O Jul med hver sin glede.

God morgen og vel overstått Juledager! 

Her i huset har vi kun late dager med sen frokost og pyjamasvandring hele dagen lang.

Etter intense dager på jobb fra midten av November er det godt å bare sulle litt rundt i eget tempo uten avtaler, middagsgjester (eller å være gjest, for den sakens skyld)

Ingen klokker å følge, ingen plikter å gjøre, bare det jeg selv har lyst til. 

Her har hverken skap, tak eller gulv blitt vasket til jul, men en god jul har det uansett vært!

På mandags kveld da Henrik dro på nattevakt og guttene hadde lagt seg, måtte jeg snakke høyt og hardt til meg selv (det hjelper nemlig) : Lise, nå tar du på deg øreklokkene med musikk og tar en time med intens rydding og rengjøring!

Etter 1 time så det ikke så gæærnt ut og med dempet belysning og tente lys fikk jeg nesten følelsen at både tak og gulv skinte.

Her er litt før og etterbilder 🙂

Absolutt alle stoler hos oss blir brukt som garderobeskap. Guttene legger klærne her når de legger seg på kvelden….og tar nye klær dagen etter…mens de gamle klærne fortsatt blir liggende i stolen..

Før…

Etter….

Så pynta jeg bordet nesten ferdig…..og helt bak der kan du fortsatt skimte tørkestativet 🙂

 

Før…..

 

Etter.

 

Kjøkkenbenker er vel det jeg oftest rydder…..

Til og med kjøleskapet ble ryddet for lapper og rot (Der hang det karakterkort og tannlegeinnkallelse fra 2012)

 

Alt blir så mye triveligere med rene og ryddige kjøkkenbenker…..

Bilder og fornuftige huskelapper fikk henge videre på kjøleskapet…

 

Nok en stol som er blitt til en oppsamlingsplass….

Da den ene timen var over, hadde klokka blitt 00.30 og jula kan bare komme. Jeg er klar!

Da gjenstod bare 2 lange, hektiske og morsomme dager på jobb (samt noen timer på Julaften) før også jeg kunne senke skuldrene og ta julefri.

 

Her hos oss er det pinnekjøtt på Julaften. Det er nå blitt en tradisjon som alle trives med. Etter mange år med stress hjem fra jobb for å skrelle, koke, steke ribbe, medisterkaker, julepølser, sossisser, surkål og rødkål og gudene vet hva….har vi nå utsatt denne julemiddagen til 1.Juledag hvor tiden er bedre til matlaging.

Jeg vet at pinnekjøtt også tar lang tid (4 timer faktiskt) og det er viktig å følge med så det ikke koker tørt men det er Henrik som har dette ansvaret mens jeg er på jobb.

 Pinnekjøtt er bare noe av det beste jeg vet.

Så er det da den ulidelige ventetiden for “barna”…(ja, selv 13 og 16 åringer er små barn denne dagen)

Attpåtil skal det ryddes bort fra bordet og kjøkkenbenker før det blir gaveutdeling. Helt uutholdelig å vente syns de…

Til og med Rolf-Aage våknet fra dyp søvn da pakkene skulle åpnes. Han deltok ivrig med både poter og munn.

Mye kan sies om julegavehysteriet og pengebruken rundt dette. Jeg har ikke tenkt å kaste meg inn i den debatten Der får folk gjøre som de vil og handle utifra sin egen økonomi. Det jeg blir glad for er gaver som er omtenksomme. Til meg er dette gaver som: Pyjamas, gode såper, krem, hjemmestrikkede sokker, matblad, kokebok, hjemmelaget mat, vin eller en god bok. Altså gaver jeg kan bruke og nyte <3

Med pen og personlig innpakning på toppen er det nesten så jeg vegrer meg for å pakke ut og jeg skjønner at jeg har fått enda et alderdomstegn….: Nemlig å ta vare på pent papir, hyssing, merkelappen og pynten 🙂 🙂 Dette gjorde min bestemor også da jeg var liten. jeg skjønte aldri hvorfor da, men det gjør jeg nå 😉

Kjekt å ha du kan nok helt sikkert få bruk for det en vakker dag…..

Ei heller i denne pakken fant jeg det jeg har ønsket meg i mange år…. Nemlig ordensans.. Når ikke jeg har fått det hittil i livet, så spørs det vel om jeg noen gang får det…

Jeg baker ikke 7 slag til jul. Ingen slag faktisk. Jeg er så heldig at andre gjør det. Her er boksene blitt fylt opp med brune pinner, kakemenn, risboller, krumkaker og pepperkaker. Ikke fordi jeg ikke har lyst, tiden strekker bare ikke til. Tiden strekker i grunn ikke til å spise de opp heller. Jeg syns jeg er konstant mett og stinn. 

Derimot kompenserer jeg med hjemmebakte og varme rundstykker til frokost. Det smaker godt til lange julefrokoster.

Mens alle sover lenge våkner jeg tidlig.

Minst 3 timer før de andre. Helt stille i huset, bortsett fra snorkinga til Rolf….  Drikker litt kaffe (og spiser litt dessert fra dagen før) leser og skriver litt blogg. 

 

Når resten av huset våkner blir det frokost. Også her har jeg vært heldig å få både hjemmelaget, sylte, sylteflesk og leverpostei…og mens vi spiser lurer vi på når vi skal spise middag idag? Mat, mat, mat. 

Hønene har inntatt frokosten ute disse dagene og er storfornøyd med den milde vinteren. Spørs hva de syns om det i dag, som snøen har kommet.

Julens “outfit”..

Hjemmestrikkede sokker og hel pysj. Superklar for 3 late dager….trodde jeg. Etter en dag med latskap og stinn kropp, fikk jeg nok av stillesitting.

Det ble ut på tur med kakao og gløgg. Om ikke vi gikk så langt, ble det frisk luft og et hyggelig avbrekk for både 2-beinte og 4-beinte.

Å prøve å få tatt en selfie hvor alle så “normale” ut på likt, skulle vise seg å ikke være  enkelt…… Etter 32 bilder gav jeg opp….

Håper alle har hatt en deilig jul og kost seg med sine egne tradisjoner <3

I natt kom endelig snøen til de som ønsket seg det. Tenker det blir mange glade barn ute idag 🙂 

God søndag og vel overstått julefeiring fra en konstant stappmett Blomsterlise. (fortsatt i pysj)

 

#jul #rengjøring #tradisjoner #bake #mat #veloverstått #fredrikstadblomster #bordpynting #brahma #hønerihagen #korksterrasse #pysj #franskbulldog

Det er deilig å være dansk i Norge…..

Som mange sikkert har skjønt, så er jeg over gjennomsnittet glad i mat. Mest å spise den selvfølgelig, men også å tilberede den.

Med fare for å gjenta meg selv, så er jeg også ekstremt opptatt av at det skal være enkelt, raskt og godt!

Etter å ha vært en tur i København i sommer og spist meg nedenom og hjem på ribbe, kartofler og rødkål, så måtte vi selvfølgelig handle med litt hjem.

Ikke for at vi ikke får tak i ribbe her…, mer for at smaken satt så godt i at når vi var innom supern på vei hjem, så var det veldig enkelt å raske med seg litt ribbestek i vogna.

Såå tett oppunder jul vil jeg selvfølgelig ikke lage en helt vanlig ribbemiddag ut av den, (det har vi jo allerede hatt 3 ganger her i huset) men heller prøve å fiffe den opp på en litt enklere måte.

Satt ribba inn i ovnen på 220 grader i 1,5 time. (tror det er en svinekambit med svor, rett og slett) Midt i ovnen. Rutet og ferdig gnidd med salt og pepper.

