Mitt forsett blir å fortsette som før ;)

Så var altså årets siste dag kommet. Et år er ferdig og et nytt skal snart begynne, men først skal forsettene loves på tro (om at det skal funke denne gangen), ære (at samvittigheten gjør at du overholder det du lover deg selv) og håp (om at du skal klare det du lover…… denne gangen) 🙂

Uansett, her sitter jeg på årets siste dag. Henrik er på jobb, minsten er på rommet og spiller med kamerater og eldste sønn svinser rundt i baris (bar overkropp, for de som ikke skjønner tenåringspråk) på fortvilet jakt etter den rette skjorta før han skal på besøk til ei venninne nedi gata.(kalles fest…tror jeg)

Henrik kommer hjem litt senere, så det blir sen middag på oss ikveld. Jeg har jobbet på dagen idag og er sulten!

Så hva gjør jeg? Jo, jeg prøvesmaker menyen jeg 🙂 …og vina selvfølgelig 🙂 Det er jo fortsatt timer igjen til middag så jeg tror nok jeg skal rekke å bli sulten igjen 🙂

Jeg starter med litt ost til forrett. Camenbert med fikener, paranøtter i akasiehonning og et lite dryss med frysetørkede jordebær. (det kunne like godt vært en dessert)

Så lenge kalkuna står i ovnen blir det ingen hovedrett på meg men hva gjør vel det. Jeg har laget Panna Cotta og selvfølgelig har jeg laget mange.

 

Den mannlige utgaven av  Panna Cotta med Lakrissirup og Lakrisstenger med chili og havsalt på toppen.

 

Den kvinnelige Panna Cottaen var med pasjonsfrukt/mango pure, Boysenbær eller bjørnebær (usikker på hvilket bær) fra hagen og frysetørkede jordebær.



 Som den matglade jeg er, laget jeg selvfølgelig 4 store. En til prøvesmaking (den smakte forøvrig nyydelig) Da er det 3 igjen og siden Henrik ikke er noen stor dessertspiser blir det en til han…og to til meg, senere… he he 🙂

Panna Cotta er forøvrig superenkelt å lage : legg 6 plater gelantin i bløt i kaldt vann ca 5 min. Så har du  7,5 dl fløte i en kjele med 1,5 dl sukker og 1 vaniljestang. Splitt vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha dette i kjelen men sleng også oppi selve vaniljestangen. Kok opp under omrøring. Når det koker, trekk kjelen til siden, fisk opp vaniljestangen, kryst ut all vann av gelantisplatene og ha dette i den varme fløten. Rør til alt er oppløst og hell så over i glass eller skåler. Sett til kjøling i minimum 3 timer. Eller lag den dagen før, slik som jeg gjorde.

 

Rolf fikk meske seg i sossisser og sover nå lykkelig uvitende om forsetter, løfter og løftebrudd i det nye året…

Jeg har kjøpt kalkunbryst (2 kg, skulle likt å sett den kalkuna der) Freser den litt, lager en marinade av litt soyasaus, teryakisaus, litt hønsebuljong og en krysta appelsin (rett og slett det jeg har), legger brystet i kjelen (i den lille skvetten med kraft) litt pepper og røkt paprikapulver.

På med lokk og inn i ovnen på 140 grader i ca 2 timer.

Hell litt vann i panna og kok ut stekesjyen. Den skal du ha i sausen senere.

Imens koker jeg amandinepoteter i en kjele og rosenkål i en annen. Potetene skal jeg frese med honning og smør senere og rosenkålen skal jeg steke med bacon, så da blir alt varmt tilslutt ( imens kan jo jeg sitte her å skrive på bloggen og skåle med Kong Harald mens han prater om medmenneskelighet)

Bordet er dekket med grener, lys og limefargede nellikk. Lime er min vårfarge nr 1 og nå som julen er over er min ventetid til våren begynt. Jada, jeg vet at den nok blir både lang og kald, men uansett er det deilig å ha noe å se frem til. Våren er absolutt verdt å glede seg til!

Vel vel, her er høna ute av ovnen, deilig sjy som skal tilsettes mere appelsin, portvin, stekesjyen og litt jevning for å bli tykk og god.

Sukkeret er klart til smelting og rødkålen (hjemmelaget selvfølgelig) er klar til oppvarming.

Henrik er hjemme og maten er klar…

Hva angår disse forsettene, så har jeg tenkt å fortsette som før. Det dere ser er det dere får. Jeg har ingen grunn til å være noe annet enn det jeg er. Med feil og mangler som jeg er fullstendig klar over.Det eneste korrekte med nyttårsforsetter er jo at de nesten aldri gjennomføres til neste år uansett…men bevares HURRA for dere som klarer det 🙂

The same procedure as last year, Lise? The same procedure as every year, Lise… :))

Kan nok hende at jeg starter en slankekur på en mandag…den blir garantert avsluttet på tirsdag.Kan nok hende jeg høyt sier at nå skal jeg begynne å trene-det er isåfall bare snakk. Kan hende jeg sier at nå skal jeg begynne å ha orden i ting og tang, men jeg fikk ikke ordensansen jeg ønsket meg til jul så det skjer nok ikke i år heller. Et sunnere kosthold hadde nok gjort seg, men jeg elsker kremfløte i sausen, pasta og poteter. Jeg skulle absolutt sluttet å røyke, så jeg skal prøve meg på el-sigaretten som jeg har i veska. Ja ja, det blir nok med praten og noe skal man jo ha å preke om også da 🙂 

Takk for 2015 og velkommen til 2016.

Ønsker dere alt godt i det nye året!

Nytt år, nye muligheter!

Klem fra Blomsterlise.

 

#fredrikstadblomster #mat #nyttår #lakrisfabrikken #franskbulldog #pannacotta #nyttårsforsetter #borddekking #kalkun #portvinsaus  #korksterrasse 

Dame i sin beste alder! Er glad i alt som er godt!!! Elsker blomster, mat, reiser, familen, venninnene mine, dyr, natur og ikke minst humor og sjølironi! Bloggen har vist seg å være et sted for alle mine hageprosjekter (som mannen min elsker å fullføre for meg) og alle mine lyster når det kommer til å utforske nye oppskrifter. Som Pippi sier, dette har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg sikkert...
Posts created 160

6 thoughts on “Mitt forsett blir å fortsette som før ;)

  1. Herlig👍 godt nytt år og fortsett med bloggen og kos deg med alt annen slik du har gjort i 2015🎉🎊

  2. Mette i Furulunden: Hei Mette. Krevende å være noe annet er helt sant. Må være slitsomt. Vi får være som vi er. Og det får være godt nok! Ser ut på snøen nå og kan vanskelig tenke at det skal bli vår og sommer…. Sitter og ser på hagebilder og gleder meg til uterommet kan brukes igjen. Det tenker jeg du gjør og! God helg og beklager tregt svar fra meg 🙂

  3. Marianne: Hei Marianne 🙂 Takk for det!…beklager at jeg er sen til å svare. Idag skal jeg inn å få oppdatert meg på din blogg også 🙂 God helg 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top