteren igjennom.

Det er med tungt hjerte og blylodd i ræva…. Unnskyld uttrykket…at jeg gjør dette. Blæææhhh, jeg hater virkelig denne innryddingen.

Av 3 gode grunner… 1: Det er slutt på sommeren…..2: Det tar lang tid til våren kommer….3: Innimellom der er det faktisk vinter!!!!!…

Denne lille skiferbelagte flekken her så faktisk ut som dette……

…for bare noen uker siden. Sukk…..

Flere blomster og planter har blitt plantet sammen i store kasser. De står på steder som er lune og forhåpentligvis beskytter de hverandre. Så får jeg bare håpe at noen av de overlever vinteren. Vi får se til våren….

Rosebuskene var som meg…., ikke helt klare for å gi seg ennå de heller..

Og sånn ser det altså ut når teppene er rullet sammen, stigen er slått sammen, potter tømt, duken brettet og sommersesongen er over…..

Det blir en stund til dette skiltet kan settes frem igjen.

Ja ja, så får jeg gjøre noe fornuftig inne istedet. Både vaskerom og kjeller skulle vært ryddet og sortert for klær, ting og tang.

Dessuten så er jo høsten en deilig matsesong. Mange gode retter kan lages og mye kan bakes 🙂

Nesten ferdig… Presenningen er slått på og et par planter som skal ned i kjelleren som står igjen.

Bortsett fra det er alt ute nå overlatt til seg selv…… Så er det bare å fylle dagene med andre gjøremål og håpe at tiden går fort til utelivet kan nytes igjen…..

Med det været som er i dag er jeg glad for å være ferdig ryddet ute. Nå gjenstår det bare å pynte litt til høst ved inngangspartiet, men det blir ikke i dette griseværet.

Forslag til hyggelig syssel i dag er som følger: Bak noe godt 🙂

God søndag i høstværet (les: drittværet 😉   )

 

Klem fra Blomsterlise

 

 

 

#høst #hage #blomster 

Indisk krydder og hjortelus.

I store mengder er det ene er tilført og det andre er blitt fjernet.

Det er i grunn det helgen har gått med til her hos oss….

For å ta krydderet først… På torsdag var jeg på kurs. Indisk Curry med Niru (hun fra Masala Magic)

Oppmøte på Sagabakken Skole på Lundheim. For å lære å lage Curry.

Ikke sånn “fiskeboller i hvit saus” karri, men ordentlig curry saus laget med alle slags spennende krydder.

Det jeg syns var mest interessant var bruk av krydder. For det er virkelig en kunst. Hvilke krydder skal brukes og hvordan skal de brukes.

Så det er klart at helgematen her i huset ble Indisk.

Først ut på fredag ble det en rett uten navn. Her brukte jeg kylling som jeg marinerte i Tandori krydder og stekte i ovnen.

Sausen laget jeg av kanelbark, laurbærblad, kardemommekapsler, bukkehornkløver, hel nellik, hel pepper, gurkemeie, chilipulver og garam masala. Tilsatt løk, hvitløk og ingefær. Så var det hermetiske tomater, tomatpure. For at guttene (de minste om jeg kan kalle de det lenger) skal spise må jeg bruke stavmikser for å få en slett saus. For de liker ikke løk når den er i biter. Så fikk kyllingbitene koke i sausen til alt det andre var klart og helt tilslutt tilsatte jeg fløte i sausen.

Bare lukten asså….mens disse krydderne freser i varm olje….mmmm så eksotisk og deilig!

Godt vi hadde kald raita og en søt chutney ved siden som kunne kjøle ned ganen. Jeg var nok litt raus med chilien…..

Vi lærte å lage raita også, men jeg syns den hun har i sortimentet sitt er minst like god om ikke bedre.  

Lørdag opprant med strålende sol. Her kaster vi som kjent ikke bort solskinnsdagene og selv om den egentlig burde vært utnyttet i hagen med alt som skal ryddes inn før vinteren valgte vi heller en skogstur.

Ut på tur. Vi fante en grei mengde med kantareller og det ble en deilig lunsj med ost og spekemat.

Det bor ikke noe Monsen i meg. Jeg syns det er deilig med en skogstur altså, men jeg hater hjortelusa som medfølger!

Lørdag kveld klina jeg til på nytt….og denne gangen laget jeg den samme sausen som jeg lærte på kurset.

Istedet for kylling brukte jeg lam. I tillegg så elsker jeg jo den indiske osten Panir som ikke smelter og som er super å bruke i varme retter.

Det er nesten så jeg kjenner lukta av krydder bare av å se på bildet…

Nye nan brød ble bakt…..

Bordet ble dekket med blomster fra hagen. Nå synger alle blomster ute på siste verset. Da er det like greit å boltre seg mens de ennå kan gjøre nytte.

Noen få David Austin roser, sjokoladekosmos, susanne med det sorte øye, villvin og litt fargerike blader. Deilig varme farger som passet godt til krydderne jeg brukte.

De fine putetrekkene av silke med gull og kobbertråder bruker jeg som duker. Om jeg ikke kommer meg til India en gang, så er vel disse putetrekkene det nærmeste jeg kan komme en sari.

Indisk mat er nok ikke vanskelig å lage, men det krever litt mer tid og interesse for mat.

Hvis ikke interessen for selve matlagingen er der så anbefaler jeg å bruke produktene til Masala Magic.

De er virkelig gode og det nærmeste du kommer autenstisk smak når det kommer til ferdigprodukter.

