Syndere i sommersol…

..det syns jeg er et passende navn på disse. Så kalde og gode i den varme sola at …….ja, det var rett og slett lett å drikke altfor fort og kanskje en eller to for mange….

Gjestene var bedt til kl 14.00 . Det regnet fra morgenen, men i følge Yr skulle regnet slutte og solen komme akkurat da.. klokka to.

Står det på Yr, så stoler jeg på det., Syv minutter på to stoppet regnet, alle skyer forsvant og solen kom for fullt. Du kan se på bordet at det ikke var tørket ennå da velkomstdrinken ble servert.

Det kaller jeg timing det!

Drinken er Aperol som jeg har blandet ut med tonic. Like deler, ellers fryser det ikke. Helte det i slike gammeldagse isformer og frøs de ned kvelden før.

Fyll Prosecco i et glass og legg ispinnen i. Voila!

Været fra morgenen av var som skapt for kjøkkensysler, så mens kæll, unger og hund sov sin dypeste søvn, hadde jeg deilige timer for meg selv på kjøkkenet. Da koser jeg meg. Med god tid til å finne ut hva jeg har i kjøleskapet og hva som kan lages utifra det. En oppskrift jeg så i et blad hadde lagt seg på netthinnen over retter jeg vil teste ut, så den var planlagt. Ellers blir veien til ettersom hva kjøleskapet inneholder.

Dette var den planlagte. En form for kyllingmousse eller kyllingpate, heter det kanskje.. Veldig få ingredienser og veldig lett å lage. Har du lyst til å prøve, er oppskriften som følger:

750 gr kyllingfilet.

2 dl kremfløte

2 egg

salt og pepper (minst 1 ts av hver)

1 potte med basilikum

Kutt kyllingen i mindre biter og ha det over i en kjøkkenmaskin med salt og pepper.

Ha i ett og ett egg av gangen og spe med fløten.

Når det er en fin mos heller du halvparten av røren over i en brødform, så tilsetter du alle basilikumbladene og kjører den siste halvparten til bladene er oppløst. Hell så dette på toppen. Dunk litt i i formen mot bordplaten så den fyller ut ordentlig.

Stek den så midt i ovnen på 150 grader i en time.

Jeg serverte den helt nylaget, men etter å ha spist av den dagen etter vil jeg nok heretter lage den dagen i forveien. Den smakte absolutt best dagen etter. Pateen hadde satt seg og var fastere i konsistensen og smaken var også mye bedre. Sann sett er den jo ekstra genial. For alt som kan forberedes dagen før man skal ha gjester er jo deilig.

Pynt med det du selv syns smaker godt til kylling. Paprika, ananas, mais eller legg litt finhakket ruccola og sherrytomater på toppen. Noe som gir litt farge, smaker godt og dekorerer pent 🙂

OG server med salt og pepper ved siden. Det er greit å smake på maten mens man lager det, men rå kyllingmasse er ikke like lett å få smakt til mens man lager. Jeg skjønner at jeg kan være mye rausere med salt og pepper neste gang jeg skal lage denne.

Ja, skal vi se hva mer som ble servert denne syndige søndagen……små paiformer med chevreost og honningristede valnøtter,

“Mini-hasselbackpoteter” med parmesan stekt i meierismør.

..og bakte tomater med spekeskinke og fetaost i chiliolje…..

Selvfølgelig med foccacia og et par gode kalde dressinger til. En aioli med sennep og sitron og en dressing som jeg blandet ut med “smoked barbeque” marinade.(tenkte den ville bli god til kyllingpateen)

Været viste deg fra sin beste side resten av dagen…det samme vil jeg si om smaken av Proseccoen……. 

Dagens forsiktighetsregel: Vær forsiktig med kald, alkoholholdig drikke når du sitter stille i sola……

Men dessert må vi jo ha! Mmmm, så godt med noe søtt etter mat (en av mine mange alderdomstegn)

Bringebær, moreller og blåbær i en form blandes med 1,5 dl brunt sukker, 2 ss potetmel og saften av en sitron.

På toppen laget jeg en smuldredeig.

150 gram melange, 2 dl hvetemel, 1 dl kokos, 1 dl havregryn, 1 ts bakepulver, blandes og smuldres på toppen.

Stekes på 200 grader i 25-30 minutter…..