Såååh, dette er hva jeg har valgt: Glaserte Amandinepoteter, hjemmelaget rødkål (både poteter og rødkål for første gang) uten oppskrift og en tykk saus…

Etter at ribba var satt i ovnen, starter jeg med rødkålen: Finkutt et litet hode (sann ca 700-800 gr) og et revet eple. Så er det sann at jeg har en blåbærsirup og en bringebæreddik jeg selger i butikken som jeg gjerne vil prøve ut i diverse mateksperimenter. Jeg brukte ca 1 dl av hver. (for dere som ikke har dette, så duger solbærsirup eller husholdningsaft og litt rødvinseddik like godt) Ikke vær så nøye på mål og ingredienser. Tenk søtt og syre. Det blir godt!litt salt, litt pepper og selvfølgelig…….

…en skvett (eller2-3 dl)Boheme rødvin :)))) (min favoritt) Slapp av med målebegeret! Er du glad i rødvin så hell på… Ingen fare. Det skal kokes inn og tilslutt justerer du med sukker, salt eller så er den rett og slett nydelig på første forsøk 🙂 La det koke i ca 2 timer. den siste halvtimen uten lokk, så kraften blir innkokt (sorry, redusert heter det jo 😉 ) Ribbebiten i ca 1,5 time pluss 30 min hvile, rødkålen i 2 timer=perfekt match!

Så var det de glaserte potetene da. Stekepanne, litt (ca 1 dl) sukker som skal smeltes. 

Når sukkeret er flytende, så tilsetter du en real smørklump. Og når denne har smeltet så tilsetter du potetene og lar de surre rundt og rundt i denne vidunderlige blandingen. Det gir sååå flott farge, for ikke å snakke om smak! Mot slutten tilsatte jeg litt flytende Akasiehonning. Fullstendig uvitende om hvorfor, men det smakte bra tilslutt selv om honningsmaken utble….så litt usikker om det hadde vært like greit uten…

Det jeg ikke kan klare meg uten er: min favoritturt: Timian! Til sommeren skal jeg dyrke masssssse timian i hagen. Senest på onsdag var jeg (les:Henrik) ute å plukket timianurterester i krukka! Det er en helt fantastisk urt som passer til alt, tror jeg……

Når potetene ser ferdig ut, så klipp over enda litt mer Timian…slå av plata og la de vente i panna…..

..mens du lager sausen. Når jeg har den her type poteter som ikke er “knuse i saus poteter” så velger jeg å lage en kraftigere saus som både er tykkere og mere rik på smak enn til vanlig ribbemiddag. (Lar det bli mere som en tykk dressing)

Ta kraften fra ribba i en kjele, kok den inn til det bare er en liten skvett igjen ( si 1 dl, da…) , Fyll på med en del vann, litt sukkerkulør (eller Negro, som jeg fortsatt kaller det) litt salt og pepper, jevne med meljevning (kaldt vann med hvetemel, ristet i et glass) og tilslutt kremfløte til det blir en tykk saus….. Smak & behag…, det blir sikkert godt!


Innimellom “Flæskestek” og rødkål fyker jeg opp og ned i kjeller`n og dypdykker i kasser med julepynt. Alle 13 kassene!!! For å finne noe pynt som jeg bare  ha opp! Merkelig hvordan det har blitt så mye julepynt med årene. Syns jeg rydder og gir bort mer enn jeg anskaffer… Ja ja, ut av de 13 kassene har jeg nå fått opp 1 kasse kanskje.

Jeg skjønner ikke hvordan jeg kan havne så bakpå med pyntinga hvert eneste år. Juletre pynter jeg jo i midten av November (hadde det vært opp til meg så hadde det stått ferdig pynta 1. Oktober, men der setter Henrik foten ned… Blæææh…)! Jeg syns jeg har stålkontroll til første uka i desember…, men så rakner det… Uansett, jul blir det!!! De gærne har det godt og Gud bedre så godt jeg har det! Ingen som har dødd av en hybelkanin ennå, så langt jeg vet. Mørkt ute og levende lys, julemusikk, ren pysjbukse, kjøleskapet er fylt opp, julegaver er innkjøpt, kransekake er levert av en blomsterleverandør, tulipaner og amaryllis i vasen og…..,ja, da kan vel jula bare komme.


Rolf-Aage prøver så hardt som bare han kan å hjelpe til…….

Den lille “klumpen” på siden der er en løkschutney (som vi også selger i butikken 😉 ) og som smaker fantastisk til allslags kjøtt. Svin som kylling….

Så da var det tid for å vekke min hardt og dobbeltarbeidende mann som snart skal på nattevakt….for en halvtimes sosialt samvær over en matbit.


 

Rødkålen ble forøvrig fantastisk og kunne blitt spist ene og alene som en liten forrett. Det er noen få ting jeg alltid har ment vi kan få kjøpt bedre ferdiglaget…. Det er rødkål, surkål og vaniljesaus.Rødkål er herved strøket av den lista. Nå er det bare to igjen. Surkål og vaniljesaus…… (Nå skal det sies at jeg aldri har laget dette heller…, så det gjenstår å se…)

Dette var vel mitt siste måltid her hjemme før julaften. Frem til da er jeg å finne på jobb. Nå begynner den siste innspurten! Slitsom men gurimalla så morsom! Med granbar i luggen og glitter i trusa (helt frem til påske) ønsker jeg dere en riktig God jul. Nyt og kos dere!

 

God juleklem fra Blomsterlise <3

 

#fredrikstadblomster #fredrikstadsentrum #ribbe #rødkål #fleskestek #ronankeating #wintersongs #jul #snartjul #glasertepoteter #interflora #interfloranorge #mat #julemat #sprøsvor #blomster #gladimat #ikkegladirengjøring #franskbulldog

En himmelsk munnfull….

 ..eller som jeg velger å si: Jatakk, en tallerken full!

Jeg kan ikke mange retter bestående av sjømat, men så lenge jeg kan denne er jeg reddet 🙂

Dette er en sånn “Våkner på søndag og er sur for at jeg ikke spiste en extra porsjon dagen- før, rett”!

Dette er så godt, så enkelt og igjen,…. så godt! Denne har jeg stort sett brukt som forrett, men noen ganger må jeg bare ha mye av den. Da er det greit å bruke den som hovedrett.


 

Ingredienslisten! Ikke veldig skremmende. Søtpotet, fløte, parmesanost, kamskjell, løk, appelsin, granateple og en urtekvast 🙂 (selvfølgelig litt smør til steking, salt og pepper) Søtpoteten er allerede skrellet, kuttet i biter og satt til kok i den matchende kjelen 🙂 i bakgrunn.

Her skal begge kjeler og stekepanne på, på likt.Fløte i en kjele, med masse revet parmesanost. Det kan faktisk ikke bli for mye ost i denne sausen. Varm opp under omrøring og la den bare stå med varme så all osten smelter. Samtidig så setter du på kjele med vann og har oppi biter av søtpotet (for at det skal bli raskere mørt)

Når søtpoteten er mør, hell av vannet, ha oppi en liten klatt med smør og en liten fløteskvett og litt salt (altså akkurat som om du lager potetstappe) Så lenge vi skal ha saus ved siden, kan den godt være litt fast 🙂

Sann, da er det kamskjellene: Legge disse i en varm panne og stek de på begge sider. Ca et halvt minutt på hver side. Jeg bruker litt pepper og litt salt på mine. Mens disse steker: kutt løk og del en appelsin.

I og med at vi er midt i julemåneden, er jeg litt eplekjekk og putter en kanelstang, en anis og noen nellikspiker oppi løken. Lar de surre litt for å gi litt julesmak. Dere; dette er kun for syns skyld! Selv om vi kjente denne julesmaken er dette absolutt intet must!

