Konfirmasjon-Vårens festbord!

Konfirmasjonstiden nærmer seg for mange nå og ikke alle har klart for seg hvordan bordet skal pyntes. Noen konfirmanter har klare meninger om farger og blomsterslag mens andre ikke bryr seg idet hele tatt og overlater alt til mor 🙂 Her kommer bilder med tips og ideer til inspirasjon.

Først og fremst har jeg brukt mitt eget stuebord til dekking. Så se litt gjennom fingrene her for ustrøket duk og kanskje noen manglende glass…

Jeg har i hovedsak prøvd å vise hvordan dere “enkelt” kan forvandle et pent dekket bord til et festbord.

Først ut er rosa! Mye brukt farge til konfirmasjon (og også bryllup) Bruk forskjellige blomsterslag i rosaskalaen. Forskjellig form og fasong på blomstene skaper en helhet, dybde og litt spenning. Her har jeg brukt peoner, ranunkler, lyng, erteblomster og små mini-margeritter. Sjekk skap, skuffer, kjeller. skapet til mor, svigermor og venninner. Ja, til og med naboens skap kan inneholde noen skatter med små nydelige glass og vaser du kan få bruke. Ellers har blomsterbutikkene stort utvalg av dette.


Et lite glass med sukkertøy eller sjokolade kan brukes som bordkort. Skriv navnet rett på glasset eller fest en papirlapp/tags med navnet på.

En blomst som gjenspeiler bordpynten, kan festes på  servietten og løfter helhetsinntrykket et ekstra hakk.

Det er rett og slett bare å “pøse” på. Hold midten av bordet når du starter, men ta gjerne en liten avstikker fra midten innimellom. På den måten ser det ikke så oppstilt ut. Start med “hovedpynten”.Dekorasjonen eller lysestaker og jobb utifra det.

Her har jeg brukt hvit, litt lysegrønt og igjen…litt forskjellig form og fasong. Jeg har også brukt et “speil”girlander formet som små blomster. Et girlander i bunn kan være et hjelpemiddel på hvordan du skal plassere resten.


Lys i forskjellige former og fasonger. Litt høyt og litt lavt. Jeg er veldig glad i kontraster. Lavt-høyt, smalt-tykt, fint-grovt osv…..

SONY DSC

På det hvite bordet har jeg brukt orkideer, allium, hortensia og løytnanshjerter. Ingen roser! det finnes så mange fine blomster så roser er intet “must” for et pent bord.

SONY DSC

Serviettene er bare rullet sammen. En orkideklokke og et eucalyptusblad har blitt serviettpynten.

SONY DSC

SONY DSC

Hittil har det vært litt “pene” og “søte” bord…..MEN det er en konfirmants dag og mange vil ha en litt tøffere stil…

SONY DSC

Det trenger absolutt ikke være hvit damaskduk, linservietter, sølvbestikk og blankpolerte glass til konfirmasjon.

Det kan dekkes med duk i annen farge, skiferplater og sterke farger.

SONY DSC

Her er skiferplater med rustikke lysglass, sukkulentrosetter, eucalyptusgrener, turkise lysglass og matchende lys.

Nesten det samme her, men med blå/lilla hortensiaballer for de som vil ha litt mer blomsterpreg.

SONY DSC

SONY DSC

Og skulle det bli uenighet om sort duk…eller at dette kan bli litt for grovt, kan man jo møtes på halvveien og kjøre den samme grove stilen, men med hvit og “pen” duk.

SONY DSC

Pene servietter og en liten pynt på toppen….

SONY DSC

Noen av lysglassene kan også byttes ut med lakkerte kubbelys, hvite høye lys og kanskje en hvit orkideklokke….

SONY DSC

Konfirmasjonsdagen er absolutt dagen for å pusse sølvlysestakene som står bakerst i skapet. Ta de fram og bruk dem, men kombiner de gjerne med andre lysestaker så det blir en konfirmants bord!

 En ung dame eller mann på ca 15 år. Det er ikke alle som lar mor få styre og bestemme alt. Noen har meninger og ønsker om hvordan bordet skal dekkes og helt ærlig: Jeg skjønner de godt! 15 åringene altså… Her skal de tenke på uren hud, stemmeskifte, forelskelser, skole, gaver de skal få, hva de skal ha på seg, mopedlapp, hitlister,kebabrull, spotify, facebook, instagram, snap, hårsveis, idrett og venner. Ikke alle kler et søtt bord.Hvis man egentlig er en tøffing med ishockey som hobby, så styr unna de søteste blomstene. Prøv å tenk litt personlighet og interesser oppe idet hele, så ikke det ser ut som grandtante Olgas 90-års lag…..

Her et “lime/grønt” bord. Minivaser i 2 størrelser formet som lyspærer, forskjellige grønne blomster og store, blanke monsterablader.

