Nå sommres det i hagen hos familien Kork.

Bedre kan det ikke bli!!

I år syns jeg sommerværet har vist seg fra sin beste side.Det har vært stabilt med både temperatur og sol. 

Og hagen…ja, den begynner å ligne noe den også.

Det er igrunn vanskelig å tro når det ser slik ut i midten av Mai….

…men med litt varme og sol kommer blomster og planter og med meg kommer duk, puter og stæsj…

….. og vipps så grer det seg til, litt etter litt. Område for område.

Noen nye planter har fått plass i bakken. Blant annet den flotte rosebuska jeg fikk i gave og en annen rustfarget grønnplante.

Så er det bare å håpe at de klarer seg over vinteren og kommer sterke og enda finere tilbake igjen neste år.

Her har dere hele meg (..og det er ikke lite..) i ett nøtteskall, servert på et fat…

Gammelt, nytt, brukt, arvet, terracotta, rust, jern og den dype vinrøde fargen på blomstene.. Gyldne og varme farger som varmer….

Stemningsfullt, ikke sant?

Her fra en litt annen vinkel. Det store oljefatet har planter fra i ifjor. Hortensia og klematis….foreløpig er det bare en klematisblomst som har tittet frem. Mens jeg venter på flere blomster, har jeg satt en gammel vindusramme og en lykt som dekor der.

Den gamle ved-dunken nyter pensjonistlivet som blomsterbasseng. Etter at varmepumpa kom i hus, var det ikke mye behov for en ved-dunk lenger…….

…den har virkelig blomstret opp med sitt nye liv…

Utsprungne hageroser som nesten er på dødsleiet får noen ekstra levedager på vannflaten med flytekuler og lys..

Hagestua dere leste om forrige uke har blitt flittig brukt. Hver eneste kveld uten unntak sitter vi der. Spiller litt kort,  hører på P7 klem og drikker et glass rødvin

Lunsjbesøk har jeg også hatt….og nå kommer tipset på lettvint servering 🙂


Jeg serverte: Bakt rødløk, bakt tomat med fetaost, tandoori kylling, hummus, couscous- salat og selvfølgelig foccacia med rømmedressing…

Så hender det da…at jeg får “høre” det fra ei venninne eller to…at jeg må slutte å si at oppskriftene er så enkle!!  Men det er så enkelt!

Denne gangen ble alt gjort klart på forhånd. Foccacian stekte jeg først. Mens den stekte kokte jeg couscous og laget hvitløksdressingen.

De tre formene med kylling, rødløk og tomater ble stekt på likt. Samme brett, samme tid og samme temperatur…..

Tandoori marinade lager jeg av naturell youghurt med et par reale ss tandoori krydder (fås kjøpt i innvandrerbutikker. Bland dette og del kyllingfiletene i 2. La det ligge i marinade i kjøleskapet frem til det skal i ovnen.

Legg GODE (ikke billige tomater uten smak) i en ildfast form og hell over et glass med fetaost (gjerne den som ligger i olje) Hvis du har vanlig fetaost som ikke ligger i olje må du tilføre olje i tillegg. Nå syns jeg at jeg er detaljert her, altså.. 🙂

Skjær av bunnen (så står de bedre) og toppen på rødløken. Sett de i en ildfast skål og legg gode klatter med godt smør…altså meierismør eller bremykt…, litt flaksalt og litt urter av ymse slag. Jeg brukte oregano og timian. Bruk det du har.

Sett stekebrettet med formene inn i oppvarmet ovn på 180 grader i ca 20…til 30 minutter.

Couscous tar 5 minutter å lage og er en god salaterstatter. Noen ganger blir jeg litt lei den evinnelige salaten som vi alltid har som tilbehør.

Så her blandet jeg couscous med røde linser og finkuttet paprika…og masse finhakket persille. 

Som en søt avslutning på maten serverte jeg sommerens beste og enkleste dessert…vaniljeis med jordbær (med litt nøtter og flytende honning)

Idag er det søndag og jeg har planer om….ingenting!

Ingenting er det beste jeg vet på søndager…

Kanskje bare vanne litt, knipe litt, lese et blad og ellers gjøre null, niks, nada……….

…det er nemlig viktig innimellom, sier Rolf….

God søndag til dere andre uansett om det er her eller der 🙂

 

Hilsen Blomsterlise.

 

 

 

 

#mat #hage #lunsj #franskbulldog #blomsterlise

Dame i sin beste alder! Er glad i alt som er godt!!! Elsker blomster, mat, reiser, familen, venninnene mine, dyr, natur og ikke minst humor og sjølironi! Bloggen har vist seg å være et sted for alle mine hageprosjekter (som mannen min elsker å fullføre for meg) og alle mine lyster når det kommer til å utforske nye oppskrifter. Som Pippi sier, dette har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg sikkert...
Posts created 160

One thought on “Nå sommres det i hagen hos familien Kork.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top