Når kamskjellene er ferdige, legg disse til siden og ha oppi løken. Fres, blank, eller hva det nå heter og skvis så over saften fra en appelsin (dette karamelliserer løken litt) og gir selvfølgelig en god smak.

Så er det bare å legge opp. Søtpotetmos, med kamskjell. Stekt løk i appelsinkraft, så mye parmesansaus som du ønsker :), litt appelsinskiver som tilbehør, granateple og urtekvasten. Det rødaktige kraften jeg har på ene siden var en Solbæreddik jeg hadde stående. Absolutt, ingen nødvendighet, men når jeg hadde den stående der var det spennende å prøve. Det smakte veldig godt, så da var det nok en riktig match 🙂 Moro å prøve seg frem litt…..

Salte og pepre etter eget ønske.

Hvis noen lurer på skjeen som er dekket…? så er dette selvfølgelig for å spise all sausen! Den er altså så supergod at skje er en nødvendighet når du dekker 🙂

Og etter at bildet er tatt, fyller vi opp tallerken med masse saus. Den er virkelig nyydelig!


 

Dette er altså en av de få rettene jeg kan med sjømat. Oppfunnet helt av meg selv, kun med tanke på hva jeg syns er godt, at det skal lages raskt og at ingredienslisten ikke skal være lang som et vondt år. Som sagt; nydelig som forrett eller mye av alt som en hovedrett 🙂 Tenker dere går for det siste når dere først får smakt 🙂

Vi hadde dette forrige Lørdag og på søndag var det altså jeg våknet litt sumulende og angrende fordi jeg bare hadde orket en porsjon 😉

Så da måtte jeg lage det på nytt igår også 🙂 En god ting kan ikke spises for ofte!

3.advent i dag. Kjære allverden som dagene går! Nyt søndagen. Kos dere med baking, juletrepynting, lete etter julefølelsen eller hva dere nå skal gjøre.

Jeg skal pakke inn julegaver. Selv om jeg står i butikk og pakker inn hver dag syns jeg det er en kjempehyggelig juleforberedelse. 

Dessuten skal jeg jobbe fra 14 -18. Det er nemlig første søndagsåpent i byen. 

Velkommen til julehandel <3

 

God 3.advent fra meg <3

 

#fredrikstadblomster #kamskjell #søtpotetmos #parmesan #parmesansaus #fredrikstad #korksterrasse #sjømat #amundsenspesial #solbæreddik #granateple #tredjeadvent #søtpotet #jul forrett 

 

Søndagspysj og pyssel :)

Denne søndagen er min siste fridag frem til 1.juledag

Helt fra jeg stod opp har jeg bare tusla rundt i pysjbukse, håret til værs og puppene i revers 🙂

Det er så deilig å ikke ha noen planer eller gjøremål.


Jeg blåser i rengjøringa så lenge kulene skinner! Heldigvis fant jeg resten av juletrepynten i kjelleren.

Som hvert år ønsker jeg meg det samme i år igjen…..nemlig ordenssans! Jeg blir litt sliten av den surringa. Jeg vet nemlig veldig godt hva jeg har.., bare ikke hvor!

Jeg har vært en liten tur i byen. Selvfølgelig iført pysjbukse, røde ullsokker og uten bh, altså puppene rett mot jord! (Det stod folk å tittet i vinduene så jeg måtte snike meg inn bakdøra) Måtte få sendt inn en bestilling så vi får blomster å selge i juleuka.

Jeg har stekt ribbe til middag ….

Ronan Keating Wintersongs spilles på Spotify for sikkert 18 gangen idag (20 i går, tror jeg)…til Henriks stoore fortvilelse.

Han skal lissom ha et sann “liker ikke jul image” men jeg tar han i å nynne med noen ganger og han gleder seg til julemiddag senere i kveld. Innerst inne er han en juleelsker, det er jeg helt sikker på. Han har bare ikke kommet ut av juleskapet ennå….. Han syns julen er bare stress. Hva han stresser med skjønner ikke jeg…….?

Jeg har prøvesmakt en ny gløgg (altså ny for meg) Eplegløgg fra Ringi.

Helt uten alkohol, så det ordnet jeg selv 🙂 Prøvde meg på 2 kjeler. En med hvitvin og en med rom. Begge var kjempegode! Denne skal jeg ha mere av! 

Tok de med meg i badekaret (ja, det er jeg som skal ha begge glassene, det er ikke plass til både Henrik og meg i det badekaret! Vi har faktiskt prøvd en gang, det gikk jo på et vis, det var bare det at da var det ikke plass til vann oppi der 😉 ) Henger etter på Kamillebladene mine og siden juliutgaven ikke fristet med sine sommermoter og hvordan se bra ut i bikini, jukset jeg og tok med meg siste utgaven. Leste om festmote og ribbe…..

 

Deilig med sånne egenpleie-slappe søndager altså! (Her har jeg ikke dødd, har bare ansiktsmaske på)

Men kjære allverden for en deilig gløgg! Googla såvidt for å se om det var noen anbefalinger for å “hotte” den opp. Det fant jeg ikke, så da prøver jeg meg frem selv 🙂

Tror den er å få kjøpt på polet. Jeg skal sjekke for denne vil jeg ha mere av! Jeg fikk min i gave (tusen takk Tom) 

Etter 10 min i kokende badekar, 2 glass med varm gløgg med vin og rom……så tok det nesten fyr i toppen på meg og…..

Jeg har vært oppe i loftstua og tatt ned vasen med lerkegrener, pynta med ledlys og et par kuler…. byttet ut litt lys, hengt opp et par julekuler her og der….

 

Rolf-Aage bruker også tiden så godt han kan frem mot jul…….han slapper av! I dyna mi, på sofan og får sine 20 timer i døgnet med skjønnhetssøvn. Ikke rart den gutten er så billedskjønn!

Idag har jeg kun gjort det jeg selv har lyst til. Ser jo at det er ting jeg burde ha gjort… Gjeeeesp, men da snur jeg meg bare bort…

Nå skal jeg sette på litt poteter, steke litt julepølse og trekke litt sossisser. Mmmmh, med surkål, rødkål, hele suragurker, sterk sennep, tyttebærsyltetøy og selvføgelig deilig saus…..før det blir Farmenfinale. Jeg heier på Eilev!!! 

Fortsatt god søndag, hva dere nå gjør <3

 

Klem fra Blomsterlise 🙂

 

#egentid #pysj #gløgg #ringå #eplegløgg #søndagsfølelse #julemat #julemiddag #pyntertiljul #fredrikstadblomster #advent #bad #kamille #rolfaage #franskbulldog

Dekket og klart….i disse juletider.

Ingenting er vel så hyggelig som å komme til et pent dekket bord!

Sitte rundt et bord som er gjort flid for at akkurat du skal komme. Spise god mat og drikke god drikke i hyggelig selskap. Gamle bekjentskaper, mimre om gamle minner og knytte nye bekjentskaper i hyggelig lag.

Uansett, så skaper et pent dekket bord en god begynnelse på en hyggelig kveld, uansett anledning.

Bord kan dekkes på så mange måter.

Etter snart 15 år med  sølv, velger jeg nå varmere farger og gull igjen… hvem hadde vel trodd det?

Fra det minimalistiske til det overdådige.

Jeg elsker begge deler. Alt til sin tid, men må jeg velge så er jeg nok ikke den minimalistiske typen. Gud bedre som jeg har prøvd!

Jeg får det simpelten ikke til!!

Nå går vi inn i en tid med mye middager, besøk, venninnehygge, juleavslutninger med både symøter og kollegaer…Ja, alt og alle skal tydligvis ha en avslutning i Desembermåned.

Mange bord skal dekkes og mye mat skal serveres.

Daglig har jeg kunder som skal dekke bord til en av disse anledninger.

