Desemberkonkurransen Del 2.

Da var det duket for en ny bordsetting. 2 forskjellige utgaver med en og samme duk: Nemlig den Blå

Og for å følge lover og regler så er innlegget selvfølgelig med reklame for Fredrikstad Blomster! Alle produkter jeg viser bortsett fra service, bestikk og glass er fra butikken.

Linduken er i fargen blå/grå og for ikke å velge det som kanskje ville vært mest typisk til blått…altså sølv, skaljeg dekke et bord med blått & hvitt og et med…hold på hatten…..blått & gull! Rett og slett bare for å bevise at det  ikke alltid være sølv til blått.

Jeg starter med duk og min elskede vintergrønne ranke. Denne gangen en med “furulook” og litt dypere i grønnfargen enn den jeg brukte igår.

Så setter jeg på serviset, legger linservietten enkelt mellom tallerken og forrett skålen. Jeg er ikke altfor opptatt av servietter i flotte vifter, oppi glass eller i flotte utforminger. Gjestene skal tørre å bruke servietten, så gjør det enkelt for dem.

Så setter jeg på “hoveddekoren” 2 stk juleroser pyntet med mose. Plasserer de hvite konglevasene innimellom ranken…..

…fyller på med litt ekstra kongler, glass og til og med bestikk får gjestene mine idag 😉

Julerosene skal få trone som de vakre dronningene jeg syns de er…, så konglevasene får bare en liten kvast med silkefuru for å forsterke fururanken som ligger på bordet.

Hvite Ester & Erik lys plasseres i sine lysestaker. Her kan det like så godt brukes blå, grå eller sølvfargede lys.

Så var det bare å dekke av alt det hvite på bordet….

….og dekke på med gull igjen. Det brukte jeg jo også til den plommefargede duken i går, men med ny farge i bunn blir det et annet inntrykk idag.

Forrett tallerken er borte.

Servietten er brettet enkelt med en “diamantsløyfe” rundt og har fått en lerkegren som dekor.

Flere av de store gullyktene, konglevasene, små gullykter og flere naturkongler. Små og store. Kontraster, kontraster, kontraster. Høyt-lavt, tykt-tynt.

Ester &Erik lysene har selvfølgelig blitt byttet til gull, men også her kan blå lys være pent.

Så brukte jeg noen juletrekongler stående. For å få til dette måtte jeg bruke lysestaker som de kunne stå i.

Tenk at blått og gull kan bli så pent sammen? Etter at vi nå i snart 20 år har fått banket inn i hodet at det er sølv og blått som hører sammen?….

…godt vi alle innerst inne har en egen mening, så gå for det som du liker. Enten det er det ene eller det andre!

På dette bordet har jeg brukt uekte ranke i furu, små og store gullykter, naturlige kongler i forskjellige størrelser, konglevase i gull, silkefuru, gråblå linduk og gråblå linservietter, juletrepynt og gullfargede lys.

Lindukene finnes i 3 størrelser: 220cm, 270cm, og 350cm.


 

Da håper jeg dere har fått noen flere tips samt gode ideer og inspirasjon til du skal pynte ditt eget bord.

I morgen blir det siste borddekking før konkurransen starter.

Vinneren vil få linduk tilpasset størrelsen på sitt spisestuebord, 6 stk matchende linservietter, konglevaser, blomster, lysglass, lys, kongler og selvfølgelig en bar-ranke.

 

Vi sees i morgen 🙂

Fortsatt god torsdagskveld fra Fredrikstad Blomster ..(og meg Blomsterlise )

 

 

#fredrikstadblomster #fredrikstad #interflora #lin #linduk #konkurranse #borddekking #interiør #blomster #blogg #edelweiss #interfloranorge #jul #snartjul #herregård #herregårddesign

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dame i sin beste alder! Er glad i alt som er godt!!! Elsker blomster, mat, reiser, familen, venninnene mine, dyr, natur og ikke minst humor og sjølironi! Bloggen har vist seg å være et sted for alle mine hageprosjekter (som mannen min elsker å fullføre for meg) og alle mine lyster når det kommer til å utforske nye oppskrifter. Som Pippi sier, dette har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg sikkert...
Posts created 160

7 thoughts on “Desemberkonkurransen Del 2.

  1. Så nydelig. Jeg hadde nok gjerne valgt blått og gull til julaften og byttet ut gullet med hvitt til nyttår! Gleder meg til å dekke mitt julebord! Jeg har slett ikke planlagt alt enda, men jeg har kjøpt et par sånne lange ranker som en start. Ha en fin dag 🙂

  2. Utrolig lekkert! Elsker blått og gull..for hos meg kan det ÆLDRI bli for mye bling!😂

  3. Connie Sjøvold: Takk for det. Så hyggelig. Mange meninger som kan forandres bare man ser noe som er pent sammen. Jeg har heller ikke mye bling, men er veldig glad i gull. Syns det er en varm og fin farge til alt det mørke jeg har 🙂 God helg 🙂

  4. natheless: Hei hei. Er jo et som er så genialt når man skjønner at det finnes mange muligheter til en farge. Jeg er svak for alle tre…..men til juledagene så er jeg nok mest tradisjonell 🙂 Pynt og kos deg til julen….og riktig god helg til deg 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top