…serveres lunken med vaniljeis og en god kopp kaffe…..eller mere prosecco som jeg syns smakte nyyyyydelig til……da og…

Med sosiale gjester og flott vær varte lunsjen i 8 timer…akkurat så lenge som en lunsj med gode venner bør vare….. 🙂

Forrige helg var det bryllup til en av mine beste venninner. En helt fantastisk dag og kveld. Jeg har tatt masse bilder og utover høsten skal jeg vise dere hvor nydelig den dagen var!

Ellers er livet godt å leve bak i hagen. Her slipper det lite vind inn og blir varmt som i en bakerovn (Henrik sier dette hver gang det blir for varmt for han…)

Det eneste som mangler her er å kunne ta seg et avkjølende bad, men på finurlig vis fant vi en løsning på det. Dere som følger meg på Instagram har nok allerede sett bilde.  (Jeg heter blomsterliseblogg på Instagram) Uansett skal dere få se og lese om det til neste uke. Må bare bli helt ferdig først 🙂

Men kveldene er uansett det beste om sommeren! Sitte ute til sent på kveld. Vindstille og nydelig temperatur. Åååh, det er så deilig! Jeg tyner grensa for å legge meg hver eneste kveld, bare for å få litt ekstra av akkurat dette. 

“Vi skal ikkje sova bort sumarnatta, ho er for ljos til det” og etter det putter jeg inn siste linje av et dikt jeg fant:

“Og itte får je sova, og itte vil je hell”

Er som jeg skulle sagt det sjøl! Høsten kommer tidsnok ……., med regn, vind og kalde kvelder,så sove kan jeg gjøre da.

Så har vi fått nye familiemedlemmer. 9 kyllinger så langt og fortsatt har de noen egg de ligger å ruger på….

Vakre..ikke sant??

Kan tro det blir koselig når de skal rusle rundt i hagen her….. Henrik først (det er nemlig han som er den største sjefs-hønemora), så kommer høna og kyllingene på rekke og rad etter det.

Foreløpig ligger de trygt og godt under mors lune vinger i rugekassene.

Idag er det meldt litt ymse vær…litt overskyet, litt regn og litt sol.

Samme for meg. Jeg har vett på å kose meg uansett. Regner, det sitter vi ute med forskjellige spill. Er det overskyet er været perfekt for hagearbeid og skinner solen…ja, da bare koser vi oss med litt av hvert av alt…..

Ønsker deg en god søndag også… Ferie, fri eller på jobb!

 

Klemmer fra meg 🙂

Blomsterlise

 

#blomsterliseblogg #mat #hage #lunsj #sommerlunsj #sommer #kyllingpate

Dame i sin beste alder! Er glad i alt som er godt!!! Elsker blomster, mat, reiser, familen, venninnene mine, dyr, natur og ikke minst humor og sjølironi! Bloggen har vist seg å være et sted for alle mine hageprosjekter (som mannen min elsker å fullføre for meg) og alle mine lyster når det kommer til å utforske nye oppskrifter. Som Pippi sier, dette har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg sikkert...
Posts created 160

8 thoughts on “Syndere i sommersol…

  1. For en herlig lunch 🙂 Disse mini hasselbakt potetene så veldig gode ut,-stekte du de kun i pannen? Kunne du lagt ut en kort oppskrift?

  2. Lene: Hei hei 🙂 Ja, de var kjempegode! Det var veldig små ferske poteter/nypoteter. Fant en liten skål (med en liten forhøyning) som jeg la de på og skar tynne, tynne skiver nesten igjennom. Så er det bare å legge de i en ildfast form ta noen kladder med godt smør (meierismør eller bremykt bruker jeg mest) og steke de i ovnen. Jeg steker nesten alt av mat på varmluft 200 grader, jeg 🙂 Det funker alltid. Når de begynner å få litt farge…ca 15 minutter. Ta de ut og pensle litt av det smeltede smøret over potetene, strø over parmesanosten og stek til osten har fått litt farge. 5-6 minutter 🙂 Velbekomme 🙂

  3. stavangerinmyheart: Hei og takk for det 🙂 Det var veldig godt og alltid hyggelig med sånne laaaange måltider med mye skravling.
    Må jo bare passe på å bruke sommeren for alt det er verdt 🙂

    God søndag til deg 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top