Det finnes noen fantastiske enkle måter å dekke et bord på. Noe basisdekor i skapet fra år til år og med små og enkle grep vil bordet virke “nytt” ved hvert nytt selskap!

Den absolutte enkleste måten å dekorere et bord på på denne tiden er:

Velg den duken du skal bruke (eller ingen duk), plasser tallerkener der hvor dine gjester skal sitte. Bestikk og glass kan du ta tilslutt.

Kjøp en bunt med bar eller plukk det ute. Klipp det opp i passende biter og dander dette som et girlander i midten av bordet.

Legg så på litt kongler, eller en kongleranke som jeg har valgt.

Så plasserer jeg altfor mye oppå og innimellom der 🙂 lysestaker og lysglass.. Ta fram det du har av smått og stort. Det er utrolig hva vi har i skapet og i kjelleren om vi bare graver og leter litt…..

Bryt med kongler i forskjellige størrelser. Natur og spesielt kongler er et fantastisk materiale å bruke. Både pent og billig, så ikke spar på konglene!

Legg gjerne en liten pynt på servietten……en barkvist, en sløyfe, en kanelstang, knyt en kongle i enden av et tau og surr rundt, et hjerte…. Det er uendelig mye som kan brukes som en liten dekor og som tar opp fargene/dekoren/temaet i resten av bordpynten. Her er det bare å slippe fantasien løs…, eller gå for det trygge: En serviettring 🙂

Gull dekketallerken og sølv på serviset…..vil absolutt “skjære” seg for noen…, det går helt fint for meg! (i mine øyne) Bland, miks og triks.

Jeg mener bestemt på at alt ikke må kjøpes nytt for hver gang. De arva glassene i skapet kan fint brukes, selv om ikke alle glass er like!

Et servise kan mikses med ett annet eller med 2 andre for den sakens skyld.

Mye gull og glitter, så jeg har tonet ned med mye natur og brune lys. Syns det gir en flott kontrast med glam og natur, lave lys og høye lys.

Litt blomster hører også til. Ingen festbord uten blomster og lys. Her falt valget på Chocobear Cymbidium-orkidee. Her får du masse blomster for pengene og kan fordele klokkene utover bordet. Bruk små vaser eller snapsglass……, kutt stilken helt av og legg de rett på bordet (de tåler maaaange timer uten vann), finn noen gamle vinglass i skapet, fyll disse med en “skvett” vann og legg orkideklokken nedi glasset.


 

Dette bordet ble brukt til en venninnelunsj for meg og 4 andre fine jenter. Vi var altså 5 stk til kake & champagnelunsj 🙂
(blåbær&sjokolade mousse, sitronterter, macroner og sjokolade fra Choco Loco.

Tidligere denne uken har vi hatt både kundekveld og julekurs. I den forbindelse ble det også dekket noen bord som jeg har tenkt å vise dere.

Her ble også den samme brune linduken brukt, det samme girlanderet, serviset, glass og lysestaker.

Det eneste jeg byttet var farger på lys, blomster og servietter. Allikevel ble de så forskjellige…..

Altså, det meste er det samme, men uten dekketallerkener. Med røde lys, både høye og lave, ekte røde epler og ny farge på orkideklokkene.

 

Så dekket jeg av alt som var rødt……plasserte brune lys, litt hvite kongler og juleroser som var surret i mose……

Før jeg igjen dekket av lys og blomster og byttet det ut med….

Svibler, hvite lys (både lave, tykke og høye, slanke. Litt ekstra lyslykter i hvitt og sølv. Det er ingenting som lager penere stemning enn blomster og lys.

I butikken står dette bordet dekket nå, den samme brune tykke linduken, en ny girlander, men samme oppbygging. Jeg vil så gjerne at dere skal se hvor lett det er å pynte et bord uten å måtte kjøpe alt nytt for hver gang. Bruk det dere har, men litt penger på blomster og lys. Det gjør virkelig hele forskjellen.

 

Bytt ut “fiskesena” med litt grov hyssing på noen gamle julekuler og bruk de som serviettringer…..

Jeg har brukt juletrepynt her. Tatt av det silkebåndet som hang på og byttet det med litt grov hyssing…. 

Nostalgisk og vakkert? Ikke sant?

Dette bordet står utstilt i butikken. Bare kom å ta en titt.
 

Fortell meg hva du har og gjerne vil bruke og jeg skal med glede hjelpe deg med ditt bord…..

…fyll så på med kongler og gjerne noen epler….så er du der 🙂

 


 

Håper dere har fått litt ideer og inspirasjon til å dekke ditt eget festbord i desember. Om det er julefrokost, lunsj, middag, kvelds, familie, venninne, kollegaer eller lagspillere så er det uansett godt å sette seg til et nydelig dekket bord. Håper dere har tatt poenget mitt med gjenbruk idag. Bruk det dere har, lån litt av andre, dekk gjerne med forskjellig glass og tallerkener, men atter en gang….,  bruk litt penger på lys og blomster!

Det er det som skaper stemning og gjør det store extra……Selv om jeg nok er innhabil der…

 

Det er først når du tenner lysene, at bordet er komplett <3 

 

 

God 2.advent!

“Snartjul” klem fra Blomsterlise <3

 

 

 

#borddekking #jul #pyntebord #fredrikstadblomster #interflora #interfloranorge #venner #godmat #borddekkdeg  #pynt #stæsj #fredrikstad #fredrikstadsentrum  #blomster #lys #esterogerik #edelweiss #edelweiss_norge #instagram:fredrikstadblomster #linduk #facebook: fredrikstadblomster #wikholm #wikholmform #affari 

Hane pane en Lørdag kveld…

Alle tror nok at det er høner (altså kjærringkakkel) som er det værste…men i den virkelige verden, så er det faktiskt hanekakkel!

Ikke noe er værre enn om det blir for mange haner! Det blir bråk og leven! Om hvem som er størst, sterkest og har det høyeste og flotteste galet 😉

Så da må det slaktes! Sånn er det bare. For å holde orden i rekkene, må det ryddes.

Og denne gangen var det hanenes tur………

Uff, er så glad det ikke er jeg som må ta denne jobben.

Og om man ikke kan dra til felleskjøpet….så får du få felleskjøpet hjem…, Henrik


 

Coq au vin

Start med å lage marinade, gjerne kvelden før.(Det gjorde ikke jeg, marinerte i 2 timer før jeg tilberedte)

Marinaden består av: MASSE rødvin, jeg brukte 2,5 liter!!! :))))) og 4 hele kinesiske hvitløker(altså, hele runde) som jeg skar i skiver og hadde oppi rødvinen 🙂 

Henrik delte opp hanenene i passende stykker og oppi marinaden med dem!

Yack! Lilla er flott det…men ikke på/i mat! Etter 2 timer var både hane og marinade blitt lilla. Guffen-lilla.

Hva gjør ikke litt sterk varme og en klatt eller fem med godt smør? Joda, fres hanestykkene og legg de opp i gryta. Mens jeg stekte de, så kokte marinaden (altså all rødvina med hvitløken) i en kjele. Litt salt og pepper oppi også 🙂 Samtidig stekte jeg 3 pakker med bacon.

Etter dette stekte jeg ett nett med sjalottenløk….

Hanestykkene fikk en omgang med brandy og flambering (ikke nødvendig)

Hvis du flamberer, så ta det ikke under kjkkenvifta(godt med fett oppi der samt flammer er ingen god kombinasjon)

Helt hysterisk, kom jeg på at jeg hadde handlet inn sopp også…og måtte bråsteke disse, før jeg satte alt til kok……


Som jeg alltid har sagt, så hater jeg oppskrifter. Er noe helt ukjent, googler jeg og ser hva oppskriftene inneholder før jeg prøver meg frem med min egen smak

Så også denne gangen, men som jeg sier: Godt+godt=godt. 