Er du ekstra vågal kan du pynte med noen kuule grønnsaker eller frukter som matcher fargen. Lime, aubergine eller artisjokker er ganske kuule dekorartikler i kombinasjon med blomster og lys.

Jeg ville egentlig ha artisjokker, men det var tydeligvis ikke tiden. Istedet endte jeg opp med disse “vorte”lignende miniagurkene. Fullstendig uvitende om hva det er, men fargen var riktig og morsomme var de!

SONY DSC

Selvfølgelig kommer vi ikke bort ifra en borddekorasjon. Mange skal forberede mye til en slik dag. Bunadskjorter skal strykes, mat skal lages, kaker skal bakes og taler skal skrives. Da kan det være deilig å bare bestille borddekorasjoner ferdig fra butikken. Klare til å settes rett på bordet.

Her er borddekorasjonen plassert inni et korktre.


Jeg har brukt kløver, allium, “sorte” calla og “sorte” scabiosa. Litt eføy som kryper utover, gjør at den når flere gjester…

SONY DSC

SONY DSC

Nesten de samme blomstene er brukt her. Eucalyptus, hortensia og calla er bare lagt rett på duken som danner en lang ranke.

Litt små, lilla vaser, lilla servietter og lilla “tags” som bordkort. Selvfølgelig også en velkomstblomst på servietten.

SONY DSC

Så er det den søte og veldig enkle bordpynten, men ikke noe dårligere valg av den grunn. Vakre små fiioler i grove potter, litt hortensia, masse lys, blå bomullsservietter, pene (og nypussede) sølvlysestaker.

SONY DSC

SONY DSC

Da jeg var ferdig med det siste bordet, tenkte jeg som så: Hva med de fargerike 15-åringene? Yrende kunstnerspirer, alternative og bohemske tenåringene. De liker antageligvis ingen av de tidligere borddekkingene jeg hittil har vist.

Såh….. På lørdag fikk jeg 2 nyydelige silkeputetrekk. Fantastiske farger, glinsende tekstiler, brokade, gull og glitter! De ble basisgrunnlaget for de neste bildene dere skal få se. Jeg fant frem alt jeg hadde av fargerike te-lysglass, skåler, lys i alle regnbuens farger, pyntet med sukkulentene, de mørke tulipanene fra trappa mi og fargerikt service.

Tok ut putefyllet og brukte trekkene som små duker for å danne grunnlaget.

Ikke alle har store selskap i leide lokaler. Mange har selskap hjemme med kun de nærmeste eller det kan være at de har lite familie. Tenk å kunne spise Tapas eller Indisk mat ved dette bordet…

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Her er vel alle farger representert i en salig blanding? Kom ikke her å si at farger “skjærer” seg. Det gjør det nemlig ikke!

Dette hadde Pippi likt, tenker jeg…. 🙂

Vil du ha moseballer så kan du kjøpe oasiskuler og surre på mose eller du kan forme baller av avispapir og surre på mose. Dette kan gjøres flere uker i forveien. Bare husk å oppbevare de kjølig. Gjerne ute men beskytt mot regn!

Ellers er det bare å komme med små sko, de første danseskoene, fotballsko, ishockeyskøyter, håndballer, fotballer og hva de nå gjorde i de tidlige barneårene 🙂

Personlighet, gutt, jente, stort selskap, lite selskap, økonomi, gjenbruk,.arvet, nytt, lånt….. ta alt i betraktning.

Mulighetene er mange og bortimot uendelige, smak og stil er forskjellig og godt er det!

Uansett så håper jeg du fikk litt tips og inspirasjon til bordet nå. Kom gjerne innom oss, så hjelper vi deg med det du måtte trenge.

Uansett så håper jeg dagen blir strålende og at både unge og eldre har en fantastisk og minnerik dag!

 

Klem fra Blomsterlise

 

#konfirmasjon #borddekking #selskap #fredrikstadblomster 

 

Dame i sin beste alder! Er glad i alt som er godt!!! Elsker blomster, mat, reiser, familen, venninnene mine, dyr, natur og ikke minst humor og sjølironi! Bloggen har vist seg å være et sted for alle mine hageprosjekter (som mannen min elsker å fullføre for meg) og alle mine lyster når det kommer til å utforske nye oppskrifter. Som Pippi sier, dette har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg sikkert...
Posts created 160

2 thoughts on “Konfirmasjon-Vårens festbord!

  1. Hei. Her var det mange fantastiske ideer til å dekke et bord med personlighet. Selv elsker jeg å pynte til selskap og kan fort gjøre det til et selskap og dekke bordet pent en tirsdag min sønn tar med seg kone og barn hjem på middag. Gleder meg til å “plukke” litt fra de ideene du kommer med her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top