Atter en gang har kjøttsuget meldt seg.
Da er det kun en perfekt stekt biff som kan mette meg!
Men jeg er altså sååå dårlig på å steke biff og uansett hvor mye jeg googler og leser om “1-2-3 stekekurs for biff”, “biff for dummies” eller “biffskolens ABC” så blir biffen aldri perfekt og jeg blir aldri helt fornøyd.
Den skal ikke være blodig og den skal ikke være gjennomstekt.
Altså skal den være medium. Kan det være så vanskelig da???
Jeg tror jeg vet hvorfor jeg ikke får dreisen på det. Utålmodighet!
Alt skal gå av seg selv og alt skal helst gå fort Er nok noe i det med hastverk er lastverk
Uansett, biff ble det!
Som tilbehør brukte jeg filodeig (for første gang), som jeg fylte med sopp/spinatstuing, potetstappe av mandelpoteter og ristet grønnkål.
Her ser dere alle ingrediensene bortsett fra grønnkålen som allerede stod i ovnen (bland med litt olivenolje og litt salt, stek i ovn 175 grader i ca 10 min)
Legg den på tørkepapir etter steking så holder den seg sprø og god.
Så var det den ukjente filodeigen. Der klipte jeg opp firkanter, penslet de med olje og la de ned i smurte muffinsformer.. 4 lag oppå hverandre brukte jeg.
Stekes i ovnen på 200 garder i 10 min. Følg med så ikke de blir for mørke, det går ganske fort.
Jeg brukte en chiliolje jeg hadde. Merket ikke så mye chilismak, så vanlig olje eller smeltet smør funker nok like fint.
Skyll spinaten i kaldt vann og la det renne godt av. Bruk hele den store posen, det blir ikke mye igjen når den blir varmebehandlet.
Jeg brunet kjøttet på hver side, saltet og pepret….og stakk et steketermometer i midten og stekte de i ovn på 100 grader til kjøttet viste 60c.
(ja, jeg gjorde det selv på disse små, tar ikke sjangsen på stekepanna etter alle mine tidligere altfor seige og tørre biffbommerter)
Mens kjøttet stod i ovnen hadde jeg akkurat nok tid til å frese hvitløk, løk og kantareller.
Ta unna noen pent stekte kantareller til garnityr.
Ha oppi spinaten tilslutt og la det frese bittelitt til det krymper.
Hell over godt med kremfløte og la det stå å småputre.
Jeg hadde en chevre liggende og den brukte jeg litt over halvparten av i stuingen. Både for å få litt tykkelse og for god smak.
(dagens innrømmelse:Jeg var nok litt raus med kremfløte så sausen tyknet ikke like mye som jeg ønsket…, da er Maizena grei å ha )
Skrell de kokte potetene, varm opp smør og fløte i en kjele og mos dette til en grov eller fin mos.
Så gjenstår det bare å legge opp og jeg vet jo at det ikke skal overlesses på tallerkenen. Allikevel er jeg så sulten at det å begrense seg er vanskelig.
Jeg har ikke annet valg enn å velge de smale tallerkenene! Da begrenser det seg selv!
Plasser koppen med filodeig, legg på en klatt med potetmos, skjær kjøttet i passende skiver, Fyll i stuingen, strø godt med ristet grønnkål og pynt med noen pent stekte kantareller.
Og slik så det ut
Mektig mat men gud så godt!
Tenk denne retten tror jeg kunne vært perfekt med en eller annen viltkjøtt. Indrefilet av rådyr, for eksempel….
Dessert hadde jeg ikke planlagt men hva gjør vel det, når det ringer på døra og naboen står der med nybakte cupcakes med sitron og limetopping <3 <3
Snakk om perfekt timing
Jeg skjønte nemlig ganske tidlig at naboen var en dyktig kakebaker og selvfølgelig meldte jeg meg raskt som kvalitetssikrer og prøvesmaker
Lurt ikke sant?
Så tusen takk Aud Helen for nydelig dessert som var både søt og frisk på engang
Perfekt avslutning på middagen
Biffen ble bra den men det går på lykke og hell og denne gangen var jeg altså heldig.
Jeg trenger å øve meg mer på kjøttsteking så foreløpig er det bare Henrik som får biffservering her i huset.
Skal jeg lage dette en gang til gjester, vil jeg nok bruke kyllingfilet. Trygt & godt
Ps:…..skal kanskje ikke stole helt på tid og grader i dette innlegget, da jeg var godt igang med et par glass rødvin under matlagingen. Ganske mye som skulle stekes og kokes på samme tid….men det er sann ca riktig
Nå skal jeg pelle meg ut og rydde litt rundt dørene.
Ukas prosjekt blir å bytte ut en sliten sommer i bakhagen med en frisk høst på trappa….
Med disse kuule dreneringsrør i tegl
Men det får bli neste ukes hage- blogg
Været er jo helt fantastisk og sola varmer!
Nyt dagen!
God søndag
Klem fra Blomsterlise
#biff #filodeig #kantareller #høst #sopp #korksterrasse #cupcake #fredrikstad #kantarellstuing #godmat #lørdagkveld #dreneringsrør
Nam! dette så utrolig godt ut
Ser jo som vanlig usedvanlig lekkert ut! De filodeig-koppene var smarte da
Himmel og hav!!! Jeg skjønner nå at vi er alt for lite på besøk hos dere, for dette har jeg ikke smakt.
Men som alltid blir jeg inspirert! Og nå skal jeg tilberede grønnkål for første gang i mitt liv. :-))
Du får høre resultatet selvfølgelig! :-))
Klem
Men du… Vi mangler dessert!!! Tror du den kjekke naboen din kanskje skal til Onsøylandet i kveld…