Oppi med litt tomatpure…sann ca halv tube (svensk) eller et glass fra rema…..

Jeg lar aldri god smak gå til spille, og etter å ha stekt haner,bacon, sopp, løk og hvitløk, koker jeg ut stekepanna og har dette over i kjelen.

Lot alt koke i en trekvarter…..Hane, løk, hvitløk, salt og pepper, tomatpure, laubærblad, bacon og en kvast med rosemarin og timian (Timian og rødvin er en perfekt match) De passer som hånd i hanske, uansett hva du vil lage.

Tilslutt er det bare litt jevning som gjenstår. Bland litt Maizena i kaldt vann og spe dette i sausen til du får ønsket tykkelse..

Og unnskyld meg…, men jeg takler ikke lilla saus så her måtte litt sukkerkulør til!

Når det nærmer seg sult og kjøttet er mørt, ca trekvarter-1 time så legger jeg oppi poteter og gulrøtter.

På med lokket og etter 30 minutter……

…er det klart 🙂 

Det smakte helt fantastisk!

Nå vet jeg at hane ikke er helt enkelt å skaffe her i landet så kylling gjør samme nytten!

Jaggu godt vi klina til med 3 haner til 2 personer (egentlig beregnes 1 hane pr 2 personer) så har vi litt til dagen derpå også!

Håper denne søndagen har vært deilig!

Min har vært fantastisk 😉

 

#coqauvin #hane #kylling #advent #gryte #fredrikstad #fredrikstadblomster #mat #korksterrasse #rødvin #masserødvin

Adventstid = krans. Bind din egen!

I dag er det 1.advent.

Allerede!

Hvor i all verden blir tiden av? Jeg syns jeg akkurat ventet på den perfekte sommerhelgen for en båttur uten vind…….

Vel, denne uken har vært alt annet enn sommer! Fra -9 til +9 på gradestokken. Brrr-til lykke

Det er ingen hemmelighet at jeg trives best med plussgradene.

Det som derimot er en stor lykke  i denne tiden, er juleforberedelser og det å komme i julestemning!

I butikken arrangerer vi juledkorasjonskurs. Dette var 7. året og det er da jeg får julestemning.

Når granbar, kongler, kuler, stjerner, epler og glitter strøs rundt og tilslutt blir til de flotteste kreasjoner.

Damer i alle aldre kommer på kurs for å lære, kose seg og å komme i stemning.

Det jeg syns at alle skal lære seg, er å binde en halmkrans med granbar. Da lærer du teknikken og har du gjort det en gang-kan du det for alltid!

Lær å bind en krans, og du kan lage en krans til (nesten) enhver anledning! 

Konsentrerte kursdeltagere…

 

…som binder kranser som senere skal bli til….

 

…dørpynt….,

…adventstaker….,

…dørkranser med heng….,

….dørkranser uten heng…,

…og stooore dørkranser og kranser til å henge over peisen!

Valgene er mange. Uansett så er fremgangsmåte og teknikk den samme. 

Kan du binde en krans, stor eller liten så er valgmulighetene så utrolig mange.

Du kan også bruke den som en lysekrone i taket…

Uansett,….
…det du trenger er:

 

Halmkrans, Nobilisbar og vikletråd. 

Klipp opp Nobilisbaret, start med de største delene først, mindre etterhvert og de minste til slutt. (som jeg sier til mine kursdeltagere: Tenk Large, medium og small). Start med large ytterst i ringen, fortsett med medium midterst i ringen og avslutt med de minste innerst i ringen.

Stram til med vikletråden for hver runde du legger på med grønt og jobb deg bakover.

Så kan du selvfølgelig velge hvordan du vil pynte, utifra hva du skal bruke den til. På bord eller på dør. Som adventskrans eller som dørkrans. Med eller uten lysholdere, til kubbelys eller pinnelys, henge den høyt eller lavt.

Det er sosialt, lærerikt, inspirerende og veldig hyggelig!

Håper alle får en hyggelig 1.advent idag.

Med eller uten julepynting 🙂

Jeg starter tidlig med julepyntingen hjemme. Her er juletreet oppe alt :). Hvorfor vente?

Mørketid, og det vi nå ser frem til er jo julen…. 

På nyåret er det ut med den, og inn med våren……

 

Adventsklem fra Blomsterlise

 

#fredrikstad #fredrikstadblomster #krans #jul  #advent #krans #adventskrans #førsteadvent #kurs #butikk #fredrkstadsentrum 

Husmødrene og duen på Storbytur.

Her kommer et lite reisebrev fra min favorittstorby.

London.

 

En sen fredag ettermiddag entrer vi flyet fra Rygge til Stansted. Når man bor så nærme flyplassen, rekker man jo så mye iløpet av en fredag. Nesten full arbeidsdag, pub besøk med mat og øl (på flyplassen, vel og merke) flytur og en rask kveldshopping med påfølgende nytt pub-besøk i London, før vi krøp til sengs i vår luksuriøse suite 🙂

.

Men først var det flyturen! Som kjent, er ikke det min beste opplevelse, og jeg gjør ALT for å sovne under turen. Klarte det ganske fint syns jeg 🙂

Alltid godt med en skulder å lene seg på….

 ….eller et flysete som panna kan hvile på……

…eller en skulder igjen…. Tålmodige som de er disse venninne mine, lar de Fatima (altså meg) få sove som hun vil på rundgang hos hver og en… (Jeg tror nemlig de bytter litt på ansvaret for meg når vi er på reise sammen 😉 )

Uansett!!!!! Her er vi fremme og her er hotellet vårt!!!!

“Hvor da”, sa du????

Der vel, over den Souvernirbutikken! Det sorte smale bygget over der er nemlig et hotell! Fantastisk beliggenhet.

Midt på Oxford Street.

Ikke noe for fisefine folk eller for deg som ikke er dyrekjær……

 ……Her er den andre inngangen (altså den egentlige hovedinngangen) Ikke mye løver på hver side av inngangen eller beplantning som møter deg her, nei!

Dessuten så var det rotter der. Pyttsan… Etter å ha sett Disneys Ratatouille, har til og med jeg fått en forkjælighet for disse rakkeræne 🙂

Velkommen inn på rommet! Det dere ser, er det dere får! Med 4 kofferter, 2 vesker samt en trillebag så ble det jo enda litt trangere. Eller som vi syns da: INTIMT og koselig!

Det er virkelig ikke så gæærnt som det ser ut som.

Vi har faktiskt eget bad altså. Det er wc/dusj på hvert rom……

…det ser dere her. Her sitter jeg på toalettet med beina i dusjen. Det går fint det og! Tydligvis hadde de ingen store gjester som meg i tankene når de bygde dette. Hverken i bredde eller..

….høyde 😉 

Grunnen til at vi bestiller dette hotellet år etter år, er selvfølgelig den supre beliggenheten….(og prisen. Vi bruker ikke opp budsjettet på å sova)

Dere ser vel hva som står på bygget over veien? Mmmmh akkurat ja, Primark. Vi ligger altså ca 10 meter fra inngangen til Primark. Og alle som har vært der vet hvor umulig, masete, kjasete, folksomt og hysteriske tilstander det er der? Vi derimot, rusler over gata og inn kl 08.00 på morgenen og har nesten alle etasjene for oss selv i en time før resten av Londons innbyggere og turister våkner til liv. 

På baksiden av hotellet har vi altså inngang/utgang midt i Soho. Med sine fantastiske vintage butikker, spesialbutikker barer og cafeer og små restauranter fra alle verdens land og kjøkken.