Det finnes flere glass med forskjellige marinader hvor du bare tilsetter kjøtt og fløte/creme fraiche. Nanbrød, raitamixen og daddelshutney er absolutt å anbefale. Jeg vet de har serien på Meny om noen vil prøve seg.

Så var det søndag igjen. Været er ikke spådd å bli det beste, men blir det litt opphold innimellom må jeg ut å rydde litt.

Ikke like morsomt å rydde inn som å rydde ut når sommeren er i anmarsj…….

Jeg sier i år som jeg sier hvert år…”Neste år skal jeg ikke ha så mye greier ute asså……..”

 

Vi får nå se på det…..!

 

God søndag og god høstferie til dere som har det 🙂

 

Hilsen Blomsterlise

 

#indisk #indiskmat #mat #masalamagic #curry #krydder #borddekning 

Forundringspose

Det var stas det!

Da jeg var yngre sånn ca 11-12 år, ble det ofte solgt forundringsposer.

Hemmelig innhold i en papirpose til en latterlig lav pris. Mener å huske de kostet 10 og 20 kroner.

Parfymeriet i gågata hadde alltid en kurv utenfor med slike poser. Het det Parfymelle tro?

Nysgjerrig som jeg var brukte jeg alltid hele ukelønna mi på disse posene. Ikke fordi det var noe fint i dem. Stort sett var det bare kosmetikk med grelle farger som ble lagt i en skuff og aldri ble brukt. Det var den følelsen av spenning når du pakket opp. Litt julaften for en tier.

Nå derimot som jeg er blitt noen år eldre….er jeg fortsatt like nysgjerrig, men på mat!

Så når jeg sitter på restaurant og ser noen får servert en forundringspose med mat….blir jeg så nysgjerrig og bare måååå bestille det.

På Thassos fikk vi servert dette og det smakte helt fantastisk. Så da analyserer jeg hva ingrediensene er og så sier jeg at det skal jeg lage når jeg kommer hjem.

Det var Lamb Kleftiko. En kjent gresk spesialitet.

Jeg tenker og tror at det er slik at alle greske spesialiteter har hver sin vri. Minst like mange utgaver som det finnes greske øyer.

Så da kan jaggu jeg ha min også. Få ingredienser, enkelt å lage…og selvfølgelig smakfullt!

Dette er til 2 personer og det er en raus porsjon:

2 skiver lammelår

2 små poteter

1 hvitløk

1 løk

1/2 paprika

10 cherrytomater

1 gulrot 

1 fetaost skive

4 ss rødvin

Dette stekes innbakt i bakepapir og aluminiumsfolie i ovnen. Det kan gjøres enklere også hvis du skal lage til flere personer. Bruk den geniale Rømertopf-gryta. (den terracotta gryta med lokk, vet du)

Start med å skjære kjøttet løs fra beinet og kutt i passende terninger. Ikke kast beinet med kjøttrester. Dette lar du steke med!

Brun det på alle sider, tilsett salt og pepper etter ønske, smak og behag…….. Hell så på 1 dl vann og trekk pannen til siden når vannet koker godt.

Mens kjøttet brunes, kutter du hvitløk, løk, potet, paprika og deler tomatene i to.

Ha dette i papiret. Jeg satte mitt papir i disse skålene for at saus og kraft ikke skulle flyte utover benken. Her kaster vi ikke bort en dråpe med god kraft, nei.

Så har du kjøttet på toppen. 

Skjær litt store terninger med fetaost og dytt innimellom kjøttet. Fordel kraften fra stekepanna og hell på en liten skvett rødvin i hver pakke……

Kanskje en liten dæsj med urtesalt eller litt timian…

Knyt igjen pakkene og sett de inn i ovnen på 175 grader varmluft i 2 timer (eller 2,5 timer..det gjør ingenting at den står litt lenger)

Kraften fra du stekte kjøttet, rødvinen, kjøttsaften som siver ut fra kjøttet samt tomatene vil utgjøre en nydelig saus som potetene i bunnen godtgjør seg i.

Løken, hvitløken og paprikaen blir bakt og får en søt og mild smak.

Slik så den ut på Thassos…..

Og slik så min ut i går….Jeg hadde jo pakkene i boller så hos meg lå all den gode kraften i bunnen.

Dette må jo være Hellas sitt svar på lapskaus tenker jeg….

Ikke masse kjeler, boller, kopper og kar å vaske. Kun en stekepanne. Lettere kan det ikke bli……

Og for oss som elsker lam……løp og kjøp. Lag retter av lam mens diskene bugner av dette fantastiske kjøttet.

Lam er jo så mye mer enn fårikål (selv om det også er kjempegodt)

Idag skal jeg ha ertesuppe. Med lettsaltet knoke, løk, gulerøtter, kålrabi og det hele… Mmmmm…og hjemmebakt loff som allerede står til heving.

Vet dere, det har jeg aldri laget før……ertesuppe altså.

Men jeg sier som Pippi: Det har jeg aldri prøvd før, så det tror jeg sikkert jeg kan klare!

Ellers blir det ikke store gjøremål for meg idag. Jeg skulle ha gjort så mye, men…..det er tross alt søndag.

Jeg får ta toppene. Litt på vaskerommet, litt ute…..og så skal jeg ta med Rolf og gå en lang skogstur. 

Nå må jeg bake ut de loffene før deigen eksploderer i bakebollen…….

 

Søndagshilsen fra meg….. Blomsterlise 🙂

 

#kleftiko #lambkleftiko #lamkleftiko #lam #hellas

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top