Ble nesten litt fristet til å få meg en ny frisyre også……. Det skulle tatt seg ut! Jeg hadde vel kommet ut med både rotpermanent og lilla hår….og full som en dupp (gratis øl, klart jeg hadde tatt det som tok lengst tid)

Åååh, jeg bare elsker sanne skilt, “lokk meg inn og pr stunts” 😉 Jeg går med vilje på, hver gang! Utradisjonelt og deilig i forhold til stivbeinte og sneversynte Norge!

Hadde veldig lyst til å ta et bilde inn i salongen, men der var det minst 8 frisører i full gang med kunder…, så jeg turde ikke.

 

Opp om morran og etter å ha inntatt en rykende varm kopp med kaffe på senga (pulverkaffe og vannkoker i garderobeskapet) og spist opp restene av en Snickers (fant en halv en, i veska fra flyturen), er det ut for Engelsk Frokost. Elsker pubmaten i England!

Det er så salt,så fett,så grisete og usunt, men for 3 dager er det bare himmelsk deilig!

 

Det er på puben det skjer. Å sitte med en pint midt i lunsjtiden og se det folksomme yrende livet på den brune puben er fantastisk. Helt vanlig med folk, i alle aldre, alle yrker, midt i arbeidstiden som går på pub i lunsjpausa for en pint (istedet for matpakka)


 

Da er det jo en selvfølge at vi gjør det samme!

Ølutvalget er enormt så det er bare å begynne fra venstre og jobbe seg mot høyre……

Kan ikke bare sitte på pub. Det er snart jul og litt julegavehandel er på sin plass. Med fire damer blir det mange ønsker og mange butikker som er forhåndsbestemt.

Primark er allerede nevnt. I tillegg er det leketøysbutikkene. Da spesielt Hamleys og Disney. Det kan jeg bare si: det er ikke noe for sarte sjeler å besøke disse butikkene hvis du ikke takler stress og enorme mengder med mennesker. Det er nemlig bånn gass på musikk, kunder, ansatte som demonstrerer leker, hylskrikende unger som hverken tåler maset eller får det de vil ha, uhøflige voksne mennesker som presser seg frem, sniker i kø (noe jeg hater) og lommetyver! 

Klarer du å se bort ifra dette er det veldig morsomt med disse butikkene! Det yrende folkelivet og det stressende maset. Alt har sin sjarm syns jeg.

6 etasjer med leker i alle varianter. Finner du det ikke her, finner du det ingen steder! Dette er Europas største lekebutikk.

Lego avdelingen.

Lise avdelingen…


 

…og himmelrike avdelingen! Tror det er hit jeg kommer når jeg dør. For meg som elsker Jelly Beans…..sukk <3

 

 

Vi jentene reiser hit hvert år i November. En ny tradisjon er Afternoon Tea. Eller Afternoon Champagne!

Etter tips forrige år, dro vi hit på Sketch,i år også. Helt fantastisk sted med “housemaids”, stettefat og champagneflyt (te, for de som ønsker) og toaletter i egg!!!!

https://sketch.london/venue_Gallery_David_Shrigley.php?menu=1#gsc.tab=0 

De har faktiskt 2 stjerner i Michelin-Guiden. 

Her ser dere lunsjfatet våres.

Vi begynner nederst og jobber oss oppover,… til det søte……

Vakreste Helene som måtte være hjemme å jobbe, hadde sendt med lapp og penger til en flaske Champagne til oss <3 Hyggelig overraskelse som jeg ikke ante snurten av…(skjønner det ikke. Jeg får nemlig med meg det meste og takler dårlig overraskelser. Derav navnet:Kontrolltårnet)

Det er litt “fisefint” asså men ikke værre enn at det passer for absolutt alle. Book tid i god tid. Det er 2 bordsettinger du kan bestille til. Du kan velge hvilken avdeling du vil sitte i og veldig viktig: Det er mere enn nok mat. Du spiser og drikker i 2 timer. Når fatet er tomt kommer servitøren og spør hva du ønsker mere av. Altså dine favoritter. Så kommer det påfyll av disse. Champagne eller te, selvfølgelig like hyppig :)))

Etterhvert kommer det nybakte, varme scones, 2 slag syltetøy og rørt smør….. Sukk…….

Det festligste av alt: De eggformede toalettene! (hvertfall etter et par glass champagne) Med fuglekvitter, froskelyder og tresus. Blir som å tisse i skogen…….bortsett fra at du gjør det i et egg…….. 😉 Må oppleves 🙂


Her er Lene på vei opp mens Stuepika tørker støv (slapp av, det er bare et spill for galleriet! Men, dog et festlig spill der de går rundt i sine fantastiske kostymer og tørker støv med støvkoster og pusser messing)

Etter 2 timer med mat og hvile for beina (gode sko er anbefalt) rusler vi videre. Jeg er jo ei “julekjærring” og elsker julepyntede gater.


 

Carnaby Street er nok min favoritt. Syns de har de finest pyntede gatene hvert år. Små butikker med nydelig sjarm og flott arkitektur.

Henger ikke helt etter i denne gaten heller. Dette er gaten hvor vi bare vindusshopper og ser på alle flotte utstillinger.

Lommeboka tillater ikke shoppinga her.

Eller tillater og tillater…Valget er vel heller 2 kofferter fylt opp, mot en bærepose herfra. Moro å se uansett! Og pent er det!

Selvfølgelig må vi en tur innom Victoria`s Secret.

Om ikke for å kjøpe undertøy, så for å se. På utstillinger, mennesker og gå i speiltrappa (advarsel: her kan man bli litt svimmel etter Champagnelunsj)

Dette er toppetasjen. Med prøverom. Her sitter da mennene utenfor i store gode lenestoler og venter på at sine kjære skal finne seg lekkert undertøy…, som de skal betale for ,selvsagt (Henrik var hjemme, så jeg får fortsette å bruke de gode, gamle trusene jeg har)

Ble fryktelig svimmel da jeg tok dette bildet.

Herregud, som jeg hadde kledd de vingene, tror jeg da….

Fantastiske utstillinger! Og jeg lar meg imponere av all pomp (festlig ord i en undertøysbutikk) og prakt. Det er gull alt som glitrer, sier nå jeg!

Etter dette, skilte vi litt lag. Jeg og Lene gikk tilbake til Carnaby Street.

Selvfølgelig gikk vi forbi min favorittblomsterbutikk Wild at heart. Nikki Tibbles. På Liberty.


Liten blomsterbutikk og det meste de har står utenfor. Dog…jeg elsker den!

Før vi rundet hjørnet på Liberty og satt oss på stampuben!

Tørste og utslitte etter all tråkking ble det hver vår pint (eller 3 da)… Forøvrig kosta på meg nye Dr.Martens sko. 14 hulls sådan og er riktig så fornøyd med det!!! Så kan også jeg bruke de spreke Please Jeans `ene vi selger, men som egentlig er for korte til meg…

I sidegata Regent Street foregikk det en Jazzkonsert. Hele gata var avstengt og det var tusenvis av mennesker som var samlet

Etter å ha hørt og sett helikoptre over oss en stund, gikk det vel opp for oss hvor vi faktisk var og hvilken menneskemengde som befant seg i sidegata.

 

Etter jævelskapen (ja, det er det eneste uttrykket jeg har) som nylig skjedde i Paris, ble vi faktiskt litt skremte og bestemte oss for å bevege oss mot “hotellet” igjen.

Litt bort fra folkemassen.


 

Opp på Oxford St. igjen og til kaoset. Men vi tok bakveien hjem og gikk gjennom Soho, fant et par puber på veien og innen vi var tilbake var det på tide for senga igjen!

Dårlig med natteliv på oss! Lever mer på dagen på tur, vi!

Nå skal det sies at etter å ha vært i London 12-13 ganger er både Covent Garden, Harrods og alle severdigheter besøkt mer enn en gang. Det er vi lissom blitt ferdig med. Nå er det ren skjær nytelse og litt juleshopping som står på menyen…..Så sightseeing er fullstendig fraværende…..

…noe kommer man jo aldri bort fra… Det obligatoriske Telefonkioskbildet! Er nok ikke mange år før de er helt utrydda så det er bare å passe på!

Og Jarle…, jeg prøvde alt jeg kunne men måtte gi opp! Prøvde på kryss og tvers, på langs og i bredden men det ble ikke plass. Fikk den bare ikke ned i kofferten!

Med dette sier jeg takk til London, shopping, yrende folkeliv, masete musikk i butikkene, folksomt, trangt, langt, lite plass på hotellrommet, høflige engelskmenn, kald pils, dyrt pund, god men fet mat, fantastisk champagne, deilig venninneskravlings og julepyntede gater, bæreposer, primark, nye cd`er med Boyzone, gnagsår, overvekt på flyet, julegaver i boks, champagne og sigaretter i taxfreen og et pust i hverdagen.

 

Nå er det butikk, jobb, kurs, desember og julerush i Fredrikstad by som gjelder!

Love London! Og Fredrikstad!

 

#london #fredrikstad #fredrikstadblomster #fredrikstadsentrum #visitfredrikstad #drmartens #venninetur #fab4 #marisahotel #jul #christmas #sketch #carnabystreet #primark #juletur #jentetur #peasejeans #pleasejeansfredrikstad #snartjul #flyskrekk #marisahotel

 

 

Inspirasjonskveld med Jul som tema.

I kveld har jeg vært på juledemonstrasjon. For meg betyr det inspirasjon før en hektisk men fantastisk tid. Desember!

Akkurat som alle andre bransjer, trenger også vi blomsterfolk litt ideer, inspirasjon og et aldri så lite spark i rompa for å sette igang produksjonen og å planlegge hva akkurat vår butikk skal selge i de hektiske desemberukene.

Vi  trenger som alle andre, inspirasjon og ideer for å hele tiden tenke nytt, videreutvikle våre egne ideer for så å inspirere våre kunder igjen,  med farger, trender, tips og ideer.

I kveld var det Kent Ruud fra Sentrum Blomster i Mysen som var kreativ og ideskapende inspirator. Flere ganger Østfoldmester og medaljevinner i NM.

Vi var samlet på Edelweiss sine nye, store og flotte lokaler.Et lokalt engrosfirma med stort showrom for oss butikker. Der har de alle sine varer utstilt.(ca 8000 artikler!!!!!!!!) Et utrolig stort utvalg i alle former og farger….Ikke rart vi fagfolk lar oss friste på samme linje som dere <3

…og selvfølgelig blir det litt shopping både før og etter demonstrasjonen. Det blir  som å sende barn i godtebutikken 🙂

Vi er som alle andre og lar oss villig lede inn i fristelser. Vi elsker pene potter, interiørartikler,lysglass, servietter, binderiartikler, gull og glitter og lar oss ikke be 2 ganger før vi plusser på varebeholdningen og butikken nesten brister grunnet plassmangel.

Denne kvelden var vi 64 blomsterdamer, innimellom der et par haner som holdt høneflokken samlet og roet kaklingen 😉 Stort sett fra Østfoldområdet. Fra innerste skog til den sentrale bykjerne.

Mange svamper å mette og vi suger villig til oss inspirasjon og nyttige tips før vi selv skal yte det samme ovenfor dere, våre kunder.

Vi vil jo alle være nyskapende og nytenkende, men det er fort gjort å kjøre på i gammel god stil. Med litt nye ideer blandet med sin egen identitet kommer det alltid noe godt ut av en slik inspirasjonskveld. En ny vri eller en touch av noe nytt.

Vi kom til dekket bord, bokstavelig talt. Sosialt samvær  med  kollegaer,pene dekkede bord med duk, servietter, lys, pepperkaker, drikke og på toppen av det hele fikk vi servert nydelig kreolsk fiskesuppe fra Brødrene Skogen.Rett fra jobb og med en skive julekake med smør innabords på en hel dag… Kan tenke deg det smakte med tykk, kremet suppe og varme rundstykker…?  Bare å ta av seg hatten for fantastiske Ragnhild og Per Lasse, samt deres suverene team som sørger for at vi kan samles til en slik kveld.

Her ønsker Ragnhild oss velkommen og forteller litt om firmaets utvikling, litt om hvordan varer blir bestemt og innkjøp i det store utland (det er litt av en reise skal jeg si dere….I korte trekk reiser Ragnhild og hennes team til Kina og besøker fabrikkene hvor varene blir laget og produsert, så skal det beregnes antall og her må det kalkuleres både vær, vind og dollar før man kan bestemme innkjøpet…før det fraktes fra Kina i Containere til vanns i ukesvis og ankommer lille Norge for distribusjon ut til oss butikker)

Det jeg syns var mest interessant, var imidlertid det hun sa om trender den kommende tiden. Og da snakker vi helt fram til 2017! 

Det vil bli mindre og mindre sølv og hvitt! Og trenden med mørke farger fortsetter!! HURRA!!!! Jeg er en av de som er mektig forsynt på at alt skal være sølvbelagt.

Jeg kastet meg på brunt, kobber og sort for 2 år siden og syns det er deilig med varme farger igjen. Rødt i alle variasjoner, brunt, grønt, kobber og ikke minst gull.

Hadde noen fortalt meg for 3 år siden at jeg ville elske gull igjen….., ville jeg vel himlet med øynene og tenkt “Sææærlig”!

Nå syns jeg disse fargene og gjerne i kombinasjon er helt deilig, rett og slett!

Mykt, lunt og varmt. (og for meg som ikke har støv på hjernen passer det perfekt 😉 )

Fortvil ikke. Det er lov å ha en egen smak og ingen skal fortelle deg at du må bytte ut, men det jeg kan fortelle deg er: Det er faktiskt veldig pent å blande inn andre metalliske farger til sølvet. Det går an, det er lov. Og til syvende og sist: Det er ditt hjem. 

Helt ærlig så syns jeg ikke noe om det at andre skal legge føringa for hva vi skal ha jeg. Jeg syns at du som kunde skal stole på deg selv og gå for din egen smak. Det har noe med personlighet å gjøre. Følg din egen smak. Din egen stil og det vil bli bra!

De koseligste, sprekeste og fineste hjemmene jeg har besøkt er ikke de som slavisk følger “interiørdesignerens” råd men de som har sin egen smak. Blander nytt og gammelt og tør å være deg selv og din egen smak!

 

Vår superflinke og engasjerte formann i Interfloraforeningen i Østfold, Line Schi (Interflora Line Blomster) bærer bort arbeidene ettersom Kent produserer på løpende bånd.

De skal senere brukes som premier til loddsalget.

Fantastiske høyreiste Amaryllis med ilexbær, nellik og cymbidium blir til en lekker dekorasjon i en bronsefarget vase.

Flott med høyreiste blomster syns nå jeg…..med mine beskjedne 188 cm…..

Selvfølgelig fanger blomsterprodusentene opp motefarger i interiørbransjen og nye farger presenteres som et alternativ til de mer tradisjonelle fargene.

Aldri har jeg vel opplevd bedre mottagelse for” brune” blomster til julehøytiden enn de siste 2 årene. Brunt er liksom noe som har hører høsten til, men det går utrolig mye sjokolade/gyllenfargede blomster til julehøytiden. I fjor solgte vi masse kobberlys, lysglass og blomster som matchet dette, til juleselskaper og borddekking. 

Her kan dere se selv. Dette er bord vi dekket i butikken ifjor. Det er jo deilige farger da? Grønt, gull, kobber, brunt og faktiskt litt sølv…. Like aktuellt i år…og altså flere år fremover 🙂


Her er også et bord vi dekket i fjor, men i rødt.  Den absolutte vinnerfargen til jul. Ingen jul uten rødt!

Jeg lider sååå valgets kvaler skal jeg si dere. På den ene siden elsker jeg det brune med de varme metalliske fargene….på den andre siden, er det rødt som er julefargen for meg og også min tradisjon.

Derfor,frem til julaften er det brunfargene som regjerer hos meg, men fra julaften er det rødt. Dessuten så krever barna det, så da er jo den saken grei 😉

Uansett, Kent fortsetter å produsere og inspirere oss.

Med lite strøm på ett kamera og uten minnekort i det andre kamera, ble det kanskje ikke så mange bilder som jeg gjerne skulle ønske. Her kommer noen av hans arbeider før strømmen på kameraet takket for seg.

Epledrøm er forøvrig et nytt produkt du kan få kjøpt som et tilleggsprodukt i alle Interfloras butikker. Hyggelig som et tillegg til buketten/dekorasjonen eller rett og slett lage dekorasjonen på/i/rundt flasken.

Tusen takk til Kent for inspirasjon! Tusen takk til Ragnhild og Per Lasse og deres team på Edelweiss (de er på både facebook og Instagram  @edelweiss_norge) og takk til hyggelig samvær med kollegaer og selvfølgelig en takk til ildsjelene i Interflora Østfold for denne kvelden.

Selfie fraTeam loddsalgansvarlig. Fra venstre Kristin i Råde Blomster, Wibecke i Interflora Henriette Halvorsen og meg, Lise fra Fredrikstad Blomster.

Det ble ny rekord i loddsalg og mange fornøyde dro hjem med flotte blomsterdekorasjoner (vi syns nemlig det er like gøy å vinne blomster som alle andre 😉 )

 

Nå har julen begynt for oss. Det er bare å fortsette forberedelsene og være beredt for at du skal få en blomstrende flott jul.

 

God førjul <3 Nyt den! 

 

Klem fra Blomsterlise

 

 

#interflora #interfloranorge #fredrikstadblomster #fredrikstadsentrum #jul #juleblomster #kreativ #gull #kobber #sølv Rødt #brunt #edelweiss #demonstrasjon #inspirasjon #mote #trender

 

Reinsdyr og Speilreflekskamera <3

 

Llitt usikker på hva jeg er mest sur på. Kamera eller meg selv?

Det gode og lettvinte samsung kameraet som ikke tar så pene fargebilder som jeg vil…., eller speilreflekskameraet som egentlig tar gode bilder men som er litt tungvint å bruke?

Idag hadde jeg bestemt meg for å gå tilbake til speilrefleks og ta bedre bilder (jeg har nemlig fått litt kritikk på for dårlige bilder)

Aberet med speilrefleksen er at det har et minnekort i seg….., så etter å ha testet ut blitz eller ikke blitz, startet jeg på kveldens mat MED speilreflekskameraet!

Jeg tok mange bilder av både råvarene og fremgangsmåte.

Det var bare det at etter min lille “kameratest” glemte jeg å sette tilbake minnekortet i kameraet igjen. Knipset i hytt og gevær, men det ble INGEN bilder!

Ggggrrrmph!!!!!!! Og jeg som tok sååå mange oppskriftbilder!!!!

Men men, jeg skal nå klare å lose dere gjennom maten og fremgangsmåte for det!

Det smakte nemlig altfor godt til å la være!

Her er hovedingrediensene.

Reinsdyrfileter med søtpotetmos, sprøstekte kantareller Plukket og tørket tidligere i sommer,

 

sprøstekt bacon, rosenkål frest i stekepanne, ripsgele og……

en tykk og deilig fløtesaus med Cointreau ….. Appelsinlikør ja!

Jeg har ingen anelse om appelsin er en legitim frukt/fruktsmak til reinsdyr. Stort sett ser jeg einebær som tilbehør til vilt, men den smaken er jeg IKKE glad i!

Jeg syns den er altfor fremtreden og skarp, så her i huset er ikke einebær å finne som krydder i skuffen.

Såååh, over til maten.

-Start med å skrelle søtpoteter, del dem i terninger og kok de møre! Hell av vann og sett på lokk, sett de til siden!

-Klipp/skjær opp bacon og sprøstek. Ta også dette til siden (ingen vits i å prøve å holde bacon varmt, det blir kaldt uansett 🙂 )

-Kok rosenkål såvidt møre, hell av vannet, på med lokket og sett til side!

Sann, da har det blitt gjort masse!

Sett deg så ned og drikk et glass rødvin før du fokuserer på resten :))) Dessuten er det tross alt lørdag 🙂

Så mens jeg sprøsteker kantarellene, setter jeg en fløteskvett, (ca 2 dl) og en raus ss med smør til oppkok.

Dette er til søtpotetmosen. Eller så lager du den slik som du vanligvis lager poetetstappe.

Samtidig setter du stekepannen på fullt og har oppi en god klatt med smør. Når smøret er varmt nok, legger du oppi reinsdyrfiletene og gir de en fin farge på hver side. ( Er de små nok, holder det med å steke de i panna. Jeg stekte de på hver side og la de på en tallerken med folie over. Mine var på ca 200 gr hver)

Når du har tatt ut filetene, så hiv oppi rosenkålen og la de frese seg litt (de er tross alt ferdig kokt, de skal bare bråfreses litt)

Når det er gjort, hell resten av stekesmøret over i en liten kjele, kok ut stekepanna med 2 dl vann og ha over i den samme kjelen, litt salt og pepper, 1 dl cointreau, bittelitt sukkerkulør. La det så koke inn til ca halvparten.

Så måtte jeg bruke litt maizena for å få den rette tykkelsen og tilslutt fløte til ønsket konsistens…..

Phhuuuuu, irriterer meg grenseløst at jeg var så dum med det minnekortet. Det hadde vært så mye enklere med bilder som viste fremgangsmåten…..

Håper noen tør prøve seg likevel. Det gikk veldig fort og var ikke mye tidskordinering altså……

Egentlig hadde jeg tenkt å lage en god saus med fløte og cognac…., men med en kæll i hus som syns cognac smaker altfor godt naturell(Henrik!!!!!!!!!) er det sjeldent noe igjen til meg og min matlaging. Derfor fant jeg frem denne literen med likør og prøvde meg på dette sausetilfellet 🙂

Bruk det du har. har du ikke cognac eller likør eller portvin, så bare lag en god viltsaus uten sprit! Det funker like godt 🙂

Hadde litt ripsgele ved siden av! Det smakte nydelig med litt søtt til salt bacon og til viltsmaken på kjøttet.

Og kjøttet var altså så mørt og godt! Og takke meg til 150-200 gr med mørt kjøtt enn 400 gr med seig biff til samme prisen 🙂

 

Og her ser dere forskjellen på kameraene. Dette er det lett anvendelige samsung kamera, men jeg er enig i at fargene ikke blir like fine….

 ..som på dette bildet jeg tok med speilreflekskamera.

 

Når jeg skulle legge opp maten startet jeg med sausen før jeg la på søtpotetmosen for så å legge på kjøttet.

Så la jeg på ripsgele, bacon, rosenkål og sopp før jeg drysset over litt gressløk 🙂

(og etter at bildene var tatt, lessa vi på med extra bacon, ripsgele og sopp…… 😉   )

 

Lettvint og.godt!

 

 

I dag blir det julemiddag her i huset! Ingen tid å miste!

Ribbe, medisterpølser, medisterkaker, sosisser, surkål og rødkål…. Deilig!

 

 

Klem fra  

Blomsterlise

 

 

#reinsdyr #reinsdyrfilet #fredrikstadblomster #korksterrasse #fredrikstad #blomster #mat #cointreau #likør 

 

 

 

 

 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top